banner94

DEDE TORUN BULUŞMASI

İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu Şubat ayında işlemiş oldukları değerler eğitiminde SEVGİ VE SAYgI konusunu işlediler.

DEDE TORUN BULUŞMASI

İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu Şubat ayında işlemiş oldukları değerler eğitiminde SEVGİ VE SAYgI konusunu işlediler.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
20 Şubat 2014 Perşembe 20:57
920 Okunma
DEDE TORUN BULUŞMASI


    İlçemiz Cumhuriyet İlkokulu Şubat ayında işlemiş oldukları değerler eğitiminde SEVGİ VE SAYgI konusunu işlediler.

Sevgi ve saygı konusunda yapmış oldukları etkinliklerden biriside yaşlılar yurdunu ziyaret etme ve onları mutlu etmek onlarla güzel zaman geçirmek oldu. Bir otobüsle yaşlılar yurduna giden öğrenciler çok güzel karşılandılar . Dede,nine ve torun buluşmasının sevgi seli oluşmasına neden oldular… Okul müdürü Ertuğrul İPEK Sevgi ve saygının bizlere büyüklerimizden miras kaldığını belirterek; yaşlılarımızın değerini bilmeliyiz didi ve şöyle devam etti; -Türk toplumunu ayakta tutan nedenlerden birisi de gelenek ve göreneklerine olan bağlılığıdır. Bu bağlılıkta yaşlılarımızın rolü çok büyüktür. Çünkü; onlar geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Onlar tecrübe ve düşünceleriyle aynı zamanda bizlere rehber olmaktadırlar. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir. Devletimiz; yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Ancak devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. ‘’ dedi.

 Dede ve nineleri de yaşlılar yurdunda olan okulumuz öğrencilerinin ve bir gurup öğrenci velisinin kucaklaşmaları , hasret gidermeleri görülmeye değerdi. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ve velileri bu hafta okulları bölgesindeki yaşlıları da öğretmenleri nezaretinde gezecekler, onlara karşı görev ve sorumlulukları neler öğrenecek ve arkadaşlarına öğretecekler. Okul öğretmenlerinin ve bir gurup öğrencinin de doğa ve ağaç sevgisiyle ilgili çalışması olduğunu belirten okul müdürü önümüzdeki günlerde de bu konunun ön plana çıkacağını belirtti.






























Son Güncelleme: 20.02.2014 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26