banner94

BİZ BU İŞİN BAŞINDAYIZ, HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesine ilgi gitgide artıyor.

BİZ BU İŞİN BAŞINDAYIZ, HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesine ilgi gitgide artıyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Ocak 2020 Perşembe 01:37
534 Okunma

Kızılcahamam Belediyesi tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesine ilgi gitgide artıyor.

Dünyada ileri düzeyde geri dönüşüm çalışmaları yapılırken Ülkemizde resmi olarak yeni hayata geçirilen Sıfır Atık Projesinin amacı İsrafı önlemek ve ekonomiye katkı sağlamaktır. Bu önemli iki maddenin açılımı saymakla bitmeyeceğinden biz İsraf etmemeyi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedef alırsak ardından, atık oluşturmamayı, atıkları kaynağında ayrıştırmayı, gereksiz tüketimin önüne geçmek gibi alışkanlıklarımızın artacağından emin olmalıyız.

İlçemize verilen bu görevi yerine getirmek ve ilçe halkımızın 7’den 77’ye bu görevi sahiplenmesi “biz bu işin başındayız, hep birlikte başaracağız” ifadesini kullanarak her şeyi anlatmış oluyoruz.

Bizden beklenen, Sıfır Atık’ta örnek alınacak bir ilçe; yani Pilot olmamız nedeniyle Belediyemizin 5 ay önce verdiği start ile Kamu Kurum ve kuruluşlarından, Belediye Birimlerine konulan geri dönüşüm kumbaraları ve ardından sokak aralarına konulan mavi geri dönüşüm konteynerleri dikkatli kullanıldığında bunlardan çıkan atıkların ölçümleri yapılıp geri dönüşüme kazandırdığımızda genel olarak amacımıza ulaşmış oluyoruz.

Detaylarına inildiğine ise Sıfır atık projesinin uygulanması için çıkarılan yönetmelik gereği istenen şartlar yerine getirildiğinde, sırasıyla Sıfır atık ilçesi unvanı, yani sıfır atık belgesi. Belirli tonajda çıkan çöplerimizin bir bölümünü sıfır atığa yani geri dönüşüme kazandırdığımız için çıkan çöpümüzde azalma tespitinin yapılarak geri dönüşüme gönderilen atıkların artmış olması durumunda bizim ne kadar çok çalıştığımızın göstergesi olduğu için gümüş, altın veya platin sıfır atık belgesi ile de ödüllendirilmemizdir.

Bu nedenle haydi Kızılcahamam atıklarımızı evlerimizde de ayrıştıralım, israf etmeyelim caddemizdeki, sokağımızdaki geri dönüşüm atıklarının toplandığı mavi konteynerlere atalım ekonomiye katkı sağlayalım.

Mavi konteynerlere çöp atmayalım, çöp attığımızda diğer ayrı toplayan vatandaşımızın hakkına girdiğimizi unutmayalım, ilçemize yakışanı yapalım.

Evlerimizde atıklarımızı nasıl ayıracağımıza ve nasıl geri dönüşüme atacağımıza bir bakalım.

Son Güncelleme: 03.01.2020 08:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26