banner94

BİLMEDİĞİMİZ ÇOKŞEY VAR

Değerli Soğuksu Haber okurları, sizin iki konuda dikkatinizi çekmek isterim. Sizlerinde bu konularda bir şeyler yapabileceğinizi düşünmekteyim. Büyük bir camia olan ESYAV ve gönül verenlerini Yabanabat ve ülke sorunlarına daha duyarlı olmaya davet etmek istiyorum.

BİLMEDİĞİMİZ ÇOKŞEY VAR

Değerli Soğuksu Haber okurları, sizin iki konuda dikkatinizi çekmek isterim. Sizlerinde bu konularda bir şeyler yapabileceğinizi düşünmekteyim. Büyük bir camia olan ESYAV ve gönül verenlerini Yabanabat ve ülke sorunlarına daha duyarlı olmaya davet etmek istiyorum.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Aralık 2014 Salı 09:52
1179 Okunma
BİLMEDİĞİMİZ ÇOKŞEY VAR
Değerli Soğuksu Haber  okurları, sizin iki konuda dikkatinizi çekmek isterim. Sizlerinde bu konularda bir şeyler yapabileceğinizi düşünmekteyim. Büyük bir camia olan ESYAV   ve gönül verenlerini  Yabanabat ve ülke sorunlarına  daha duyarlı olmaya davet etmek istiyorum.

       İngilizlere esir  düşen  Arakana götürülen Türk  askerlerinin yazmış oldu mektuplar… Bu mektuplar TRT Tarafından Belgesel hale getirilmiş ve TRT Haberde “CEVAPSIZ MEKTUPLAR” adıyla yayınlanmıştır

    Bu konunun  Milli  Eğitim Bakanlığınca işlenecek  Değerler Eğitiminde konularının  içinde olduğunu düşünmekteyim. Bu mektuplar milli birlik, milli şuur bilincini canlı tutacak mektuplardır.

  100 yıllardır cevaplanmamış yardım isteklerini biz Kızılcahamam Cumhuriyet İlkokulu olarak bir nebze cevapladık. Büyüklerimizin, Cumhur Başkanımızın, TİKA’nın  ve Dış işleri Bakanlıklarının çalışmaları ile  bir  nevi unutulan değerler hatırlanmış ve sahiplenilmiştir.

    Bizde okul olarak mektupları okuduk. Hem dua ettik hem ağladık ve onların mektuplarına bir cevap verelim istedik. Milli  Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı vb. bakanlıklarımızın bu konuya el atmaları faydalı olacaktır

           kinci  bir konuda yine TRT Haberde “Güzel Ülke”   isimli programda Ülkemiz  insanının başarı öyküleri verilmiş, güzel ve örnek çalışmaları sunulmuştur. Hele Bir Rahim Demirbaş Öğretmenin hikayesi var ki dillere destan. En büyük hayali bozkırlık alanda bir orman oluşturmak olan  Rahim Hoca’nın hikayesi de bu programda çok çarpıcı bir şekilde anlatılıyor. Kızılcahamam’da böyle hemşerilerimiz yok mu elbette farklı alanlarda özelliklede eğitim alanlında öncülerimiz var rahmetli Rıza Hocamız ve daha niceleri…Emekli olmuş ilçemize yerleşmiş Mahmut  TUZGÖL abimiz çevre konusunda çok duyarlı. Hem etrafını bilinçlendiriyor hem de  Soğuksu Milli Parkına devamlı tohumlar bırakıp fideler dikiyor.

  Yine çeşitli dergi ve gazetelerde başarı hikayesi ile herkesin ilgisini çeken  Dr. Esra GÜLMEZ  öğretmenimizin imkansızlıklar ve zorlukları aşıp başarıya ulaşmasının  öyküsü de öğrencilerimiz tarafından mutlaka bilinmeli.

    İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim projesi kapsamında Kunduz’da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için, İHH Asya Sorumlusu Faruk Aktaş’la gittiği Afganistan’da Kâbil’in kuzeyindeki Salang Geçidi yakınında geçirmiş olduğu uçak kazasında Hakkın Rahmetine kavuşan Bahattin YILDIZ ve daha bunun gibi örnekler çoğaltılabilir  bu örnek şahsiyetler öğrencilerimize tanıtılabilinir ve “Değerler Eğitimi” Konularının içi doldurulabilinir.

Değerler Eğitimi Konuları: Doğruluk, dürüstlük,sevgi,saygı, empati,hoşgörü,merhamet,sorumluluk,yardımlaşma,adalet,vatanseverlik,kardeşlik liderlik, sabır vb gibi..

Bizde önce kendi öz değerlerimizden, Yabanabatlı  değerlerimizden başlayarak  tüm ülkemizdeki değerleri tanıtma ve yaşatmaya çalışmalıyız.

HACI ÜNAL


Son Güncelleme: 02.12.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okur 2014-12-04 10:10:15

bu yazıyı yazan arkadaş bir şeyler biliyor. ama bildiğini anlaşılır bir dille aktaramıyor. yani yazının kompozisyonik bir yapısı yok. parağraf bütünlüğü de yok. aynı parağrafta elmalarla armutlar yana dizilmiş. bir de cümleler bozuk ve kelimeler düzensiz. örneğin aynı anlamda olan şuurla bilinç peş peşe kullanılmış.

banner89

banner83

banner26