banner94

COŞKUN ÜNAL'DAN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisinde Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar 'ın yapmış olduğu meclis konuşmasına. Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal cevap verdi.

COŞKUN ÜNAL'DAN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisinde Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar 'ın yapmış olduğu meclis konuşmasına. Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal cevap verdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
16 Ocak 2022 Pazar 22:22
1072 Okunma
COŞKUN ÜNAL'DAN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclisinde Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar 'ın yapmış olduğu meclis konuşmasına. Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal cevap verdi.
Kızılcahamam Eski Belediye Başkanı ve 2019 yılı İyi Parti Belediye Başkan adayı Coşkun Ünal yaptığı yazılı açıklamada;

Sayın Kızılcahamam Belediye’mizin Başkanı;

"Beceriksizsiniz, sıkıştıkça beceriksizliğinizin arkasındaki 28 Şubat sermayesine sığınıyorsunuz. Bitmez sandığınız 28 Şubat sermayeniz artık bitti ve bize sökmez!

Büyükşehir Belediyemiz Kızılcahamamımıza kreş kazandırmak için bir proje çalışması yapmış ve mülkiyeti Kızılcahamam Belediyesine ait(inşaatını rahmetli Adem Özbeklerin başlattığı, benim Belediye Başkanlığımda bitirilen ve hizmete açılan)Büyükşehire kiraya verilen Adem Özbekler Kültür Merkezinde inşaat çalışmalarına başlama girişiminde bulunmuştur. Daha önce burada belli bir bölüm 4-6 yaş grubunda bulunan çocuklar için kuran kursu verilmesi amaçlı Kızılcahamam müftülüğüne protokol ile verilmiş ve kreş yapılacak alan ile aynı katta bulunan yerde çocuklar kurs görürken rahatsız olmasınlar, inşaat çalışanları da rahat bir alanda çalışsınlar diye ilçe müftümüz ile yüz yüze görüşülmüş ve inşaat çalışması bitene kadar 2. kattaki yerden daha büyük olacak şekilde 3. katta kendileri için yer ayrılmıştır. İnşaat bittiğinde tekrar eski yerlerine dönme sözü verilerek karşılıklı anlaşmaya varılmıştır. Bu görüşmeler gizli saklı değil bir muhtarımızın ofisinde ve müftü bey dahil 7 kişinin bulunduğu bir ortamda gerçekleşmiştir ve görüşme sonucunda ilçe müftümüz ve daire başkanımız megafonu açık herkesin duyacağı bir şekilde telefon ile konuşarak karşılıklı akidleşmişlerdir.

Ankara Büyükşehir Belediyemiz merkez mezarlığımız dahil Kızılcahamam’ımızın bütün mahallelerindeki 167 mezarlıkta hem mezar kazma, hem mezarlığın temizliği, hem defin işleri, mezarlıkların etrafının tel ile çevrilmesi gibi bütün hizmetleri en üstün gayret ile yapmakta ve vatandaşlarımızın takdirini kazanmaktadır ki bütün hemşehrilerimiz bu hizmetin verildiğini daha yeni yeni öğrenmektedir.

Büyükşehir Belediyemize bu hizmetler karşısındaki takdirler geldikçe sizler kudurmakta ve çılgınca ne yapacağınızı bilmez bir şekilde sağa sola saldırmaktasınız. Biz bu hizmetleri her geçen gün üstüne koyarak daha iyi şekilde vermeye devam edeceğiz.

Mansur Yavaş Belediyeciliğinde israfa yer yoktur ve Kızılcahamam’da İtfaiye hizmetlerinin verilebildiği alan Fen İşleri şantiyemizin bulunduğu alanda mevcuttur. Sadece ve sadece itfaiye elemanlarımızın dinlenme alanları ile ilgili tadilat çalışması bitirildiğinde hiçbir sıkıntısı ve eksiği kalmayacak şekilde bir itfaiye hizmet binamız olacaktır.

Fütursuzca sosyal yardım yapılırken siyasi davranıldığını ve partilere göre ayrım yapıldığını söylemişsiniz. Mansur Yavaş Sosyal yardımlarda Türkiye’mize model olmuştur. Bu konularda sizin dediğiniz şekilde bir model şerefsizliğin tam kendisidir. Yardımlar dağıtılırken siyasi parti ayrımı yapan alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur! Bu iddianızı ispat etmek durumundasınız eğer ispat edemezseniz iftiracı durumuna düşersiniz ve iftiracının hangi duruma düştüğünü benim size izah etmeme gerek yoktur sanırım.

Grup yollarımızın yapımına başlandı fakat mevsimsel sıkıntıdan dolayı ara vermek durumunda kalındı önümüzdeki yaz mevsimi geldiğinde inşallah kaldığı yerden devam edecek ve hem grup yolları hem bağlantı yolları bitirilerek siz her ne kadar beğenmeseniz de halkımızın hizmetine sunulacak ve ilçemizde bir metre toprak yol kalmayacaktır.

ASKİ bütün köylerimizdeki su sorununa el atmış, kanalizasyonsuz köy kalmaması için kolları sıvamış bu konuda çok hızlı mesafe katetmiş ve inşallah Kızılcahamam’da suyu akmayan kanalizasyonu olmayan köy kalmayacaktır. Bir çok köyümüze yangında ilk müdahale için tankerler göndererek  yangın konusunda da hassasiyetini ortaya koymuş ve çok Belediyeye örnek olmuştur.

Fen işlerimiz üstün gayretle üzerine düşen bütün işleri eksiksiz yerine getirmekte ve bütün vatandaşlarımızın takdirini kazanmaktadır daha kar yere düşmeden yollar açılmakta ve hiç kimse mağdur edilmemektedir.

Bütün köylerimizde köy içlerinin taş ile döşenmesi ve çocuklarımız için oyun grubu ve oturma grupları talepler doğrultusunda hızla dağıtılmakta ve köylerimiz daha yaşanabilir hale getirilmektedir.

Soğuksu milli parkımız temizlik konusunda örnek olmuş, çalışanlarımız Büyükşehire ait bütün yeşil alanlarda hem temizlik hem de çiçeklendirme çalışmaları ile göz doldurmuştur. Girişte masa örtüsü ve çöp poşeti verilip cüzi bir ücret alınarak pikniğe gelenlerin daha rahat etmeleri ve rahatsız edilmemeleri konusunda adımlar atılmıştır. Girişte alınan ücret kar amaçlı değil vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda tamamen milli parkımızı koruma ve gelenleri rahat ettirme amacı ile uygulamaya konulmuştur ve bugüne kadar da bu uygulama siyasi amaçlılar dışında eleştiri almamış aksine bir çok takdir ve tebrik almıştır.

Şifa otelinin tadilatı için sizin dediğiniz gibi 2 milyon 900 bin TL değil 870 bin TL para harcanmıştır ve açılışa hazır hale getirilmiştir. 44 tane hemşehrimize de burada iş imkanı sağlanmıştır(siz her ne kadar istemesenizde) hizmete açılacağı esnada pandemi belasından dolayı açılışı gerçekleştirilememiştir. Bu arada işe alınan arkadaşlarımız mağdur edilmemiş Büyükşehir Belediyemize ait başka şirketlere nakilleri yapılarak evlerine rızık götürülmeleri sağlanmıştır. Pandemi rahatladığında tekrar açma girişiminde bulunulmuş fakat bu tesiste konaklayacak kişilerin yaş ve fiziki durumları göz önüne alındığında(genelde gazilerimiz kalacağı için)açılışı tekrar ertelenmiş ve ilk fırsatta pandemi rahatlığına kavuştuğumuz zaman açılacak ve Kızılcahamam’ımıza çok yararlı hizmetler verecektir.

Çiftçilerimize tohum desteği, fidan desteği, ekipman desteği, sılaj desteğinin yanında şimdide mazot desteği verilerek sizlerin hayal bile edemeyeceği bir şekilde onların yanında yer alınmış ve bu sizleri çılgına çevirmiştir.

Bütün köylerimize internet hizmeti götürülmüş, internetin girmediği ev kalmamıştır.

Kooperatiflerden bahsediyor ve birilerinin zengin yapılmaya çalışıldığını ima ediyorsunuz, Mansur Yavaş’ın Belediyeciliğinde haramın, haksız kazancın, yetimin, garibin, gurebanın hakkının yedirilmeyeceğini daha göremediniz herhalde, Kızılcahamam’da kurulan bir kooperatif eğer Ankara’mıza bazlamamızı, gözlememizi, eriştemizi, tarhanamızı, kolonyamızı, sucuğumuzu, etimizi, balımızı, sütümüzü ulaştırıyor ve bu sayede hem ilçemizde istihdam sağlanıyor hem ilçe ekonomisine katkıda bulunuluyorsa bu size neden rahatsızlık veriyor?

Mansur Yavaş belediyesinde insanlar alnının teri ile bileğinin gücü ile çalışarak kazanırlarsa kazanırlar yoksa herkes avucunu yalar. Burada rüşvet, iltimas yoktur. Çalışarak ve emek sarfederek çabalamak vardır. Sizin alışık olduğunuz düzene burada son verilmiş ve geçmişte bu şekilde davrananlarla ilgili her türlü yasal yollara başvurulmuştur. Yolsuzluk ve hırsızlık arıyorsanız başka kapılarda arayın ve çok gittiğiniz yerlerdeki aynalara bakın yeter.

Mansur Başkanın talimatı ile önümüzdeki günlerde açıklayacağımız ve proje çalışmalarına başladığımız hizmetleri tek tek vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Yetimin,

garibin, gurebanın parasının çarçur edilmediği ihtiyaca ve ilçenin eksiğine göre hareket edilen hizmet odaklı Belediyeciliği sizlere göstereceğiz ve sizi çılgına çevireceğiz.

Murat Kurum gibi bir hemşehrimiz var ve bakan olmuş. İyi ki de olmuş o da olmasa ne yapardınız bilmiyorum.

Kızılcahamam’ımız için bütün bakanlığın imkanlarını seferber etmiş ve siz bu desteği istihdamdan uzak, katkı sağlayacak şeylerden uzak bir şekilde kullanıyorsunuz. Bu harcanan paralar sadece Kızılcahamam’ımızın değil ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın vergilerinden ayrılan paralardır. Döneminizde tek bir tane ihale yaptınız o da geçmiş dönemdeki Belediye Başkanından kalma Güneş Enerji tarlası. Bunu yaptığınız için sizi alkışlıyor fakat neden ihaleye tek firmanın katıldığını ve neden piyasa fiyatlarının yüzde 15 fazlası ile verildiğini de vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Kızılcahamam’ımız her geçen gün kan kaybediyor ve bunun müsebbibi siz ve sizin beceriksiz yönetiminizdir.

Vatandaşlarımız bunun bilincinde ve size bunun cevabını zamanı geldiğinde en şiddetli şekilde verecektir.

Bizim alnımız ak ve veremeyeceğimiz hesabımız yoktur.

Hakkımızda en ufak usulsüzlük, yolsuzluk gibi şüpheniz varsa ima etmeyecek, devletimizin yüce yargı organlarına başvuracaksınız.

Mansur Yavaş Türkiye’de herkesin gönlünde taht kurmuş, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış örnek bir kişilik ve Belediye başkanıdır. Yaptığı ve bundan sonra yapacağı üstün hizmetlerle ismini altın harflerle tarihin en güzel sayfalarına yazdıracaktır bizlerde ona yardımcı olmaya çalışan ve onun yol arkadaşı olmanın gururunu ölene kadar hep taşıyacağız…

En derin sevgi ve saygılarımla…’’

Son Güncelleme: 16.01.2022 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26