banner94

DERBİDE GOL YOK

Dev derbi golsüz sona erdi. Beşiktaş Konya’dan farklı mağlubiyetle döndü.  Ligin şu an lideri ise Fatih Karagümrük.

DERBİDE GOL YOK

Dev derbi golsüz sona erdi. Beşiktaş Konya’dan farklı mağlubiyetle döndü.  Ligin şu an lideri ise Fatih Karagümrük.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
28 Eylül 2020 Pazartesi 00:30
215 Okunma
DERBİDE GOL YOK

Dev derbi golsüz sona erdi. Beşiktaş Konya’dan farklı mağlubiyetle döndü.  Ligin şu an lideri ise Fatih Karagümrük.

Haftanın maçında Galatasaray ve Fenerbahçe Türk Telekom Arena’da golsüz berabere kaldı. Maç boyu her iki takım fırsatlar yakalasadagalibiyeti kaçıran taraf olmadı. Maç sabaha kadar da oynansa yüksek ihtimal 0-0 bitecekti.

Fenerbahçe yeni kadrosu ile sahadaydı. Hafta içi Samatta transferi ile forvetine kavuşan sarı lacivertlilerin derbi ilk 11’inde 7 isim yeni transfer oldu.  İki takımın ortak noktası üçüncü bölgeye kolay gelmeleri, farklı noktaları ise ceza sahası etrafında son hamlelerde Galatasaray’ın daha verimli olması oldu. İlk yarı genel itibariyle oyun ortadaydı.

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe daha etkili başladı. Ancak yeni transferlerin uyum sorunları o kadar ön plana çıktı ki bu durum takımın rakip kaleye gittikçe eli ayağına dolaşmasına neden oldu. Örneğin derbi tecrübesiyle Caner bindirdikçe bindirdi ancak zorlandığı pozisyonlarda kanat değiştirmek ya da orta saha da top çevirmek yerine takım bir anda hızla kaleci Altay’a kadar paslaşarak geri dönmek zorunda kaldı. Caner ve Gökhan bindirdiğinde onların arkada açtığı alanları Thiam , Deniz ya da bazen kanata geldiğinde Valencia’nın kapatma olasılığı yok. Sosa’nın hazır hale gelebilmesi için en az 4-5 haftası daha var. Mert Hakan ise maça sonradan dahil oldu ancak kritik bir pozisyonda maça 11’de başlayan Taylan’la mücadele bile edemedi. Kısacası Fenerbahçe’nin ligde özlediği şampiyonluğa ulaşması için takımın bir hızlı paslaşması iki ilk 11’inin birbirini artık tanıması gerekiyor.

Galatasaray ise maç boyu ortada bir oyun oynadı. Taraftar olmaması derbiler için büyük dezavantaj ancak maçın hiçbir anında  rakibineüç-beş dakika bile baskı kuramadı. Bu maç için Lyundiama’yı çok beğendim. Sanki sahada birden fazla Lyundiama var gibiydi. Tam ligimize göre bir stoper olan Kongo’lu stoperle, Enner Valencia sıkletinde ki bir forvetin baş etmesi zaten olasılık dışı. Fenerbahçe’ye göre daha etkili şutlar çeken sarı kırmızılı ekip Altay’ı geçemedi.

Sonuç olarak derbi son yıllarda olduğu gibi tatsız tuzsuz geçti. Spor kamuoyunun aksine ben herhangi bir mücadele görmedim.  Premier Lig’de Burnley-Fulham maçınıbile izlemesi  bu derbiden daha zevkli olacağı kesin.

Beşiktaş Konya’dan 4-1 gibi ağır bir mağlubiyetle döndü. Geçtiğimiz iki haftada da yazdığım gibi siyah beyazlıların kadrosu çok vasat. Aboubakar transferi önemli ancak Mensah, Necip, Larin gibi birçok isim için Beşiktaş bulunmaz bir nimet. Beşiktaş’ın bu nedenle zamanı daralan transfer sezonunu etkili isimlerle kapatması gerekiyor.

Ankaragücü geçen haftayı bay geçmişti. Bu hafta Sivasspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan temsilcimiz haftaya evinde Kayserispor ile karşılaşacak.

Premier Lig yine nefes kesti. Bu hafta Brighton – Manchester United maçının özetini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. Maçı deplasmanda United 3-2 kazandı. Tam 5 topu direkten dönen Brighton 2-2 eşitliği yakaladığında dakika 90+4’dü. Maç 2-2 sona erdi ancak VAR kararı ile penaltı kazanan United son düdük çaldıktan sonra penaltıyı gole çevirdi ve 3-2 kazandı.

NBA finallerine adım adım ilerlerken Batı şampiyonu 10 sene sonra Lebron önderliğinde Lakers oldu. Finalde Boston ya da Miami ile karşılaşacak olan Lakers sürpriz yaşamazsa şampiyonluğa ulaşacaktır. Basketbol Ligimiz ise bu hafta başladı.  Fenerbahçe ve Efes’in kazandığı Galatasaray ve Beşiktaş’ın kaybettiği ilk hafta itibariyle gördük ki ligde çok zayıf takımlar var. Ligin detaylı analizi haftalar ilerledikçe burada olacak.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26