banner94

DÜNYA'NIN SPORU

Ligde zirve kızıştı, Fenerbahçe nefes aldı. Şimdi 3 haftalık bir ara var ve görünen o ki,bu 3 haftayı iyi değerlendirebilmek takımlar için çok önemli bir hale geldi.

DÜNYA'NIN SPORU

Ligde zirve kızıştı, Fenerbahçe nefes aldı. Şimdi 3 haftalık bir ara var ve görünen o ki,bu 3 haftayı iyi değerlendirebilmek takımlar için çok önemli bir hale geldi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
18 Mart 2019 Pazartesi 09:34
293 Okunma
DÜNYA'NIN SPORU

Ligde zirve kızıştı, Fenerbahçe nefes aldı. Şimdi 3 haftalık bir ara var ve görünen o ki,bu 3 haftayı iyi değerlendirebilmek takımlar için çok önemli bir hale geldi.

Haftanın açılış maçında, Fenerbahçe Sivasspor’u Kadıköy’de 2-1 mağlup etti ve haftayı 13. Sırada kapattı. Beşiktaş ve Rizespor’un ardından bu maçta da geri dönen sarı lacivertliler, son sıralardaki tüm takımların maçlarını kaybettiği haftada, haftalar sonra rahat bir nefes aldı. Maça kalede Harun’la başlayarak doğru tercih yapan Yanal, kalan 8 haftayı seneye kadroda düşündüğü oyuncularla bitirmeli. Kontratı sona erecek isimlerin, hedefsiz takımda herhangi bir varlık gösteremeyeceği ortadayken, Ayew, Skirtel, Volkan ve daha bir sürü bu tarz oyuncunun 11’de olduğu her dakika Fenerbahçe için vakit kaybı.

Beşiktaş evinde Göztepe’yi konuk etti. Maçı son haftalarda yükselen formuyla tekrar Milli Takıma yükselmeyi başaran Burak Yılmaz’ın tek golüyle kazanan Beşiktaş, zirve takibini sürdürdü. Önümüzdeki Milli Takım arasında hocası ve 5 futbolcusundan yoksun çalışacak olan Kara Kartal, bakalım bu arayı iyi değerlendirip, ligde son viraja daha konsantre girebilecek mi?

Lider Başakşehir haftayı 90+5’de attığı penaltı golüyle kazandığı 1 puanla kapattı. Kayserispordeplasmanından aldığı bu son saniye puanı, Başakşehir’in amansız takipçisi Galatasaray ile puan farkını 5’e düşürmesini engelledi ve son 8 haftaya 6 puan farkla lider girmesini sağladı. Zorlu fikstürü, ‘’winner’’ bir takım olmayışı, bu milli arayı iyi değerlendiremezse son yıllarda olduğu gibi Başakşehir’in yine ipi göğüsleyemeyeceğini gösteriyor. 8 haftada 6 puan ciddi fark ancak, Başakşehir’in daha fazlasına ihtiyacı var.

Galatasaray zirve takibini hırs, mücadele ve kararlılıkla sürdürüyor. 2-0 geriye düştüğü Bursaspor deplasmanından 2-3 galibiyetle ayrılan sarı kırmızılılar, liderle puan farkını 6’ya düşürdü.  İşlerin kötü gittiği anda ilk yarının son dakikasında gelen gol sezonun kırılma noktası olabilir. Galatasaray’ın bu hırslı takibi şampiyonluk yarışında psikolojik avantajı da eline geçirmesini sağladı. Başakşehir maçı eğer 33. Haftada değil de 26-30 arası olsaydı şampiyonluk şansını %70-80’e çıkarabilirdi. Psikolojik üstünlüğü ele geçiren Galatasaray’ın fikstürü de en az Başakşehir kadar zorlu. 3 haftalık aranın ardından ligin flaş ekibi Yeni Malatyaspor’u konuk edecek takım sırasıyla Kadıköy deplasmanı, Kayserispor, Konyaspor deplasmanı, Beşiktaş ve Rize deplasmanından sonra Başakşehir ile karşılaşacak.

Premier Lig’de şampiyonluk yarışı son haftaya kadar gidecek görünürken, Liverpool haftayı ligde son günlerini yaşayan Fulham karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle kapattı.

La Liga’daZidane galibiyetle görevine geri döndü. Real Madrid evinde CeltaVigo’yu 2-0 yendi ve ikincilik şansını sürdürdü. Şampiyonlar Liginde aldığı hezimet sonrası teknik direktör değişikliğine giden Madrid ekibi, şimdiden gelecek sezonun yıldızlar karmasını kurma çalışmalarına başladı.

Almanya’da averajla liderliği devralan Bayern, bu averajı her maç açmaya devam ediyor. Bu hafta evinde Mainz’a tam yarım düzine gol atan panzerler, son üç haftada liderliği geri aldı ve 17 gol attı. İkinci sıradaki Dortmund ise deplasmandaHertha Berlin’i 2-3 mağlup etti. BundesLiga’daPremier Lig gibi son haftalara kadar nefes nefese bir şampiyonluk mücadelesi bizleri bekliyor.

Seria A’da ise sürpriz bir sonuç yaşandı. Ronaldo’suz çıktığı GeneodeplasmanındaJuventus bu sezon ki ilk yenilgisini aldı. 28 maç sonra yenilen Torino ekibi, 15 puan farkla şampiyonluğunu ilan etmeyi bekliyor.

NBA’de ise Lebron’unplay-off’lara giremeyeceği gündemi, yerini yavaş yavaş play-offlara bırakıyor. Son 10 maça girilen haftada, Doğu ve Batıda artık ilk 8’ler şekillenmek üzere.  Son haftaya girmemizde oluşan konsantrasyonkayıpları bu sene inanılmaz bir hale gelmiş durumda. Öyle ki, daha önce hiç görmediğim bir olay Pelicans-Suns maçında oldu. Maçın son saniyesine 3 sayı önde giren Pelicansfaulyapmayı unuttu ve 3’lüğü yediler. Akabinde mola hakları var sanıp mola talep edince de teknik faul yiyen takım, Suns’ın o faulleride sayıya çevirmesiyle son 1 saniyede maçı vermiş oldu.

Voleybolda, Erkekler Kupa finalinde Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-2 yendi ve kupanın sahibi oldu. Kupayı 4. Kez müzesine götüren Fenerbahçe, finale kadar güçlü rakipleri Arkasspor ve Halkbankası’nı mağlup etmişti.

HAFTANIN OLAYI

Milli Takımımızın 2020 Avrupa Şampiyonası ilk iki maçı öncesi aday kadrosu açıklandı ve Milli araya girildi. Futbola son derece meraklı milletimizi, Milli takımdan uzaklaştıran yapı umarım geri gelmez ve eski birlik beraberlik günlerimizi yaşayacağımız maçlar yaşarız. Şenol Güneş’in açıkladığı aday kadroda en ilginç nokta ise, Beşiktaş’ta oynatmadığı ligin en formsuz oyuncularndan Oğuzhan’ı Milli Takıma çağırması oldu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi aslında futbolun gerçeği. Ligimizde zirve mücadelesinde lider Başakşehir ile Galatasaray arasındaki puan farkı 6’ya inerken, istatistiklere sürpriz, ilginç bir şut yüzdesi yansıdı. 2 puan kaybeden Başakşehir %72 topla oynayıp 34 şutta 10 isabet bulurken, haftayı 3 puanla kapatan Sarı Kırmızılılar, isabetli 3 şutunu da gole çevirerek sonuca gitti.

İNENLER

Osmanlıspor

Chelsea

Lebron James

Bursaspor

ÇIKANLAR

Burak Yılmaz

RobertoSoldado

Cedi Osman

Detroit Pistons

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26