banner94

BERAT KANDİLİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Berat Kandili bugün idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Berat Kandili bugün idrak edilecek.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 11:03
3216 Okunma
BERAT KANDİLİ İÇİN ÖZEL PROGRAM

Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Berat Kandili bugün idrak edilecek.

 

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen ve her yıl üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesi idrak edilen Berat Kandili münasebetiyle Kızılcahamam İlçe Müftüsü Tahsin Aydın bir mesaj yayımladı.

Mesajında kültürümüzde 'kandil' olarak adlandırılan bu gecelerin, özümüze dönme, kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunduğunu kaydeden Görmez, bu gecelerin Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlattığını ifade etti.

Berat Kandili'nin müminlere öğrettiği hususlara işaret eden Aydın, "Her yıl gelen Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize, yaratılıştan kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir." dedi.

Berat Kandili'nin, gerçek özgürlük beratını öğrettiğini belirten İlçe Müftüsü, "Berat Kandili, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir." diye konuştu. Mesajında insanlığın beratının önünde duran engellere dikkat çeken Tahsin Aydın, bu engellerin başında gelen kin, nefret, öfke, kibir, dünyevileşme ve güç tutkusunun gün geçtikçe insanlığı daha fazla etkilediğini vurguladı. Aydın, mesajını şöyle bitirdi: "İslâm dünyası olarak barış, huzur ve güven içerisinde, arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi.
       
BERAT KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI

Öte yandan, her yıl Şaban ayının on beşinci gecesi idrak edilen Berat Kandili'nde Kızılcahamam Belediyesi kandil Özel programları düzenliyor. Bugün akşam namazından sonra Soğuksu Milli Parkı Festival alanında Berat kandili özel  programında Türkiye’nin en meşhur ehli Kur-an’ları ve Mevlid Hanları sizlerle olacak.

 

Hafız Ali Tel

Hafız Bilal Demiryürek

Hafız Fazlı Çoban

Hafız Esat Aydoğan

Hafız Seyit Ali Çevik

 

Tasavvuf Türk Musikisi ve Sema gösterileri

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26