banner94

BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kızılcahamam Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Yusuf ŞENGÜL 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyele basın acıklaması yayınladı.

BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kızılcahamam Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Yusuf ŞENGÜL 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyele basın acıklaması yayınladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Aralık 2013 Pazartesi 19:56
1021 Okunma
BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
Kızılcahamam Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı Yusuf ŞENGÜL 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyele basın acıklaması yayınladı.

Başkan Şengün Açıklamasında; "Her yıl hatırlattığımız, konuştuğumuz ve kamuoyunun dikkatini çektiğimiz bugün, 3.Aralık Birleşmiş Milletlerin1992 yılında aldığı bir kararla Tüm Dünyada olduğu gibi ve Ülkemizde de Dünya Engelliler günü olarak kutlanmaktadır, bu bir kutlama değil engellileri fark etmede geciken ,bunu hissetmede zafiyeti olan insanlar için dünyanın en önemli sorunu olan engelliler meselesini yeniden hissetmek ve hissettirmektir.

Bu güne özel yurt genelinde çeşitli programlar, paneller,toplantılar ve buna benzer etkinliklerle engellilerin sorunlarına, sıkıntılarına,beklentilerine ortak çözüm yolları aranmaktadır.Ülkemizde Sayıları küçümsenmeyecek sayıda olan ve nüfusumuzun büyük bölümünü oluşturan engellilerimiz toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır,belki insanoğluna 3.aralık günü bir şey ifade etmeyebilir, çoğu kişi 3.aralık dünya engelliler günü olduğunu bilmez bile, ama sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu gün dünya engelliler günü olarak ilan edilmiştir,bende bu vesileyle tüm engelli arkadaşlarımın engelliler gününü kutluyorum.

Unutmayalım ki?? her sağlıklı insan aynı zamanda bir engelli adayıdır??,engellilere acımak yerine onları sevelim, koruyup, kollayalım,günlük hayata katılımlarını sağlayalım,önlerine engeller koymayalım,engelde olmayalım,sosyal hayatta engellilerinde var olduğunu ve yaşadıklarını, mesela her insan gibi günlük yaşamında yolları,caddeleri,sokakları kullandığını,apartman dairesinde yaşadığını,devlet kurumlarında ve özel kurumlarda çalıştığını, bu kurum ve kuruluşlarda her türlü işlerini gördüklerini,ihtiyaçları için çarşı-pazarda günlük alış verişlerini yaptıklarını vb. gibi 365.günü sizler gibi yaşayan veya yaşamaya çalışan engellilerin önlerindeki engelleri gelin el birliği ile kaldıralım, erişebilirliklerini sağlayalım,her yere ulaşabilirliklerini kolaylaştıralım,hala eksiklikleri bulunan gerekli alt yapı ve düzenlemeleri yapalım,hala özürlülüğü bir engel olarak gören yani engellileri düşünemeyen düşünce özürlülere buradan sesleniyorum ve diyorum ki ?? Engellilik bir engel değil,bu önemli bir özelliktir??,engellilerin her birinin bu toplumumuzun vazgeçilmez bir parçası , değerli ve tamamlayıcısı olduğunu unutmayalım, insanoğlu hayatı iniş ve çıkışlarla, çeşitli engel yada kolaylıklarla doludur,ama yaşamını ona göre sürdürür. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum, bir insanın engelinin olması,onun da diğer insanlar gibi yaşamasına,çalışmasına,hayata katılmasına ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemelidir,böyle de düşünülmemelidir, günlük yaşamda sıkıntılar,zorluklar mutlaka olacaktır her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerekmektedir, kamu kurum, kurumlar, kuruluşlar ve bunların yöneticileri ve fertleriyle her kesim üzerine düşen görevi ve sorumluluğu mutlaka ve mutlaka yerine getirmelidir. Bu ??Sosyal Devletin , sosyal devlet olmanın ve sosyal devlet bireyi olmamızın bir asli görevidir??, Gelin hayatı beraberce paylaşalım,bunu yapmak için hiçbir engel yoktur??,buradan soruyorum ve diyorum ki hala neden dışlanıyoruz ? Bu özel günde aslında engelli kim bunu sormak lazım.Bizler engelliyiz ama beyin ve yürekçe de özgürüz.

Tekrar yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli arkadaşlarımın ve engelli yakınlarının 3.Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, nice engellenmemiş günler , haftalar, aylar ve yıllar temenni ediyorum, tüm güzellikler daima sizinle olsun" dedi.

Son Güncelleme: 02.12.2013 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26