banner94

BİZ SORDUK KULLANICILARIMIZ CEVAPLADI

İnternet sitemizde, halkın nabzını tutmaya çalıştığımız ve bir gelenek, bir alışkanlık haline gelen anketlerimiz, rekor katılımlarla sonuçlanıyor! Bu anketlerle ilgili olarak kamuoyunda değişik görüş ve eleştiriler kulağımıza geliyor. Gelişmeleri büyük bir keyifle takip ederken, bazı bilinmeyenlere de açıklık getirmek vazife ve zarureti hissediyoruz.

BİZ SORDUK KULLANICILARIMIZ CEVAPLADI

İnternet sitemizde, halkın nabzını tutmaya çalıştığımız ve bir gelenek, bir alışkanlık haline gelen anketlerimiz, rekor katılımlarla sonuçlanıyor! Bu anketlerle ilgili olarak kamuoyunda değişik görüş ve eleştiriler kulağımıza geliyor. Gelişmeleri büyük bir keyifle takip ederken, bazı bilinmeyenlere de açıklık getirmek vazife ve zarureti hissediyoruz.

muammer akbaş
muammer akbaş
10 Kasım 2013 Pazar 23:41
3283 Okunma
BİZ SORDUK KULLANICILARIMIZ CEVAPLADI

 Anketler ve Anketlerin Anlamı!

İnternet sitemizde, halkın nabzını tutmaya çalıştığımız ve bir gelenek, bir alışkanlık haline gelen anketlerimiz, rekor katılımlarla sonuçlanıyor! Bu anketlerle ilgili olarak kamuoyunda değişik görüş ve eleştiriler kulağımıza geliyor. Gelişmeleri büyük bir keyifle takip ederken, bazı bilinmeyenlere de açıklık getirmek vazife ve zarureti hissediyoruz.

Öncelikle eleştiri yapanların, anketlerin ne anlama geldiğini, hangi amaçla yapıldığını bilmemeleri üzücü..

“Durum Tespiti Anketleri” Gizli Yapılır!

Anketler herhangi bir konu üzerinde, belirlenen hedef kitlenin eğilimini saptamak için kullanılır. Ne kadar çok denek kullanılırsa ve bu denekler ne kadar farklı ortamlardan yakalanırsa, anketin güvenilirliği de o kadar artar. Siyasi partilerin, kamuoyundaki yerlerini tespit amacıyla yaptıkları anketler buna örnektir. Ancak burada şu inceliği dikkatinizden kaçırmamanız gerekir; bu amaçla düzenlenen anketler genellikle gizli yapılır ve anketi yaptıran kurumun kendisini aynada görmesini sağlar. Kamuoyu ile paylaşılmaz! Büyük oranda güvenilirdir, ancak sonuçlar anketi düzenleyen kurumun kontrolünde ve gizeminde kalır, eğer kamuoyunda ifşa edilmesi gerekiyorsa da mutlaka makyajlanır ve değiştirilir.

Alenen yapılan anketler ise ister tek tek denek gezerek, ister sabit bir yerde denek bekleyerek, ister internet gibi teknolojik imkanlar kullanılarak yapılsın, tek amacı ve yararı vardır: Anket yapılan mevzuyu kamuoyunun gündemine taşıyarak önem derecesini artırmak ve belirlenen değerleri ön plana çıkarmak!

Anketlerimiz Gündeme Oturmuş, Amacına Ulaşmıştır!

Bu kısa açıklamalar ışığında gelelim kamuoyunu ziyadesiyle meşgul eden soguksuhaber.com anketlerine…

Bu anketlerde ulaşılan rekor katılımlardan, sıralamalarda meydana gelen ani değişikliklerden, anket başında adeta mesai yapanlardan, gözünü anketten ayırmayanlardan rahatsız olmayın! Sözgelimi, "Falanca partiden hangi isim aday gösterilsin?" diye halka soruluyor. O aday ve taraftarları ankette birinci olabilmek için organize olmaya çalışıyor. Gerçek seçimde de böyle olmayacak mı! Kim daha çok çalışırsa, daha fazla taraftar kitlesine ulaşırsa seçimi o kazanacak. Bu anlamda yaptığımız anket sonuçlarının tabii ki gerçeklerle birebir örtüşmesine imkan yoktur! Kimse bunu iddia etmiyor zaten. Ancak, anketlerde kimin daha fazla çalıştığı ve daha büyük kitlelere ulaşabildiği, kimin bu mücadelede daha gayretli ve kimin hedefine daha fazla kilitlendiği ortaya çıkıyor.

"Basit bir anket..." gibi gözüken olay, aslında açık bir güç gösterisi ve seçim çalışmasıdır. Sitemizde yaptığımız anketlerde bir kişi için 100 lerce oy kullanılabiliyorsa, bu, o kişinin kendisi için oy kullanan taraftarları üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğuna işaret eder. Ayrıca, sahip olduğu bu taraftarların gerçek seçimlerde bu kişi için ne kadar çok çalışacağını ve tabiri caizse oy toplayacağını gösterir.

Anketlerde amaç adayın belirleneceği dönemde halkın dikkatini adayların üzerine çekmek, onların tanıtımını yapmaktır.

Bu vesile ile yapılan ankette adayların aldığı oyların yüzdelik dağılımları şöyledir:

1.    Yılmaz ÖZBEK : %51.5 (1371)

2.    Beyhan SARI  : %28.4 (757)

3.    Özgür Adalet ATAALP : %5.6 (150)

4.    Muhittin GÜNEY :  %4.1 (108)

5.    Recep YILDIZ   :   %2.8 (74)

6.    Adem ÖZBEKLER : %1.5 (41)

7.    Ömer BATI   : %1.5  (39)

8.    Hidayet DEMİRHAN :  %1.2  (32)

9.    Uğur KALENDER  : %1.1  (29)

10. Ahmet ARSLANOĞLU : %1 (27)

11. Ramazan GÜMÜŞ   : %0.8 (21)

12. Ali ACAR    : %0.4  (11)

13. Mustafa ÖZBEKLİ   : (1)

TOPLAM : 2661 OY

 

Son Güncelleme: 11.11.2013 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KASIM 2013-11-12 09:33:33

anket çalişmanizdan dolayi sizi tebrik ederim gercekten başarili bir çalişma nekadarda doğruyu yansitmasada cesaretli bir davraniş diye düşünüyorum, ayrica butür aktiviteler sayfanin okunurluğunu ve tanitimini ve daha çok kişiye ulaşimini sağlar tebrikler soğuksuhaber

Avatar
CAVİT 2013-11-12 09:36:42

bencede kasim

Avatar
abuzer 2013-11-12 20:55:32

sayın kasım ey anetlerin doğruyu yansıtmadığı kanısına nerden vardınız bi türlü anlamış değilim her kim işine gelmeyen bi sonuç çıkarsa aynı yrumu yapıyo lütfen saygı biraz lütfen!!!

Avatar
kasım'dan abuzer'e 2013-11-13 01:06:54

arkadaşım ben direk dogruyu yansıtmadığını idda etmedim; kullanıcılar ve adaylar tarafından tek ps den defalarca ıp adresi değiştirilerek oy kullanıla bildiği öne sürülüyor. bu yüzden her nekadarda doğruluk payı olmasada diye bu yüzden dedim yanlışmı demişim

Avatar
s sazak 2013-11-13 11:45:23

anketler saibeli 20 oy cepten beyhan baskana veriyoruz oylar baskasina gidiyor kasim bey e katiliyorum

EDİTÖR NOTU : Verdiğiniz oyların başka bir adaya gitme olasılığı mümkün değil. Yaptığımız anketin sorumluluk gerektirdiğini biliyoruz haber metnimizi bir kez daha okumanızı tavsiye ederiz. Lakin bir adaya verilen oyun diğer adaya gitmesi gibi bir itham kabul edilemez. Bizim yaptığımız haberler ve anketler ne kadar sorumluluk gerektiriyor ise sizin yaptığınız yorumlarda o kadar sorumluluk gerektirir.

Avatar
anketler aldatiji ve tarafli yapiliyor sshin sZak 2013-11-13 18:18:56

beyhan baskan dan gerisi yakan olur

banner89

banner83

banner26