banner94

AVRUPAYA GİTMEYAN OKUL KALMAYACAK

Güvem ve Orhangazi Avrupa Yolcusu

AVRUPAYA GİTMEYAN OKUL KALMAYACAK

Güvem ve Orhangazi Avrupa Yolcusu

07 Temmuz 2012 Cumartesi 17:10
1873 Okunma
AVRUPAYA GİTMEYAN OKUL KALMAYACAK

Güvem ve Orhangazi Avrupa Yolcusu

Bilindiği üzere okullarımız geçtiğimiz yıl AB projelerinde önemli bir başarıya imza atmışlardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinatörlüğünde hazırlanan 4 AB projesine Ulusal Ajans Tarafından 85.000 € hibe sağlanmıştı. Anadolu Lisesi ve Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu ve Çağatay İlköğretim Okulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İtalya, Fransa, Romanya, Yunanistan, Portekiz ve Polonya’ya gerçekleştirilen ziyaretlerde 36 öğrenci, 16 öğretmen ve 9 idareci yurtdışı hareketliliğine katılırken 58 misafir Kızılcahamam'da ağırlanmıştır.

Bu yılda aynı gelenek devam edecek. Bu hafta açıklanan sonuçlara göre Güvem İlköğretim Okulu ve Orhangazi İlköğretim Okulu’da bu kervana katıldılar. Okullarımıza, İki yıl için toplamda 48 hareketlilik karşılığında 46.000 € hibe sağlandı.

Güvem İlköğretim Okulu öğrencileri Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki köy hayatını inceleme imkânı bulurken Orhangazi İlköğretim Okulu internet ve sosyal medyanın zararlarına karşı çocukları korumayla ilgili 7 ülkeden okullarla işbirliği yapacak.

Söz konusu projeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi Uluslararası Projeler Ekibi tarafından hazırlanarak okullarımızın hizmetine sunuldu. Ar-Ge Birimi 2014 yılı sonuna kadar ilçemizde AB projesi yapmayan okul kalmamasını hedeflemektedir. Şu ana kadar, Ayşe Bezci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi projeler yürütmüştü. Bu sene kabul edilen projelerle birlikte Avrupa tecrübesi yaşayan okul sayısı 7’ye yükseldi. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 15 okulumuzun tamamını kapsaması hedeflenmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26