banner94

BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ÜNAL`DAN CEVAP

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun ÜNAL, Bugün Yerel Basında çıkan “Anfi Tiyatro Projesi İhalesi” hakkında basın açıklaması yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ÜNAL`DAN CEVAP

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun ÜNAL, Bugün Yerel Basında çıkan “Anfi Tiyatro Projesi İhalesi” hakkında basın açıklaması yaptı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 00:35
1510 Okunma
BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ÜNAL`DAN CEVAP

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun ÜNAL, Bugün Yerel Basında çıkan “Anfi Tiyatro Projesi İhalesi” hakkında basın açıklaması yaptı.

 “Merkezi ilçemizde bulunan haber sitelerinde, Soğuksu Milli Parkı içerisindeki Atatürk Çamı olarak bildiğimiz yerde, Anfi Tiyatro Projesinin peşkeş çekildiğini, Yapılan ihalenin duyurulmadığını ve cüzi miktarda bir paraya kiraya ihale edildiğini ve belediyenin menfaatlerinin göz ardı edildiği yazılması üzerine Başkan Coşkun ÜNAL; Basın açıklaması yaptı.

“ Bahsi geçen yerin biz göreve gelene kadar tapusu bile yoktu. Kimin olduğu bile belli değildi ve biz göreve geldiğimiz gün, buranın tapusunu aldık ve Atatürk Çamının bulunduğu bölge belediyenin tapulu arazisi haline getirdik.

2011 yılında Buraya Meclis Kararıyla Anfi Tiyatro ve Restaurant Projesini çizdirdik Anfi Tiyatronun Elektrik,Mimarı, Peyzaj projeleri çizildi, statik ölçümleri yapıldı. Bu projeyle  birlikte diğer projelerimizi de,  İller Bankasına kredi almak üzere gönderdik. Fakat İller Bankasından diğer projelerimize kredi çıktı fakat buraya Kredi çıkmadı.

Devamında bu Anfi Tiyatro ve Restaurant Projemizin izni için Milli Parklara Kızılcahamam Belediyesi olarak bir proje yaptığımızı belirtik ve baş vuruda bulunduk.

Milli Parklar bizim Projemizi uygun buldu ve bize bu Projenin yapılması için izin verdi. Fakat, İller Bankasından kredi çıkmayınca bu sefer dışarıdan başkaları burayı bizden istemeye başladılar.

Bizde dedik ki,  biz burayı vermeyeceğiz ve burayı ihaleye çıkartacağız dedik. Bizden burayı isteyenlere, burası bir kamu arazisi, burayı belediyenin kendisi yapması gerektiğini söyledik.

Devamında biz bu konuyu tekrar meclise getirdik.

Mecliste,buranın Yap – İşlet modeliyle verilmesini yapılmasını istedik. Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımız bu öneriyi ilk sunduğumda karşı çıktılar, Bu şartlarda burayı kimse almaz, Bu projede böylece kalır demişlerdi.

Ama biz böyle düşündüğümüzü ve bu şartlarda ihaleye çıkartacağımızı belirttim.. Alan olursa yaptırırız, alan olmazsa da tekrar gözden geçirerek belediyemizin menfaatlerini ön planda tutarak yeniden bir karar alarak bunu değerlendiririz dedim..

Bu arada Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımız burayı Büyük Şehir Belediyesine vermemizi teklif ettiler, fakat ben buranın tapusunu almışken, şu şartlarda da burayı Büyük şehire vermem, burası belediyemizin yeri, Belediyemizin yerini bir başkasına da vermeyiz dedim.

Meclis üyelerimiz bizim buraya masraf edeceğimizi söylemeleri üzerine de ben, buraya masraf etmeden bu projeyi hayata kazandıracağımızı belirttim ve o Meclis toplantısında Yap-İşlet devret ihalesi kararı aldık ve ihaleye çıkarttık.

Burayı İlan ve duyuru yapmamıza rağmen Kızılcahamam’dan kimse talep etmedi. İlan tutanakları belediyemiz ilan bürosunda mevcuttur.

Biz bunun ardından bu projeyi yapmak ve ardından 10 yıl işletmek ve artı belediyeye her ay belli bir kira vermek şartıyla ihale ettik.

Belediyemizin harcayacağı parayı, başkasına harcattırarak başkasına yaptırıyoruz. Biz cebimizden 5 kuruş para harcamadan, Atatürk’ün her yıl ilçemize geliş yıldönümünü kutladığımız alanın düzgün hale gelmesini ve oradaki mezbeleliğin ortadan kaldırılması ve Kızılcahamam’a güzel bir tesis ve Anfi Tiyatro kazandırılmasını sağladık ve onun için ihale yaptık.

Şimdi burayı alan ve yapacak olan firmanın buraya harcayacağı para yaklaşık

en az 400.000 TL veya 500.000 TL dir.

Bu yatırımcı buraya 400.000 TL harcayacak arkasından da her ay 300 TL yıllık kira artışları hariç kira ödeyecek. Bunu şöyle de düşünebiliriz, 400.000 TL’yi 10 yıla böldüğümüzde yıllık 40.000 TL ve bunu aya böldüğümüz de ise ortalama 3.400 TL ve buna 300 TL de kira ilave edildiğinde, yatırımcının her ay cebinden çıkan para 3.700 TL. Bu şuan ki para.

Yani bu bizim hakkımızda haber yaptıran arkadaşımızın dediği gibi 300 TL ye değil, 3.700 liraya kiraya vermiş olduk ve bununla birlikte 10 yıllık kirasını da peşin almış oluyoruz.

 10 yıl sonunda da burayı belediyemize bedelsiz bir şekilde devredeceklerdir.

Şimdi burada Kızılcahamam Belediyesi cebinden 5 kuruş para harcamadan bir tesise kavuşturuyor ve Atatürk’ün her yıl ilçemize geliş kutlamalarını yaptırdığımız Anfi Tiyatro kazanıyor…

O halde şimdi ben bu arkadaşa soruyorum ? Bu şartlarda yapılan bu ihaleyle ilçemizin menfaatleri gözetilmemiş mi oluyor.? Bunu diğer taraflı düşünecek olursak, Bu tesisi Kızılcahamam Belediyesi yapacaktı ve cebinden 400.000 TL çıkacaktı ve ihale edecektik. Ne olacaktı belediyemizin kasasından 400.000 TL harcanmış olacaktık.

Merak ediyorum, kimsenin ihale edildiğinde talep etmediği ve kimsenin almak için girişimde bulunmadığı bu yerde çalışmaya başlanınca neden birilerinin zoruna gitti, neden şimdi böyle bir haber yapma gereksinimi duyuldu?

Atatürk’ün Kızılcahamam’a geldiği ve kutlamalarının yapıldığı yerin düzenlenmesi, mezbelelikten kurtulması birilerinin zorunamı gidiyor?

Birde arkadaşımız yapılan bu ihalenin duyurulmadığından bahsetmiş, biz duyurularımızı ve ilanımızı yaptık, Şuan ilçemiz şantiye alanı gibi, Allah nasip ederse 29 Ekim 2013 tarihinde yaptığımız 29 hizmetin açılışını ve temel atma törenini yapacağız, onların dediği gibi eğer ki bu 29 hizmetin her gün duyurusunu yapacak olursak, Turizm beldesi olan ilçemizde bu kez de gürültü ve çevre kirliliği yapmış oluruz.

Kızılcahamam Belediyesi şuan en şeffaf belediyecilik dönemini yaşıyor, bütün meclis toplantılarımız halka ve basına açık, alınan kararlar bütün haber sitelerine servis ediliyor ve biz makamımızda her gün yaklaşık 12 saat mesai yapıyoruz. Kimse diyemez ki ben geldim ama başkanla görüşemedim. Halkımızın en kolay ulaştığı gerek telefonla gerek yüz yüze benimdir. Bu konuda müsterih olduğumu düşünüyorum.

Bu arkadaşımıza soruyorum? 4,5 yıldır kaç kez meclis toplantısına teşrif etmişler. Kaç kez alınan kararları bizden istemişlerde biz vermemişiz ?

Lütfen bizi başka belediyelerle karıştırmasınlar,

Kızılcahamam’ın menfaatinin olmadığı hiçbir projenin altına imza atmadık ve atmayız da, Bu memleket hepimizin.

Biz Kızılcahamam Belediyesi olarak, Belediyemize rant sağladığımıza inanıyor ve yapılan her şeyin Kızılcahamam ve Kızılcahamam halkımız menfaatleri düşünülerek yapıldığını söylüyoruz.

Biz bu memleketin sevdalısıyız ve hizmetkarıyız. Arkadaşımız, konuyu bize sormuş olsaydı kafasındaki bu tür düşünceleri projesinin üzerinde göstererek izah ederdik. Sevgi ve Saygılarımla…

                                                                                             

 

Coşkun ÜNAL

Kızılcahamam Belediye Başkanı


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26