banner94

BUGÜN KADİR GECESİ

Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi yarın gece ihya edilecek.

BUGÜN KADİR GECESİ

Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi yarın gece ihya edilecek.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Haziran 2017 Çarşamba 01:19
494 Okunma
BUGÜN KADİR GECESİ
 Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi yarın gece ihya edilecek. 

Tüm İslam alemi tarafından büyük bir ilgiyle beklenen Kadir Gecesi bu yıl yine oldukça yoğun ilgi görecek. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesinde binlerce Müslüman vatandaş ellerini açıp dualara uzanacak.

KADİR GECESİ NASIL İBADET EDİLİR?

* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. 

* Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar. Süfyan-i Sevri:“Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur"an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313). 

* Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli. 

* Mü'minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. 

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

KADİR GECESİ NAMAZI

Bu geceye mahsus belli bir namaz yoksa da en az iki rekat, en çok bin rekat ve bunların ortası olarak yüz rekat namaz kılınması söylenir. İki rekat kılındığı takdirde her rekatında iki yüz ayet okunmalı. Şayet yüz rekat kılınırsa her rekatında Fatiha'dan sonra İnna Enzelnahu süresiyle üç kere ihlas okunup iki rekatta bir selam verilmelidir. Bu namaz yerine dileyen kaza namazları, tesbih namazları ve teravihlerle Kadir gecesini ihya etmeye çalışmalıdır.

Son Güncelleme: 21.06.2017 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26