banner94

DÜNYANIN BAHİS SPORU - DERBİLER HAFTASI

Dünya’da bu hafta adeta derbiler haftasıydı. Ligimizde Beşiktaş - Galatasaray, Premier Lig’de Chelsea-Fulham, Arsenal -Tottenham, Liverpool - Everton başta olmak üzere birçok önemli maçı geride bıraktığımız bir hafta oldu.

DÜNYANIN BAHİS SPORU - DERBİLER HAFTASI

Dünya’da bu hafta adeta derbiler haftasıydı. Ligimizde Beşiktaş - Galatasaray, Premier Lig’de Chelsea-Fulham, Arsenal -Tottenham, Liverpool - Everton başta olmak üzere birçok önemli maçı geride bıraktığımız bir hafta oldu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
03 Aralık 2018 Pazartesi 08:38
694 Okunma
DÜNYANIN BAHİS SPORU - DERBİLER HAFTASI

Dünya’da bu hafta adeta derbiler haftasıydı. Ligimizde Beşiktaş - Galatasaray, Premier Lig’de Chelsea-Fulham, Arsenal -Tottenham, Liverpool - Everton başta olmak üzere birçok önemli maçı geride bıraktığımız bir hafta oldu.

Beşiktaş-Galatasaray maçı derbi ateşinin yanı sıra, Başakşehir’in puan kaybettiği haftada zirve mücadelesi için 9 puanlık bir maçtı. Maçı tek golle kazanan Beşiktaş averajla Galatasaray’ı geride bıraktı ve ligde 3. sıraya yerleşti. Maç önünde, hafta içi Norveç’te son derece zorlu mücadeleye çıkan ve orda elverişsiz hava şartlarında  2-0 dan dönen Beşiktaş’ın maçı kazanma olasılığını ben düşük görüyordum. Çünkü Galatasaray, taraftarını son derece arkasına almış ve bir gün önce tarihi bir antrenman yapmış bir halde derbiye çıktı. VAR kararlarının da sonucu etkilediği maçtan zaferle ayrılan Kara Kartal, bu hafta 3 maçta aldığı 9 puanla bir anda havasını değiştirdi.

Galatasaray’da ise önceki haftalarda yazdığım gibi işler hiç yolunda gitmiyor. Cezalı ve sakat oyuncuların  sayısının fazlalığı, Fatih Terim’in cezası vb. pek çok olumsuzluk olsa da, Galatasaray artık kendi içinde  şu durumun tahlilini yapması gerekir ;  Son 9 resmi maçta sadece 1 galibiyet, son haftalarda umut vermeyen bir oyun, şampiyonlar liginde kolay bir gruptan çıkamayıp uefa şansını bile son haftalardaki neticelere bırakılması, formsuz futbolcular, ne oynadığı belli olmayan bir takım..

Taraftar ve yönetim Fatih Terim’e olan inanç ve güvenini her fırsatta yinelerken, bu durumun bana göre baş sorumlusu olan Fatih Terim’e bu olumsuz tablonun hesabının sorulması, Galatasaray’a başarıyı getirir. Halının altına süpüre süpüre artık sarı kırmızılı ekipte halı kabardı. Fatih Terim’e hesap sormak Galatasaray’a zarar vermez, aksine gerçekleri görmesine yardım eder ve güçlenir.

Başakşehir ise bu hafta evinde Sivasspor’a 1-0 yenildi. Derbi ve Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının olduğu haftadan istediğini alamayan Abdullah Avcı’nın ekibi haftayı yine de lider tamamladı.

Son haftaların yükselen takımı Trabzonspor, bu hafta deplasmandaKayserispor’u 2-0 yendi ve ligde 6.sıraya kadar yükseldi. Trabzonspor’un bu başarısında ki temel sebep bence takımın mihenk taşı görülen Onur ve Burak’ı kadro dışı bırakarak, diğer futbolcuların rahatlamasını ve disiplinini sağlaması oldu.

PREMIER LIG,  bu hafta birbirinden önemli ve zevkli maçlara sahne oldu. Merseyside derbisinde Liverpool Everton’ı konuk etti. Maçı Liverpool 90+6’da sahalarda daha önce belki de görmediğimiz entresan bir golle 1-0 kazanarak zirve yarışını sürdürdü. Bu golü izlemediyseniz mutlaka izleyin. Çünkü eğer Manchester City şampiyon olamaz ise sebebi bu ilginç gol olacak.Everton’daise temsilcimiz Cenk forma şansı bulamadı. Bir diğer derbide ise iki Kuzey Londra ekibi karşı karşıya geldi. Bu maçta Arsenal Tottenham’ı ilk 30 dakikada 1-2 geriye düştüğü maçta, evinde 4-2 kazanmayı başardı ve rakibini averajla geride bırakıp 4. sıraya yerleşti. Arsenal Tottenham maçları Premier Lig’in efsane maçlarından olduğunu bir kez daha gösterdi.

Dünyanın en iyi ligi Premier Lig’de görünen o ki zamanla City ve Liverpool rakiplerinden ayrılarak şampiyonluk mücadelesini aralarında verecekler.Guardiola ve Klopp’un bu mücadelesinde temel faktörlerden biri de kesinlikle bu iki takımın Avrupa’daki mücadeleleri olacaktır.

İtalya’da Ronaldo önderliğine Juventus, belki de tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan edecek. Yıllardır ligde zaten aralıksız şampiyon olan siyah beyazlıların bu sene ki Ronaldo transferiyle belirlediği hedef olan şampiyonlar ligini bakalım kazanabilecekler mi? Bence bir hayli zor.  Seria A da haftanın bir diğer önemli maçı ise Roma – İntermaçıydı. Maç 2-2berabere biterken temsilcimiz, İtalya’da ki gururumuz Cengiz uzun süre unutulmayacak bir gol attı.

Ve basketbol..

Gururumuz 12 Dev Adam tebrikler!

Basketbol’da bu hafta 12 Dev Adamın Dünya Kupası elemeleri maçları için parkeye çıktı. NBA’de oynayan yıldızlarımızdan yoksun takımımız İspanya’yı yenerken Karadağ’a ise yenildi. Karadağ yenilgisine rağmen iyi averajıyla takımımız 2019 Dünya Kupasına katılmayı son maçlar öncesinde garantiledi.

Tüm Dünyadaki yoğun maç takviminden dolayı eleme maçları takımların yıldızlarından yoksun olmasına sebep oluyor. NBA’den oyuncuların gelememesine birde Euroleague takvimiyle bu maçların çakışması eklenince ve futbolda ki gibi bir milli aranın olmaması basketbolcuları fiziken son derece zorluyor.

Euroleague’de ise tam bir Türk basketbolu fırtınası esiyor. Bu hafta aldıkları galibiyetle Fenerbahçe Avrupa’da lider olurken, Anadolu Efes ise 4. Sıraya kadar yükseldi. Darüşşafaka ise haftayı yine mağlubiyetle tamamladı. Final Four’da Fenerbahçe’nin yanına umarım Anadolu Efes’te katılır ve tarihi bir Final Four’a şahitlik ederiz.

NBA’de ise artık tam olarak Kanada fırtınası esiyor. Ligin en formda ekibi Toronto Raptors aldığı üst üste galibiyetlerle 24 maçta 20 galibiyete ulaştı. Yıldızı KawhiLeonard önderliğinde bu sene şampiyon olabilecekler mi bilinmez ancak Doğu şampiyonluğunun açık ara en favori takımı.

HAFTANIN OLAYI

Futbol Milli Takımımızın Euro 2020 elemeleri için grubu belli oldu. Millilerimiz H grubunda Fransa, İzlanda, Moldova, Arnavutluk ve Andorra ile eşleşti. Maçlar Mart 2019’da başlayacak ancak iki hafta önce ki yazımda da yazdığım gibi, Lucescu ile devam ettiğimiz sürece bu gruptamalesef Andorra ile sonuncu olmamaya yarışırız.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi, ne kadar derbiye bahis şirketlerinin () favorisi olarak çıksa da bence Beşiktaş’tan geldi. Çünkü daha birkaç hafta öncesine kadar eleştirilen takım, önce Norveç’te rakibi ne kadar iyi olmasa da geriden geldi maçı kazandı, 2 gün sonra ise son derece konsantre hazırlanan Galatasaray’ı yendi. Derbiler 3 ihtimalli olsa da bu efor ve isteğini sahaya yansıtan Kara Kartal bu hafta ligde 9 puan toplayarak haftanın sürprizine imza attı.

İNENLER

FATİH TERİM

GOLDEN STATE WARRIORS

RİZESPOR

MANCHESTER UNITED

ÇIKANLAR

12 DEV ADAM

CENGİZ ÜNDER

BEŞİKTAŞ

HOUSTON ROCKETS

Son Güncelleme: 25.01.2019 02:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26