banner94

DERBİLER HAFTASI

Derbiler haftasında, Galatasaray – Fenerbahçe maçından gol sesi çıkmadı, Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı farklı yendi, Başkent derbisinde ise Ankaragücü Gençlerbirliği’ni 2-1 yenmeyi başardı.

DERBİLER HAFTASI

Derbiler haftasında, Galatasaray – Fenerbahçe maçından gol sesi çıkmadı, Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı farklı yendi, Başkent derbisinde ise Ankaragücü Gençlerbirliği’ni 2-1 yenmeyi başardı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
30 Eylül 2019 Pazartesi 08:13
266 Okunma
DERBİLER HAFTASI

DÜNYANIN SPORU - DERBİLER HAFTASI

Derbiler haftasında, Galatasaray – Fenerbahçe maçından gol sesi çıkmadı, Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı farklı yendi, Başkent derbisinde ise Ankaragücü Gençlerbirliği’ni 2-1 yenmeyi başardı.

Haftanın maçında Galatasaray ve Fenerbahçe Türk Telekom Arena’da karşılaştı. İki ezeli rakibin kısır, korkak futbolu maça damga vurdu. Fenerbahçe maça etkili başladı ancak yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Daha sonra oyuna dengeyi getiren sarı kırmızılılarda çok net olmayan bir iki pozisyon yakaladı ancak her iki takımda ilk etapta savunma güvenliğini ön planda tuttular. İki takımında oyun stratejisi ‘’golü yemeyelim de atabilirsek atarız’’ olunca maç 0-0 sona erdi. Bu sonuçla TT Arenada son 5 derbi maçı beraberlikle sonuçlanmış oldu. Fenerbahçe daha derli toplu ne yaptığını bilen bir takım konumunda. Özellikle orta üçlüsü ligin çok üstünde. Bu görüntüsüyle ligin en önemli şampiyonluk adayı Fenerbahçe görünüyor. Galatasaray ise belki de son yıllarda görmediğimiz bir görüntü içerisinde. Taktik disiplinden son derece uzak olan takım için sezon başından beri aslında aynı şeyleri yazıyorum. Aynı olmasının nedeni bu durumun tek sorumlusu olan Fatih Terim’e camia da toz kondurulmaması. Sarı kırmızılıların bu durumunu çözecek tek kişiye bu durumun nedeni sormadığı sürece Galatasaray’ın bu  görüntüsünün devam edeceği görüşündeyim. Galatasaray’ın ilk 15-20 dakikada evinde kurduğu baskıyı Fenerbahçe’ye karşı kuramaması geriden oyunu yönlendirememesi bir süre sonra orta sahadan yoksun, uzun paslara yönelmesine sebep oldu. Bu sonuçla ilk 6 maçında 2 galibiyette kalan Galatasaray’da Fatih Terim’in çözmesi gereken sorun çok fazla, ancak bu sorunları çözmesi gerektiği Terim’e söyleniyor mu o belirsiz.

Haftanın diğer önemli maçında Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı 4-1’le geçti. Bu benim için sürpriz bir sonuç değil. Ağustos ayında lig başladı, Beşiktaş ilk maçını oynadı, Dünyanın Sporunda Abdullah Avcı Beşiktaş birlikteliğinin uzun sürmeyeceğini yazdım. Geçen sezon Avcı yönetimindeki Başakşehir, ligin belki de ilk 20 haftasında yediği gol sayısına Beşiktaş’ta 6 haftada ulaştı. Beşiktaş 6 hafta sonunda düşme hattında ve averajı -4.  Takımda kimsenin birbirinden haberi yok disiplin yok hatta bazı dakikalarda kimin nerde durduğu belli olmuyor ve mahalle takımı görüntüsüne bürünüyor. Beşiktaş’ın önünde Avrupa dahil zorlu bir fikstür var ve bence hiç umut yok. Trabzonspor hakkında bu sezon puan kaybettiği maçlarda hep iyi görüntüsü var kabuğunu kıramıyor demiştim. Bordo mavililer bu hafta beklediğim patlamayı sonunda yaptı. Trabzonspor’un bu maçta oynadığı etkili oyunu tüm sezona yayacak potansiyeli var ancak bunu sağlayacak sağlam bir yapı oluşturulmalı. Potansiyel ve iyi kadro var ancak haftaya galibiyet garantisi yok.

Tam 7 yıl sonra,  özlediğimiz beklediğimiz Başkent derbisine bu sezon kavuştuk. Derbide gülen taraf 2-1’le Ankaragücü oldu. Bu sonuçla zorlu fikstürü öncesi nefes alan sarı lacivertli ekibimiz 6 hafta sonunda 2 galibiyet 2 mağlubiyet 2 beraberlik almış oldu. Gençlerbirliği’nin ise galibiyet özlemi bu hafta da dinmedi. 6 haftada 4 mağlubiyet alan Gençlerbirliği’nde kan değişikliği şart görünüyor. İşler yolunda gitmiyor ve müdahale edilmezse ligin dibinden kurtulması zor.

La Liga’da Madrid derbisinde Atletico Madrid ile Real Madrid golsüz berabere kaldı. İngiltere’de  Liverpool yoluna kayıpsız devam ederken, Seria A’da İnter 6’da 6 yaptı. İtalya’da haftaya İnter-Juventus derbisi adeta nefesleri kesecek.

Basketbol Süper Liginde sezon başladı. Sezonun yine Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes çekişmesi ile geçmesi beklenirken, ilerleyen haftalarda detaylı analizler Dünyanın Sporunda olacak.

HAFTANIN OLAYI

Derbide Fenerbahçe’nin Alman yıldızı MaxKruse’nin hece hece İstiklal Marşımızı okuması.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

La Liga’da ligin başından beri formda olan Granada’nın iyi performansı sürüyor.  Son 5 haftada 4 galibiyet alan Martinez’in öğrencileri La Liga’da 2. Sırada!

İNENLER

Çaykur Rizespor

Abdullah Avcı

Fatih Terim

Yeni Malatyaspor

ÇIKANLAR

Leicester City

Ozan Tufan

Akhisarspor

Ünal Karaman

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26