banner94

DOĞALGAZA İLK KAYNAK VURULDU

Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Doğalgaz Koçoğlu Holding arasında yapılan protokol ile Doğalgaz ana hat döşeme çalışmaları yapılan törenle başladı.

DOĞALGAZA İLK KAYNAK VURULDU

Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Doğalgaz Koçoğlu Holding arasında yapılan protokol ile Doğalgaz ana hat döşeme çalışmaları yapılan törenle başladı.

07 Şubat 2013 Perşembe 17:43
2054 Okunma

Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Doğalgaz Koçoğlu Holding arasında yapılan protokol ile Doğalgaz ana hat döşeme çalışmaları yapılan törenle başladı.

07 Şubat 2012 Perşembe günü saat:14.00 de Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı girişinde yapılan Doğalgaz boruları döşeme çalışmalarının açılış törenine; Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Ankara Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Koçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve çok sayıda Kızılcahamamlı katıldı.

Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Törene katılan Koçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu kısa bir konuşma yaptı. Koçoğlu  konuşmasında; Kızılcahamam Doğalgaz çalışmalara hemen başlayacakları ve eylül sonuna kadar ilk etapta planlanan bölgeleri doğalgazı sunacaklarını, Kızılcahamam'a doğalgaz çalışmaları konusunda emirin büyük yerden geldiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arayarak Kızılcahamam'a doğalgazın getirilmesi konusunda gerekli talimatları verdiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal; “Bu güzel havada Kızılcahamam tarihi günlerini yaşıyor, bu tarihi günü bize yaşatan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bölge Milletvekillerine, Emrullah Beye ve katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Başbakanımız buraya en son geldiğinde, bana ihaleye bizim Şükrü’mü aldı? Diye sordu, Bende kendisine Şükrü Koçoğlu aldı sayın Başbakanım diye söyledim. Başbakanımız Ankara’ya döner dönmez Şükrü Bey’i aramış ve doğalgaz çalışmalarının hızlanması için gerekli talimatları vermiştir. Bizim İlçemiz ekmeğini turizmden kazanan bir İlçe, bizim amacımız yaz başlamadan şehir içindeki çalışmaların bitmesi, Cenab-ı Allah nasip ederse bazı konutlarımız 9. aydan itibaren ısıtmaya başlayacağız. Bize önemli katkıları olacak önemli, yeni yatırımların gelmesi için, İlçemizin gelişimi açısından , havanın temiz kalması için çok önemli. İnşallah 9. ayda doğalgazın açılış törenini de yaparız” dedi

Ardından Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit yaptığı konuşmada; “İlçemizin Türkiye’nin doğal güzellikler bakımından sayılı yerler arasında bu temiz ve yeşil havanın korunması için doğalgaz çok önemli, Kaymakamlık olarak bizde Kamu Kurum ve Kuruluşların doğalgaz kullanması için gerekli ödenek çalışmalarını planlayacaz, doğalgaz çalışmalarında emeği geçen başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekilimiz Emrullah İşler’e, Belediye Başkanımız Coşkun Ünal’a, Koçoğlu Holding’e, Siyasi Parti İlçe Başkanlarına teşekkür ederim” dedi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler; “Kızılcahamam için tarihi bir günde, Doğalgaza ilk kaynağın bu programda beraberiz, doğalgaz İlçemize hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi doğalgazın baş takipçisi Başbakanımızdır. Başbakanız parti toplantıları için her yıl 2 kere Asya Otel’e geliyor. Kızılcahamam bu yönden çok şanslı. Bazı İl başkanları, Başbakanımıza gelip parti toplantılarının kendi İllerinde yapılması talep ediyorlar. Fakat Başbakanımız elinin tersiyle iterek, bu toplantıların Asya’da olması gelenekselleşmiştir, bundan sonraki toplantılarda Kızılcahamam’da olacak demiştir.

Seçim döneminde seçim çalışmaları yaparken, İlçemizin ortak isteği doğalgazın İlçemizde kullanıma açılmasıydı, söz vermiştim, 12 Haziran itibariyle, Milletvekili olursam bu konunun takipçisi olacağımı söylemiştim. Seçimden sonra Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeler yaparak, öncelikle Başkent Doğalgaz’ın bu dağıtım işini taahhüt etmesini sağladık, 22 Temmuz 2011 tarihinde Başkent Doğalgaz bu kararı aldı. Sonra ihale aşamasına gelindi. İhalede talip çıkmasaydı Başkent Doğalgaz vermiş olduğu bu taahhüt sayesinde buranın dağıtımını yapacaktı. Ancak Koçoğlu firması gibi değerli dostum Şükrü Bey güçlü bir firma bu işe talip oldular, bizleri onurlandırdılar, Kızılcahamam’ı onurlandırdılar ve ihaleyi aldı. Ve ihale yapıldı 16 Mart’ta, lisans alması biraz sürdü, ve neticede projeye bugün kazmayı vuruyoruz. İnşallah Eylül ayında içinde artık doğalgaz dağıtımı şehir içinde başlamış olacak.

Değerli hemşehrilerimiz Kızılcahamam’ın son yıllarda çehresi çok değişti. Bunda emeği geçen tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum, hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun diyorum. Bu tür hizmetlerde parti siyasi görüş bunlar aranmaz, herkes hizmetleriyle anılır. Bugün Kızılcahamam’da Asya tesisleri varsa, Patalya varsa, Çam Otel yapılıyor, başka otellerimiz yapılıyor, dolayısıyla bu hizmetlerin gelmesini sağlayan Belediye Başkanlarına, Mülki amirlerine teşekkür ediyorum. Kızılcahamam Ankara’nın en şanslı İlçelerinden biridir. İşsizliğin olmadığı belki tek İlçedir. Dolayısıyla burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğalgaz’ın İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Emekli İmam Mustafa Acar tarafından dua yapılarak Kesilen kurbanların ardından temsili doğalgaz borularına protokol tarafından kaynak yapıldı.
















































 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali İhsan KAYABAŞIOĞLU 2013-02-08 09:48:27

Öncelikle bir Kızılcahamam'lı olarak,ilçemize bu hizmetin gelmesinde emeği olan herkeze saygı ve şükranlarımı sunarım. Şunu göz ardı etmemeliyiz ki yapılan hizmet ilçemize yapılmış güzel bir hizmettir. Dolayısıyla Belediye Başkanımızın bu konudaki çabaları ve gayreti içerisinde olmuştur, gereken desteğide ilgili makamlar vermiştir bunu kimse şahsi başarısı olarak göstermeye hakkı yoktur.

Avatar
Sôyler Sôylemez 2013-02-09 22:51:24

Sayın MHP İlçe Başkanı niye Kızılcahamama yabancı gibi kenarda durdun; oysa ki Kızılcahamamlıyı bilmeyen kızılcahamamlılar en ön protokölde oturmuşlar...Öyle en önlerde oturmakla bi yerlerlere geleceğini sananlar anca öyle otururlar...

Avatar
kaynakçı 2013-02-09 23:00:02

Sayın Muhittin Güney Hocam. Gerçekten bu değerli zamanınızdan bir kısmını Kızılcahamam'a bu tür önemli günkerde ayırtarak gözlerimizi yaşartıyorsunuz. Bu güzel ve Kızılcahamam için faydalı çalışmalarınızla gerçekten belediye başkanlığını hakediyorsunuz.
Yalnız keşke size de bir kaynak attırsalardı. En azından punta atsaydınız

banner89

banner83

banner26