banner94

DÜNYANIN SPORU- DERBİ ÖNCESİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Fenerbahçe ve Beşiktaş önümüzdeki hafta karşılaşacakları derbi öncesi gövde gösterisi yaptılar, Galatasaray takıldı, Ankaragücünde ise dibe vuruş sürüyor.

DÜNYANIN SPORU- DERBİ ÖNCESİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Fenerbahçe ve Beşiktaş önümüzdeki hafta karşılaşacakları derbi öncesi gövde gösterisi yaptılar, Galatasaray takıldı, Ankaragücünde ise dibe vuruş sürüyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2020 Salı 08:39
189 Okunma
DÜNYANIN SPORU- DERBİ ÖNCESİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Fenerbahçe ve Beşiktaş önümüzdeki hafta karşılaşacakları derbi öncesi gövde gösterisi yaptılar, Galatasaray takıldı, Ankaragücünde ise dibe vuruş sürüyor.

Fenerbahçe Ankara deplasmanında farklı kazandı. Eksik kadrosuyla Gençlerbirliği’ni deplasmanda 5-1 yenen sarı lacivertliler bu sezon oynadığı beşinci deplasman maçında dördüncü galibiyetini aldı. Maça bu sezonun aksine tutuk başlayan Fenerbahçe’de, Gökhan’ın sakat oluşu, Caner’in ise Milli Takımdaki yoğun maç temposuile kenarda başlaması etkili oldu. Geçen sezondan alışık olduğumuz gollerinden birini atan Mert Hakan ile öne geçen Fenerbahçe bu sezon ilk kez duran toptan gol yedi ve maç 1-1’e geldi. Sezonun en iyi transferlerinden, İtalyan yıldız Perotti ile kilidi açan konuk ekip rahat bir galibiyete ulaştı ve Beşiktaş derbisi öncesi 20 puana ulaştı.

Fenerbahçe kurulan derin kadrosunun avantajını bu maçta kullandı. Gökhan ve Nazım’ın yokluğunda sağ bek Lemos oldu. Cisse, Mert Hakan, Novak buldukları şansı iyi değerlendirdiler. Milli ara öncesi evinde Konyaspor’a 2-0 yenilen sarı lacivertliler bu arada iyi çalışmış. Samandıra ekibinin güçlü oluşu, Fenerbahçe’nin en az kadro avantajı kadar önemli. Çünkü futbol sadece sahada oynanmıyor, hafta içi antremanlarda maç başlıyor.

Haftanın maçında Beşiktaş Başakşehir’i evinde 3-2 mağlup etti. Maç öncesi Beşiktaş galibiyetini kesinlikle beklemiyordum ancak Sergen Yalçın, takımını bu maça artık bir Beşiktaş efsanesi olan Atiba önderliğinde çok iyi hazırlamış. Maça defans hattının tamamı farklı çıkan Beşiktaş, Necip-Montero gibi bana göre ligimizde hiçbir takımda stoper olmayacak ikili ile ilk yarıda 3-0’ı buldu. Sergen Yalçın’ın takımını hazırlamasının yanında,Başakşehir maça adeta bir derbi havasında çıkması da bu farkın ilk yarıda oluşmasının temel nedeni.Başakşehir ligimizin güçlü takımlarından ancak geçen sezon şampiyon olmaları Başakşehir’i ligin büyükleri arasında olduğunu göstermez. Başakşehir forması henüz maçları almaya yetmez. Bu yüzden her maç iyi oynamak zorundalar. Nitekim maçın ikinci yarısında bildiğimiz kimliğine dönen Okan Buruk’un öğrencileri iki gol bulsada bu galibiyet için yetmedi.

Önümüzdeki hafta pazar günü oynanacak Fenerbahçe – Beşiktaş maçı için nefesler şimdiden tutuldu.

Galatasaray haftanın kapanış maçında evindeKayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısında gol yoktu ancak Galatasaray çok etkili oynadı. İlk 45 dakika bittiğinde 7’si isabetli 14 şutu vardı ev sahibi ekibin.İkinci yarının başında konuk ekip bu baskıyı biraz kırdı ancak 62. Dakikada kazandığı penaltıyı Diagne ile gole çeviren Galatasaray 1-0 öne geçti. Diğer yandan 10 kişi kalan Kayserispor pes etmedi ve 70. Dakikada skoru 1-1’e getirdi. Maç bu skorla sona erdi ve Galatasaray’ın galibiyet serisi noktalandı. Maçın ilk yarısı 0-0 bittiğinde Galatasaray’ın golü bulacağı kesin görünsede ikinci yarı çok enterasan geçti. İlk yarı ve ikinci yarı arasında inanılmaz bir oyun farkı izledik.  Galatasaray’ın bu kadrosu ile Fatih Terim’in yapacağı pek bir şey olmadığını her puan kaybında yazıyorum ancak, 1-0 öne geçtiğinde yaptığı değişiklikler nedeni ile bu puan kaybı bence Terim’e yazar. Emre Akbaba gibi topu ilerde tutacak adamı çıkarıp genç Ali Yavuz’u oyuna alan Fatih Terim bir anda taktiği değiştirdi .10 kişi kalmış rakibine karşı bu değişiklikleri yapılmasa fark açılabilirdi. Üstelik rakibin en önemli oyuncusu kaleci  Lung sakatlanmışken. Bu skorla 17 puan ile üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray haftaya Rize deplasmanına gidecek.

Geçen hafta Ankaragücümüzün kötü gidişat sebeplerinden en önemlisini yazmıştım. Bu sebep vasat kadronun, kariyer vasatı oyunculardan kuruluşu idi. Bu hafta İzmir deplasmanında Göztepe’ye 3-1 yenilen sarı lacivertli ekibimiz ligin dibine demir atmış durumda. Maalesef bu durumdan çıkması ise zor görünüyor. Kadroyu şu an değiştirmek mümkün olmadığına göre, yönetim ya da teknik heyet istifası artık kaçınılmaz hale gelmişti. Nitekim fatura Fuat Çapa’ya kesildi. Yerine kimin geleceği henüz belli değil ancak bu değişiklik Gençlerbirliği’nin yaptığı gibi amaçsız olmamalı. Ortaya bir proje ve hedef koyulmalı.Ligin devre arasına kadar kopmadan ilerlemek şart, devre arasında ise kariyer vasatı futbolculardan kurtulup, kariyerinde en az bir tane iyi transfer yapmış futbolcularla kadro kurmamız gerekiyor.  Eğer bu kötü gidişat teknik direktör değişikliği ile çözülmeye çalışılacaksa da Bu sezon formamız dışında takımımız adına olumlu söylenecek tek bir söz bile yok.

Tüm hayatımızı olduğu gibi ligimizi de koronavirüs vurdu. Her takımda, her maçta virüs nedeni ile kadroda olmayan isimler nedeni ile oynanan oyunlar etkilenmeye başladı.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26