banner94

BELEDİYEDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 3 Aralık  Engelliler Haftası dolayısı ile Kızılcahamam Soğuksu Otel’de engelli vatandaşlarımız ve aileleri için yemek  düzenlendi.

BELEDİYEDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 3 Aralık  Engelliler Haftası dolayısı ile Kızılcahamam Soğuksu Otel’de engelli vatandaşlarımız ve aileleri için yemek  düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
04 Aralık 2018 Salı 17:27
861 Okunma
BELEDİYEDEN ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 3 Aralık  Engelliler Haftası dolayısı ile Kızılcahamam Soğuksu Otel’de engelli vatandaşlarımız ve aileleri için yemek  düzenlendi.

Öğle yemeği ile başlayan  3 Aralık Engelliler Günü programına, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney,  Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri Songül Ergelen, Murtaza Güngör, Yusuf Şengül,  Kemal Öztürk, İbrahim Yıldız, Adem Emin Atakul, Durali Uygun, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, Jandarma Komutanı Kadir Bilgin, kurum yöneticileri ve ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımız ile aileleri katıldı.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Engelliler günü  programında konuşan Engelliler Koordinasyon Merkezi’nden Sorumlu Kızılcahamam Belediye Meclis Üyesi Yusuf Şengül, Belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinliğimize hoş geldiniz diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Programda konuşan Belediye Başkanı Muhittin Güney;

“3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle organize ettiğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Hepinizi saygı ile selamlıyor, böylesine anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor.

Ülkemizde 3 Aralık münasebetiyle yapılan etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum.

İlçemizden engelli kardeşlerimiz büyük başarıları ile bizlere önemli bir gurur yaşattılar. İşitme Engelliler Şampiyonalarında Dünya ve Avrupa şampiyonluğu ile ilçemizin evladı İsmail Hakkı Bostancı, Dünya üçüncülüğü ile Mahir Can Yurt, ilçe olarak hepimize büyük bir gurur yaşattı ve İsmail Hakkı Bostancı, Kızılcahamamımızı, Samsun’da yapılan olimpiyat müsabakalarında temsil etti. Bütün bu başarılar gösteriyor ki engelli vatandaşlarımız kendilerine uygun ortamlar oluşturulduğunda her zaman hayatın içerisinde büyük şeyler başaracaktır.

Bizler de belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Onlar da her zaman bizlere çalışmalarımızda destek oldular. Göreve başladığımızda kurduğumuz Engelliler Koordinasyon Merkezimiz, sorumlu Meclis Üyemiz Yusuf Şengül koordinesinde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Ak Masa faaliyetlerimizle de her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Kızılcahamam Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Ziya Ertürk ile de istişarelerimizi her zaman gerçekleştiriyoruz.

Tarihe baktığımızda, Peygamber Efendimizin hayatından bu konuda çıkaracağımız çok ama çok önemli dersler var. O engelli sahabeleri hayatın dışında tutmadan farklı yöndeki yetenekleriyle değerlendirmiştir. Görme engelli Abdullah Bin Ümmi Mektum’u  Mescid-i Nebevide müezzin olarak görevlendirmiş, Medine dışına çıktığında da yerine, yani devlet başkanlığına vekil bırakması engellilere verdiği önemi gösteriyor.

Bu düşünceler ile sözlerime son verirken Engelli vatandaşlarımızın her alanda sergiledikleri başarıların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini diliyorum. 3 Aralık Engelliler Günü nedeni ile tertip ettiğimiz etkinliğimize katılan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Engelliler Gününün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Katılımcıları selamlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu olan engellilik daha çok bizim kapımızda fiziken engelli olan, bizim ülkemizde de maalesef çok sayıda vatandaşımız var. Asıl onların hakkını gasp eden, mesela kaldırımı işgal eden gibi, kafasında ki engeli olan kişiler bu gün vesilesiyle bir kez daha düşünmesi lazım diyor bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Öğlen yemeğinin ardından müzik eğlence programı ile engelli vatandaşlarımız gönüllerince eğlendiler.

Son Güncelleme: 04.12.2018 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26