banner94

BAŞKAN ACAR BİR YILDA NE YAPTI İŞTE CEVABI

Şeffaf Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği anlayışını tüm birimlerde hayata geçirip, tasarruf tedbirlerini birer birer devreye koyan Başkan Acar, Kızılcahamam Belediyesi’nin makam kapısı dahil bütün birimlerinin kapıları açarak göreve başladı.

BAŞKAN ACAR BİR YILDA NE YAPTI İŞTE CEVABI

Şeffaf Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği anlayışını tüm birimlerde hayata geçirip, tasarruf tedbirlerini birer birer devreye koyan Başkan Acar, Kızılcahamam Belediyesi’nin makam kapısı dahil bütün birimlerinin kapıları açarak göreve başladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Nisan 2020 Salı 16:15
1505 Okunma
BAŞKAN ACAR BİR YILDA NE YAPTI İŞTE CEVABI

Şeffaf Belediyecilik ve Gönül Belediyeciliği anlayışını tüm birimlerde hayata geçirip, tasarruf tedbirlerini birer birer devreye koyan Başkan Acar, Kızılcahamam Belediyesi’nin makam kapısı dahil bütün birimlerinin kapıları açarak göreve başladı.

Göreve gelir gelmez belediyenin mali disiplinini ele alan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kızılcahamam'da belediyecilik tarihinde eşine az rastlanan bir başarıya imza atarak Kızılcahamam Belediyesinin 2019 Yılı içerisinde 9 aylık süre zarfında 1 Nisan itibariyle ‘ – 1.200.000’ lirayla devraldığımız bütçeyi yılsonu itibariyle ‘+ 400.000’ lirayla tamamladı

Emekliler Lokalini açarak emeklilerin yüzünü güldüren Başkan, İşkur personel alımlarını noter huzurunda çekerek vatandaşın gönlünü fethetti.

Vatandaşın gönlüne taht kuran Başkan Acar, evinden belediyeye vatandaşına selam vererek giden, belediyeden evine de esnafını ziyaret eden başkan acar nerdeyse makam aracının benzin deposu bir ay gidiyor desek abartmamış oluruz.

Bunların Hepsi 1 Yılda Oldu

Yeni Jandarma Binası - Geçtiğimiz dönemde yapımına başlanan ve sanayi sitesi bölgesinde ruhsat projesine uygun olarak inşaatı tamamlanan yeni jandarma binasının iskan ruhsatı verilerek, bina hizmete başladı.

Ek Huzurevi - Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kızılcahamam Belediyesi arasında Ek Huzurevi Binasının hizmete geçmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yeni Emniyet Binası - Geçtiğimiz dönemde yapımına başlanan inşaatın ruhsatı bu dönem verildi. Proje kaba inşaat aşamasında ve çalışmalar devam ediyor.

Kadirbey Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap - Kızılcahamam Karşıyaka Mahallesi Kadirbey Mevkii Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Toki ile yapılan protokol kapsamında anlaşmaya varılan 1. etap 1.01 hektar alanda anlaşmalar tamamlanarak, evlerin yıkım işlemleri yapıldı. Söz konusu alanda Toki tarafından inşaat yapım ihalesi yapıldı. İhaleyi alan yüklenici firmaya belediyeden yer teslimini aldı ve inşaatlar devam ediyor.

Cephe İyileştirme Ve Sokak Rehabilitasyonu Projesi - Yenice Mahallesi ve Akçay Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi ve Şehir Mehmet Erdem Caddesi'nde, İller Bankası ve Kızılcahamam Belediyesi işbirliğinde Kızılcahamam Cephe İyileştirme/Cephe Rehabilitasyon Kentsel Tasarım Projesi hazırlandı ve ilk etabının yapımına başlandı.İlk etap projesinde 17 adet binanın rehabilite edilmesi hedeflendi. İlk etap %80 seviyesinde tamamlandı.

Sıfır Atık Projesi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen sıfır atık projesinde çalışmalar Kızılcahamam'da sıkı bir şekilde devam ediyor. İlçede 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Millet Bahçesi - Kızılcahamam Belediye Başkanlığı tarafından Kemal paşa Mahallesi'nde bulunan alanda Millet Bahçesi yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talepte bulunuldu. Talebin uygun bulunması ile Toki Başkanlığınca uygulama projeleri yapılmasına başlandı.

Pazar Yeri Projesi - Kızılcahamam Hal içerisine Yeni Pazar Yeri yapımı için çalışmalar devam ediyor. Projenin taşıyıcı sistemi çelik konstrüksiyon olacak, yapılacak olan çatı örtüsü ile 1095 m² lik üzeri kapalı alan elde edilecek.

Kurban Pazarı Genişletme - İlçemizde Sanayi Sitesinin yanında bulunan mevcut kurban pazarında yenileme ve onarım çalışmalarına başlandı.

Sıcak Su Sondajında Yeni Kaynak Elde Edildi - Kızılcahamam Belediyesi tarafından terminal binası önünde yapılan sıcak su sondaj çalışmasında, 750 metre derinlikte yaklaşık 77 santigrat derece sıcaklık ve 60lt/sn debiye sahip termal suya ulaşıldı. sondaj kuyusu ilçe tarihinde açılan en verimli kuyu oldu.

Hastane Kavşağı Projesi - Kızılcahamam'da yakın zaman önce hizmete başlayan Yeni Devlet Hastanesi'ne ulaşımı daha güvenli hale getirmek için Hastane Kavşağı Projesi için çalışmalar başlatıldı.

Kızılcahamam’a 250 Yataklı Termal Tesis Yapılıyor - Kızılcahamam 'da daha önceden Valilik Tesisi'nin hizmet verdiği binanın bulunduğu arsa üzerine İçişleri Bakanlığı Vilayetler Birliği Başkanlığı tarafından 250 yatak kapasiteli termal otel yapılması için çalışmalar başladı.

Araç Filosuna 1 Yıl İçerisinde 12 Araç - 2011 yılından 2019 yılına kadar devam eden, belediye hizmetleri için araç kiralama işine Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar son verdi.

Bir yıl içerisinde borçlanmadan 12 araç hizmete girdi.

Hiç bir personele ayrım yapılmadı

Kızılcahamam Belediyesi'nin tüm personeline 2160 TL promosyon verildi. Banka promosyonu ayrım yapılmadan herkese eşit dağıtıldı.

Kızılcahamam - İstanbul Metro Seferleri Başladı

Whatsapp Destek Hattı Hizmet Vermeye Başladı

Eğitimde ise ilçedeki tüm okulları ziyaret eden Başkan Acar, öğretmenler ile bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi. Taleplerini tek tek yerine getirerek okulların yapmış oldukları projelere tam destek verdi.

Sosyal Belediyecilik kapsamında; Ramazan Ayında iftar çadırı hizmeti günlük ortalama 600 vatandaşımıza verildi.

Hayırsever bir iş adamı, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Aşevinde Pişiyor, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Sofrasına Gidiyor -  Belediye Aşevi tarafından günde 85 aileye, ortalama 350 vatandaşa 3 öğün sıcak yemek götürülüyor.

Kezban Teyzenin Büyük Mutluluğu -  Sokaklardan atık toplayıp satarak geçimini sağlayan Kezban Aydın,  Sıfır Atık Projesi kapsamında beledide istihdam edildi.

Esnaf, hasta, taziye, cenaze, düğün ve vatandaş ziyaretleri yapıldı. Mahalle buluşmaları yapıldı.

Mahallede Temizlik Var Projesi ile 109 mahallede cami, köy konağı, gasil hane, köylerin kullandığı umumi yerler, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere temizlik hizmeti verildi.

Evlere Temizlik Hizmeti - Yaşa bağlı sağlık sorunları, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken yaşlılara ve engelli vatandaşlara evlerinde temizlik hizmeti verilmeye devam ediyor.

Evde Kuaför, Hastanede Ve Ücretsiz Nakil Hizmeti - Evde bakım hizmetleri kapsamında vatandaşlara berber ve kuaför hizmetleri devam ediyor. Ak Masa bünyesinde verilen evde bakım hizmetlerinde vatandaşlara saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak bakımı ile kişisel bakım hizmeti veriliyor.

Kullanılmayan Eşyaları Evlerden Alınıyor Sahiplerinize Ulaştırıyor - Kızılcahamam Belediyesi, ‘Ak Masa’ ekibiyle, ikinci el ev eşyalarını toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Ekipler tarafından toplanan eşyaları, ihtiyaç sahipleri ise hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Eşyaların ulaşımı yine belediye ekiplerince sağlanıyor.

Ayın Personeli - Ayın personeli uygulaması ile belediyede her ay ayın personeli seçilerek ödüllendiriliyor.

İlçe içerisinde kaldırım ve yol çalışmalarına devam edildi. Kış aylarında karla mücadele çalışmaları aralıksız devam etti. 109 mahallede kilit parke taşı döşeme işlemleri yapıldı.

Kızılcahamam Sokakları “Pırıl Pırıl” - Süpürme ve yıkama çalışmaları titiz bir şekilde yıl boyunca gerçekleştirildi.

Sosyal Kültürel Etkinlikler

Kızılcahamam Belediyesi desteği ile 23 Nisan Çocuk Şenliği yapıldı.

Açık Havada Sinema Keyfi - 19-22 Ağustos 2019 tarihlerinde, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda 4 gün boyunca açık havada film gösterimi yapıldı.

Murat 124 Tutkunları Kızılcahamam’da Buluştu - 31 Ağustos - 01 Eylül 2019 tarihlerinde, 22 bin üyesi bulunan Murat 124 Sevdası Grubu ve Ankara Anadol Kulübü’nün iki gün süren  Kızılcahamam Yaza Veda Kampı Kızılcahamam Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Kızılcahamam’da Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışması Yapıldı - 23-24- 25 Ağustos 2019 tarihlerinde Kızılcahamam Belediyesi tarafından Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışması yapıldı. Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet Ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen yarışmaya 81 ilden katılım sağlandı.

Yaz Konserleri  - 23-24 Ağustos 2019 tarihlerinde iki gün süren Yaz Konserleri etkinliğinde Ömer Faruk Bostan Konseri ve Vatan Kokan Türküler Konserigerçekleştirildi.

15 Temmuz Etkinlikleri -  15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde şehit ailelerine ziyaretler, şehitlere kabir ziyaretleri, şehit ağacına künye asma töreni ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi.

16 Temmuz 2019 Salı günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'a Gelişinin 85. Yıl Dönümü Programı Atatürk Çamı Mevkii'nde gerçekleştirildi.

Kızılcahamam’da Muhteşem Kur’an Tilaveti Yapıldı - 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde;  Türkiye'nin En Ünlü Hafızlarının Katıldığı Muhteşem Kur'an Tilaveti düzenlendi.

Drama, Tiyatro Ve Diksiyon Kursları Başladı - Üniversite, Lise, Orta Ve İlköğretim öğrencileri ve tüm halka yönelik Drama, Tiyatro Ve Diksiyon Kursları açıldı.

Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında;

İlçe Tanıtımı İçin Posta Pulu Basımı - Kızılcahamam Belediyesi tarafından ilçenin kültürel değerlerinin bulunduğu 18 çeşit posta pulu bastırıldı.

Bazlama Diyarı Kızılcahamam’da Mor Bazlama Üretimi Başladı - Bazlaması ile ünlü Kızılcahamam'da sağlık açısından da çok faydalı olan "mor bazlama" üretimi başladı. 

Son Güncelleme: 07.04.2020 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26