banner94

DERBİDE MAÇI İSTEYEN TARAF KAZANDI

Derbide zafer Beşiktaş’ın. Fenerbahçe dolu dizgin futboluna bu hafta da devam etti. Avrupa’da temsilcilerimiz,Başakşehir hariç bu hafta da ülkemize puan getiremedi.

DERBİDE MAÇI İSTEYEN TARAF KAZANDI

Derbide zafer Beşiktaş’ın. Fenerbahçe dolu dizgin futboluna bu hafta da devam etti. Avrupa’da temsilcilerimiz,Başakşehir hariç bu hafta da ülkemize puan getiremedi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
27 Ekim 2019 Pazar 22:01
509 Okunma
DERBİDE MAÇI İSTEYEN TARAF KAZANDI

Derbide zafer Beşiktaş’ın. Fenerbahçe dolu dizgin futboluna bu hafta da devam etti. Avrupa’da temsilcilerimiz,Başakşehir hariç bu hafta da ülkemize puan getiremedi.

Haftanın maçında, derbide kazanan Beşiktaş, nefes alan Abdullah Avcı oldu. Sezon başından beri ilk kez mutlu bir hafta geçirecek olan Beşiktaş camiası öyle bir maç kazandı ki belki de sezonun kendi adına kırılma maçıydı. Genel olarak iki takımda ilk yarıda sezon başından beri etkisiz futbollarını sürdürmeye devam etti. Ancak ikinci yarıda Galatasaray vasat futbola devam ederken, Beşiktaş vites arttırdı ve Umut Nayır’ın golü ile 1-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla iki takım arasındaki puan farkı 1’e düştü. Galatasaray’ın bu sezon yaşadığı enerji düşüklüğü, büyük kulüplerde yaşanan kupalı sezonların ardından yaşanan durum aslında, ancak oluşan bu durum artık Galatasaray’da kronik bir hal aldı. Bu kötü ve ruhsuz oyunun nedenini çözecek Fatih Terim’e neden bu takımın böyle olduğu sorulmazsa Galatasaray ligin devre arasına kadar düzelemez. Tarihinin en kötü Beşiktaş’ını neden yenemediniz? , 9 maçta neden 9 gol atabildi takım? Neden bu kadar verimsiz bir oyun var? Falcao sakat mı kronik sakatsa neden alındı bu durumu takımdaki diğer oyuncuları etkiliyor mu? Gibi gibi sorular Fatih Terim’e sorulmalı, sorulmazsa durum de-ğiş-mez.

Beşiktaş maçı kazandı ancak vasat futbolu devam etti.Futbol klasiği olan iyi orta golü getirdi. Gökhan Gönül ve Caner Erkin yıllardır alıştığımız oyunlarını bu maçta sonunda gösterdiler. Ancak benim sezon başından beri aynı olan fikrim değişmedi. Avcı dönemi çok uzun sürmez, Diaby, Elneny, Rebocho bu takımın oyuncusu olamazlar. Beşiktaş’ın bu galibiyeti derin bir oh çektirse de takım kadrosunun ve oyunun vasat oluşu ile haftaya Rizespor maçında zorlanacaklarını düşünüyorum.

Kısacası derbide oyun değil, teknik taktik değil, isteyen kazandı.

Fenerbahçe evinde Konyaspor’u 5-1 gibi farklı skorla geçmeyi başardı. Son derece etkili ve iyi futboluyla adeta ‘Ersun Yanal futbolu’ izlettiren sarı lacivertliler Trabzonspor ile birlikte şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu bu hafta da gösterdi. Birbirinden güzel 5 gol atan Fenerbahçe açısından en önemli olay ise oyundan Emre çıktıktan sonra ilk kez oyun açısından geriye düşmeyip, 2 gol daha atabilmesi oldu.  Ligin iyi kapanan, kompakt oyunu iyi oynayan Konyaspor’a karşı 5 gol bulabilmek , takımın iki önemli eksiği MaxKruse ve Dirar’ın olmayışını hiç hissettirmemesi sarı lacivertlilerin olumlu yönleri arasındaydı. Fenerbahçe’nin son iki haftadaki oyunu bu iki ilk 11 oyuncusunun kadroya giremeyeceğini gösteriyor. Ozan Tufan’ın her maç iyi oynaması, Gustavo’nun takımda uzun yıllardır oynuyormuş gibi futbolu ve kaptan Emre’nin üst düzey performansı ile ideal orta sahası bulunmuş durumda. Sezon başından bu yana,Moses’ın da dönüşü ile ilk kez ideal 11’ini sağlayan Fenerbahçe, ilk 9 hafta itibariyle geçen sezonki gol sayısını 3’e katlamış durumda.

Fenerbahçe için bu haftanın bir diğer önemli olayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kulüpte 25. Yılını tamamlayarak Yüksek Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazanması oldu. Törende plaket ve rozetini alan Cumhurbaşkanımız konuşmasında, Fenerbahçe sevgisinin çocukluğundan beri hiç değişmediğini ve Türk sporunun tüm branşlarda lokomotifinin Fenerbahçe olduğunu belirtti.

Ankara’mızın ekipleri bu hafta maalesef galibiyet alamadılar. Haftanın açılış maçında Ankaragücü deplasmandaÇaykur Rizespor’a 2-0, Gençlerbirliği ise evinde Denizlispor’a 0-2 mağlup oldular. Ankaragücü için yeni yönetim ile hedef 8-12 sıralar olmalı, Gençlerbirliği için ise ligde kalmak hedeflenmeli.

Fenerbahçe bu sezon basketbola yıldız transferlerine rağmen tam bir hayal kırıklığı ile lig ve Avrupa’ya başladı. Euroleague’in en iyi 2-3 takımı arasında gösterilen Fenerbahçe sezona 4 maçta 3 mağlubiyetle başladı. Ligde ise bu hafta derbi haftasıydı. Galatasaray ve Fenerbahçe Sinan Erdemde karşılaştı ve maçı 83-64 gibi farklı skorla Galatasaray kazandı.  Fenerbahçe’nin tanınmaz görüntüsü adeta yıllardır sağladığı kredisinden götürüyor. Sezona iyi başlayan Galatasaray bu derbi zaferiyle 5 haftada 4 galibiyet almış oldu. Ligde lider 5’te 5 yapan Ufuk Sarıca’nın öğrencileri İzmir ekibi Karşıyaka. Öte yandan Anadolu Efes ise Fenerbahçe’nin aksine Avrupa’ya çok iyi başladı. 3 galibiyet 1 yenilgi alan Efes’te hedef geçen sezon olduğu gibi Avrupa finali.

HAFTANIN OLAYI

Avrupa’da temsilcilerimizden 12. Maçlar sonunda ilk galibiyet Başakşehir’den geldi. Eğer gelecek sezon Avrupa’ya gidecek olan takımlarımız da bu sezonki gibi performans gösterirse iki sezon sonra Şampiyonlar ligine ön elemeyle gidip, Avrupa liginde de sezonu Temmuz’da açacağız.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Premier lige flaş bir başlangıç yapan Çağlar’lıLeicester City deplasmanda Southampton’ı 0-9 yendi ve Premier lig tarihinin en farklı deplasman galibiyeti rekorunu elde etti. Bu sonuçla Premier lig tarihinin en farklı galibiyet rekorunda da Manchester United’a ortak oldular.

İNENLER

Fenerbahçe Basketbol Takımı

Fatih Terim

Arsenal

Gençlerbirliği

ÇIKANLAR

Fenerbahçe Futbol Takımı

M’gladbach

Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26