banner94

BAŞKAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar Projeler hakkında sosyal medya da dolaşan bilgi kirliliği hakkında açıklamada bulundu;

BAŞKAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar Projeler hakkında sosyal medya da dolaşan bilgi kirliliği hakkında açıklamada bulundu;

uğur demirbaş
uğur demirbaş
20 Şubat 2021 Cumartesi 21:33
1458 Okunma
BAŞKAN ACAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar Projeler hakkında sosyal medya da dolaşan bilgi kirliliği hakkında açıklamada bulundu;

Başkan Acar "Farklı amaçlarla yapılan paylaşımları ( mart 2019 seçimlerinde hemşehrilerimizin ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyen paylaşımları, projelere birşey diyemeyip maliyetleri üzerinden karalama paylaşımlarını vb. )  izliyorum ve cevap verme gereği duymadım. Fakat son zamanlarda Eko Turizm ile ilgili yapmak istediklerimizi bilmeden ve öğrenmeden kasıtlı olarak yapılan paylaşımları gerçek zannedip üzülen hemşehrilerimizi bilgilendirme ihtiyacı hissettim. 
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde…
İlçemizde son günlerde, Işık Dağı mevkiinde bulunan doğa harikamız Karagöl hakkında sosyal medyada yayınlanan asılsız ve karalayıcı haberleri ve doğru bilgi olmadan yapılan yorumları ne yazık ki üzülerek takip etmekteyiz.
Göreve geldiğimiz günden beri, ilçemiz Kızılcahamam’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, bu doğrultuda ilçemize gelen turist sayısını daha fazla artırmak için sağlık, kültür, tarih, kongre turizmi gibi pek çok alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken, bir diğer turizm alternatifiolan  ‘’ EKO TURİZM ‘’ ilçemizin sahip olduğu muazzam doğası gereği çok önemli bir hale gelmiştir.
Çevreye duyarlı, yerel halkın alışkanlıklarına, kültürlerine müdahale etmeden yapılan doğaya dayalı turizm olan EKO TURİZMİN amacı, çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı seyahatlerin sağlanmasıdır.
Belediyemizin EKOTURİZM projeleri kapsamında planladığı ve henüz düşünce aşamasında olan KARAGÖL PİKNİK ALANI  PROJESİ, gündemde yaratılmaya çalışılan algının tam aksine içerisinde betonun B’si olmayan,doğa ile uyumlu, çevreci ve en önemlisi Işık Dağı Karagöl civarının  korunmasını amaçlayan bir projedir. 
Hemşehrilerimizin özellikle dikkatini çekmek isterim ki,  güzel ilçemizde vaktiyle ‘’Kadirbey Kalesi’’adı altında, metrelerce yükseklikte ilçe merkezine tonlarca beton atıp hem doğayı katledip hem de belediye kaynaklarını heba edenler ki hala ödemesi belediyemizce devam etmektedir, Atatürk Çamını ucube bir sözleşme ile ucube bir beton yığını haline getirenler, devremülkprojesi adı altında haksız verilen emsal artışları ile BİRİLERİNE RANT SAĞLAMAK UĞRUNA hem beton yığınları oluşturup hem de Kızılcahamam belediyesi dahil Türkiye’ nin her tarafından on binlerce  kişinin mağdur olmasına vesile olanlar kişi kendinden bilir işi misali bizi de öyle yapacak zannedebilirler.  Amma biz öyle olmadığımızı 23 aydır yaptığımız çalışma ve yatırımlarla gösterdik.
Biz bu betonlaşmaya karşı olduğumuz için göreve gelirgelmez girişimlerde bulunarak, Milli Park içerisinde sosyal tesis için tahsis edilen alanın tahsisini iptal ettik, SGK mülkiyetinde bulunan arazinin Millet Bahçesi yapılmasını sağladık, eski jandarma binasının Belediyemize tahsisini yaptırarak ilçe merkezimize park yapımına başladık, ilçemizin sıfır atık ilçesi olmasını sağladık. 
Kısacası son günlerde gündeme gelen Karagöl’ün betonlaşacağı yönündeki asılsız iddialar ile ilgili; 
% 80’i ormanlarla kaplı ve geçim kaynağı turizm olan ilçemizde EKO TURİZMİN geliştirilerek hem doğanın korunması hem de ilçe ve bölge halkımızın refahının artması için yaptığımız çalışmaların içeriğini bile bilmeden, sosyal medyadan karalayıcı paylaşımlar yaparak adeta haksız yorumlara sebep olan sözde Kızılcahamam ve doğa sevdalılarının aksine,hemşehrilerimizin bilmesini isteriz ki Karagöl’ ün sit alanı ilan edilmesi içinde gerekli adımlar atılmış olup bu çerçevede planlanan projelerde betonlaşma ya da doğaya zarar verecek bir durum söz konusu değildir.Tek amacımız bölgeye kontrolsüz girişlerin engellenerek hem doğanın korunması hem de bölge halkımızın mağduriyetinin önlenmesidir.  Bugüne kadar yaptığımız yatırımların hiçbirisinde ne birilerine rant sağlamak ne de peşkeş çekmek amacımız olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. 
Bununla beraber, iki yıllık süreçte tamamladığımız ve devam eden proje yatırımlarımızın toplamı 200 Milyon Türk Lirasının üzerine ulaşmıştır. Merkezi Hükümetimiz ve Belediyemizin iş birliği ile Kızılcahamamımız için gece gündüz hiç durmadan var gücümüzle çalışıyoruz.
İlçe ve yöre halkımız müsterih olsunlar ki,yatırımlarımızın tamamı,halkımızın da görüşü alınarak, doğa, hayvancılık ve tarıma zarar vermeden,hemşehrilerimizin refahını artıracak, termal ve doğa turizm cenneti olan ilçemizi hep bir adım ileri taşıyacaktır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26