banner94

DOĞALGAZ YAKINDA EVLERİMİZDE

Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal ; Kızılcahamam’da bulunan yerel basın mensuplarına, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

DOĞALGAZ YAKINDA EVLERİMİZDE

Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal ; Kızılcahamam’da bulunan yerel basın mensuplarına, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

07 Eylül 2013 Cumartesi 18:05
2885 Okunma
DOĞALGAZ YAKINDA EVLERİMİZDE

Kızılcahamam  Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal ; Kızılcahamam’da bulunan yerel basın mensuplarına, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. 7 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 12:00’da Sultan Köfte’de yapılan bilgilendirme toplantısının bir bölümüne Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal’da katıldı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal, doğalgaz çalışmaları hakkındaki son durum ve geçtiğimiz hafta içinde yapılan basın açıklaması hakkında bilgiler verdiler. 

Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal;  daha sonra  RMS-A (Şehir Besleme ve Basınç Düşürme İstasyonu) ve Bölge Regülatörlerinin olduğu bölgeleri bizlere gezdirdi.  

Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal'ın Açıklamaları

Son zamanlarda bizim sizler aracılığı ile yaptığımız bir basın açıklamaları vardı. Aradan geçen bir haftalık sürede bunun olumlu ve olumsuz yönlerini sizinle paylaşalım istedik. Bundan sonraki süreçte nasıl davranalım, sizinde fikirlerinizi alalım istedik. Birazdan sizlerle bir gezi yapacağız. Bu gezinin amacı şu; konuşuluyor konuşuluyor ne yapılmış deniliyor, bir gidelim ne yapmışız, siz kendi gözlerinizle görün.

Bir ilin doğalgaza kavuşması 6 ay gibi çok kısa bir sürede imkansızın başarılması olarak görülmesi lazım. Ben 5 tane doğalgaz dağıtım şirketinin müdürlüğünü yaptım,  Kayseri, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve en son Kızılcahamam’da.  Hiçbir dağıtım bölgesinde ilk yılda gaz verme başarını dahi sağlayamadık. Bu çok önemli bir şey.  Allah kısmet ederse bu bize burada nasip olacak. Aslında kanunen uzun bir süremiz olmasına rağmen buraya yaptığımız yatırımların sonuna geldik, hani derler ya yüzdük yüzdük sonuna geldik. İşte bu yatırımları kendiniz görün, neler yapılmış bir görün, bir eksik varsa bizleri uyarın istedik. Özellikle abone kısmında neler yapabileceğimizi  değerlendirelim istedik. Öncelikle katılımız için çok teşekkür ederiz. Belediye Başkanımızda toplantımıza katılacak. 

Alt yapı çalışmalarını hepiniz gördünüz, bunları biz yeraltına gömdüğümüz için, çok ta fazla göstereceğimiz çok bir şey yok.  Yerüstündeki işlerimiz için Kızılcahamam İlçesinin 30 yıl boyunca doğalgaz ihtiyacını karşılayacak RMS-A (Şehir Besleme ve Basınç Düşürme İstasyonu) biz getirdik, inşaatını tamamladık, faaliyete hazır halet getiriyoruz. %95’ini yaptık. Önümüzdeki hafta içerisinde bağlantı sözleşmelerini yapıyoruz. Yüksek basınç boru hattı ile bizim  boru hattımızın arasındaki 70 metrelik mesafeyi yaptığımız zaman Kızılcahamam’da bulunduğumuz yerde dahil olmak üzere bütün konutları doğalgaza kavuşturacağız.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ın Açıklamaları

Geçen hafta yapılan basın açıklamaları yanlış anlamalara yol açmış olabilir.  İnsanların çoğu haberin manşetine bakıp, içindeki açıklamaları okumayınca doğalgaz yatırımının durdurulduğu kanısına varıldı. Yatırımın durdurulacak  bir tarafı kalmamış zaten yatırım gelmiş, ana hatların tamamını çekmişsin, RMS-A istasyonunun tamamlamışsın, bina hatlarının %85’ini tamamlamışsın, bir ay sonra doğalgaz verilecek, insanlar sanıyor ki doğalgaz yatırımı durdu.

Bizim insanlarımızın özelliği niye ise son dakikayı beklemek. Bakıyorum bazı binalara, insanlar  tesisat bağlatıyor,  ama çoğu abone olmamış, zannediyorum ki son yapılan haberden sonra abonelikte bir kıpırdanma olmuş, ayın 15’inden sonra aboneliğin artacağını tahmin ediyorum.

Yıllar önce EPDK yöneticileri İlçemize geldi, doğalgazın Kızılcahamam’da rantabl olup olmayacağını araştırdılar. Aynı incelemeyi Şereflikoçhisar ve Beypazarı içinde yaptılar. O ilçeleri rantabl bulmadılar İlçemizi rantabl buldular.  Başbakanımızın söz vermesi ve İlçemizin rantabl olması işimizi kolaylaştırdı. Bu bizim için çok büyük bir nimet. Türkiye’de termal olan İlçe olup da doğalgaz bağlanan ender İlçelerden biriyiz.  Kızılcahamam bu nimetin farkında, doğalgaza sahip çıkar. Ben yıllarca Kadirbey mahallesinde oturdum.  Kadirbey’e jeotermal kesinlikle gitmez,  jeotermalin gidemediği bir yer için büyük bir nimet.  Kolay bulduğumuz için heralde çabuk sahip çıkmıyoruz. İnsanlar doğalgaz gelmeden önce, gelse hemen abone oluruz diyorlardı,  ama şimdi ağırdan alıyorlar. Ama bizim insanımız doğalgaza sahip çıkacaktır. Sizin beklediğiniz sayılardan fazlada abone olacaktır. Birde insanlar görmek istiyor,  daha önce kullanmadıkları bir enerji çeşidi, ama karamsar olmaya gerek yok.

 Sizlere de çok teşekkür ederim. 5 yılda bitecek projeyi 5-6 ayda bitirdiniz.  Ben vatandaşlarımıza bunu da söyledim, firma bunu 5 yılda da bitirebilirdi,  ama biz destek olacağımızı söyledik, Başbakanımıza söz verildi.  Fazla sıkıntı çekmeden, kış gelmeden bunu bitirmiş olacağız, ara mahallelerimizin yollarını kaldırımlarını tamamlayacağız. Burada basın mensubu arkadaşlarımıza da çok iş düşüyor,  haber siteleri Kızılcahamam’da okunuyor, insanlar haberlerin ana manşetlerini okuyorlar, halbuki iyi okusalar yatırımın durmadığını görürler.  İnşallah hayırlı olur, bir, bir buçuk ay sonra doğalgaza kavuşmuş oluruz.

 

Oğuzhan Soysal'ın Açıklamalarının Devamı

Bizim kurduğumuz istasyonla, Botaş’ın  istasyonu arasında bir bağlantı yapılması gerekiyor. Bunun yazılı kararını çıkarttık. Bununla ilgili olarak Pazartesi günü bir heyet gelecek.   Allah izin verirse  bağlantıyı yapacağız, kendi istasyonumuza bağlayacağız, geçici kabulleri yapıp, sisteme gazı vermemiz bizim 1 gün sürmez.  

İnsanlar biraz bekleyelim görelim, onlar nasıl yapacaklar bizde ona göre yapalım diyorlar. Sizler buranın önemli yöneticilerisiniz, sizlere bazı şikayetler gelecek. Biz bağlantımızı yaptırdık,  abone olduk ama doğalgaz bize bağlantı için 15 gün verdi diyecekler. Belediye Başkanımızı, Kaymakamımıza, EPDK’ya şikayet edecekler.  Ama biz şimdiden, çok öncesinden uyarıyoruz, şimdiden sistemin içine dahil olmaları onların kışın yaşayacakları sıkıntıları azaltmaya yönelik. Sonra abone olan vatandaş daha az ücret ödemeyecek, daha fazlada ücret ödemeyecek. Ama biz bağlantıları abonelik oluş sırasına göre yapacağız. Biz bu vakitten sonra ana hatları yaptığımız ama, binalara bağlantı yapamadığımız yerlerle alakalı olarak öncelikle abonelik şartı getirdik.  Ama bu Belediye Başkanımızı da Kaymakamımızı da beni de rahatsız ediyor.  Bu kadar güzel bir iş yapmışız, % 96’sının bitirmişiz.  Nerdeyse her cadde sokakta, her binanın önünde servis kutusu var. Bu yıl içinde yapılmayan servis kutuları  4 yıl içinde yapılacak ama yeniden o taşlar kırılacak, tozun toprağın içinde kalacaklar. Bizim ifade etmek istediğimiz bu. Biz bunu 5 yıl içinde de tamamlayabilirdik, Şubat ayının 17’sinde değil de Mart ayının 17’sinde başlayabilirdik, ama başkanımıza söz verdik. 2 ay içinde bu iki ana caddeyi bitireceğiz diye. Sağolsun hem Başkanımız hem de teknik ekibinin bize çok büyük destekleri oldu. Biz 5-6 ayda bu çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık diyoruz ama kendi başımıza da yapamıyoruz. Tabi ki Belediye Başkanımızın nezdinde tüm belediye ekiplerinin tamamı bizim çalıştığımız sürece gece gündüz yardım ettiler. Ben çok teşekkür ediyorum.

Kızılcahamam’da yönetici olarak benim gördüğüm şey; sahiplenmeme olayı, bu da bizi bazı tedbirler almaya yöneltiyor. Ama yinede umudumuz var, son bir haftada yapılan 200 abonelik bizi yeniden umutlandırdı. Ben istiyorum ki önümüzdeki haftada 200 abone olsun, ondan sonraki haftada 200 tane abone olsun,  bizde bu yılın sonuna kadar bütün yatırımlarımızı eksiksiz olarak tamamlayalım. Şurayı kazılacak mı, doğalgaz bağlantısı yapılacak mı gibi sorulardan kurtulalım. Ayrıca biz belediyemizle üst yapı protokolü imzaladık. Bizim yaptığımızı projelerde sağ olsun  belediyemiz  bizim arkamızdan gelerek insanları mağdur etmeden yapıyor. Bu parke ekibinin yapılması kolay değil. Ben biliyorum ki 20 -30 kişilik bir ekip çalışıyor. Bizim kazdığımız yerleri hemen düzeltiyorlar.  Daha sonra bu kadar kolay olmayabilir.  Bizim daha sonra böyle bir ekip kurma şansımız yok.

Doğalgaz tesisat firmalarının vatandaşlardan fahiş fiyat istediği konusundaki sorularımıza da cevap veren Sosyal;  Kızılcahamam’da bu işi yapan 5 yetkili firma var. Bu yetkiyi almak için bazı kriterler var. Biz bu kriterleri yerine getiren 5 firmaya yetki verdik. Bizim fiyat konusunda bir yetkimiz yok. Biz kanun gereği  temel kriterlere uygun olup olmadığını denetleyebiliriz.

 
Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Proje Müdürü Oğuzhan Soysal;  daha sonra  RMS-A (Şehir Besleme ve Basınç Düşürme İstasyonu) ve Bölge Regülatörlerinin olduğu bölgeleri bizlere gezdirdi.  

Özellikle doğalgaz’ın Botaş istasyonundan Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. istasyonuna bağlandığı RMS-A istasyonu bizim ilgimizi çekti. Bu istasyon iki bölümden oluşuyor. Birincisi mekanik bölüm; burada Botaş istasyonundan gelen basınçlı doğalgaz şehir içinde kullanılabilecek basınç miktarına getiriliyor.   RMS-A’da bulunan ikinci bölüm ise elektronik bölüm, yani ana kumanda merkezi. Burada oluşabilecek her türlü arızalara müdahale edebilecek bir ekip 24 saat bekleyecek.  Doğalgaz arızalarının bildirildiği Alo 187 Doğalgaz Arıza hattının telefonları da buraya bağlanıp, vatandaşların bildirdikleri arızalara buradan müdahale edilecek.

Proje Müdürü Oğuzhan Soysal ayrıca şehir içinde bazı bölgelerde bulunan Bölge Regülatörlerinin tanıtımını yaptı. Bu regülatörler RMS-A istasyonundan gelen 19 bar doğalgazı 4 bara düşürüyor.  

Oğuzhan Soysal son olarak abonelik işlemlerinin yapıldığı Kızılcahamam Doğalgaz Dağıtım A.Ş. merkezini bizlere gezdirdi. Burada doğalgaz sayaçlarının tanıtımını yaptı.

Vatandaşlardan gelen; Doğalgaz tesisat firmalarının vatandaşlardan fahiş fiyat istediği konusundaki sorularımıza da cevap veren Sosyal;  Kızılcahamam’da bu işi yapan 5 yetkili firma var. Bu yetkiyi almak için bazı kriterler var. Biz bu kriterleri yerine getiren 5 firmaya yetki verdik. Bizim fiyat konusunda bir yetkimiz yok. Biz kanun gereği  temel kriterlere uygun olup olmadığını denetleyebiliriz.

 

Oğuzhan Soysal’ın basın toplantısını özetleyecek olursak; geçtiğimiz hafta yapılan basın açıklamasının bazı insanlar tarafından yanlış anlaşıldığı, doğalgaz yatırımının durma gibi bir durumunun olmadığını, doğalgazın ekim ayı başına kadar İlçemizde kullanımına başlanacağı, doğalgaz bağlantısının abonelik oluş sırasına göre yapıldığı için, insanların kış aylarında mağduriyet yaşamamaları açısından bir an evvel doğalgaz aboneliklerini yapmaları gerektiği.






















Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26