banner94

BU GÜN BABALAR GÜNÜ (KUTLU OLSUN)

Evet bugün tüm dünya olduğu gibi Türkiye'de de Babalar günü çoşkuyla, özlem, acı, keder, sevinçle kutlanıyor.

BU GÜN BABALAR GÜNÜ (KUTLU OLSUN)

Evet bugün tüm dünya olduğu gibi Türkiye'de de Babalar günü çoşkuyla, özlem, acı, keder, sevinçle kutlanıyor.

2198 Okunma
BU GÜN BABALAR GÜNÜ (KUTLU OLSUN)

Evet bugün tüm dünya olduğu gibi Türkiye'de de Babalar günü çoşkuyla, özlem, acı, keder, sevinçle kutlanıyor.

Herkesin duyguları birbirinden değişik. Bugün babalar günü hep ikinci plana attığımız babamızın günü önce anneler vardır ya ilk planda. Annedir yufkadır yüreği hep acısını sevincini belli eder ama birde kenarda oturup acısını sevincini yalnız yaşayan babalarımız var. Onlar anneler gibi ifade edemezler sevgilerini sevmezler mi elbette severler ama içten severler söylemezler. Tırnağımıza taş değse canları acı şüphesiz. Hep en iyisi için çaba sarfederler. Çalışır çabalar en iyisini bize getirmeye çalışırlar.

Önce şehit babalarımızın babalar gününü kutluyoruz acınız acımız diyoruz sonra tüm babaların babalar günü www.soguksuhaber.com ailesi olarak kutluyor ellerinizden öpüyoruz..

Babalar Günün Tarihçesi

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü'nün de bir geçmişi vardır. Bazı tarihçiler, Babalar Günü'nün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken, Babalar Günü'nün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediği söyleniyor. Annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığı belirtiliyor.

Dodd, Anneler Günü kutlanırken Babalar Günü'nün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiştir. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüştür.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmış, daha sonra diğer eyaletlere yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlanmıştır. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise diğerlerinden çok farklıdır. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp peygamberleri İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Avrupa'da ise ilk defa 1954 yılında İngiltere'de kutlanmış, ayrıca bu geleneğin kıtada yayılmasına öncü olmuştur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26