banner94

ATATÜRK'ÜN KIZILCAHAMAM'A GELİŞİNİN 83. YILI KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Soğuksu Milli Parkı Atatürk Çamı mevkiinde Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83. Yıl dönümü kutlama programı düzenlendi.

ATATÜRK'ÜN KIZILCAHAMAM'A GELİŞİNİN 83. YILI KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Soğuksu Milli Parkı Atatürk Çamı mevkiinde Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83. Yıl dönümü kutlama programı düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
17 Temmuz 2017 Pazartesi 17:51
709 Okunma
ATATÜRK'ÜN KIZILCAHAMAM'A GELİŞİNİN 83. YILI KUTLANDI
 Kızılcahamam Belediyesi tarafından Soğuksu Milli Parkı Atatürk Çamı mevkiinde Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83. Yıl dönümü kutlama programı düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83.Yıl dönümü için düzenlenen programa; Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Yıldız, Songül Ergelen, Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Fatih Oral, Murat Can, Kızılcahamam CHP İlçe Başkanı Yüksel Altun CHP İlçe Sözcüsü  Mehmet Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, İlçe Emniyet Müdürü Erol Dağdelen , İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Jandarma Komutan Vekili Astsubay Uğur Yılmaz,Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, Fidanlık Orman İşletme Şefi Aytuğ Büyükhan ve Okul Müdürleri katıldı.

Kutlama Töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney, günün anlamına binaen bir konuşma yapmadan önce Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan hain darbe girişimini kınayarak bu olayda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara Allah’tan şifa diledi. Konuşmasına devam eden başkanımız “16 Temmuz, Atatürk’ün Kızılcahamam’a Gelişinin 83. Yılı kutlama törenine hoş geldiniz dedi 

Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Konuşmasında, 83 Yıl önce 16 Temmuz 1934 tarihinde Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'a 2. Türk Dil Kurultayına yapacakları gezi öncesinde Kızılcahamam'ı ziyaret ederek bir gece de ilçemizde konaklamıştır. Bugün burada o günün 83. yılını kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Düzenlediğimiz törene hepiniz hoş geldiniz.

Daha önceden ilçemizin doğal güzelliklerini bir toplantıda işiten ve ilçemizi görmek isteyen Mustafa Kemal Atatürk, Afet İnan ve beraberindeki heyet ile ilçemizi 16 Temmuz 1934 tarihinde ziyarete geldiler. İlçemizde karşılanan Atatürk'ün heyetinde Prof. Afet İnan, Dahiliye Vekili Şükrü Kaya, Antep Milletvekili Ali Nuri Conker, Bilecik Milletvekili İsmail Hakkı, Rize Milletvekili Hasan Cavit ve Ordu Müfettişi Fahrettin Altay Paşa da hazır bulundular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilçemizi ziyaretinde kendisini karşılayan heyete hitaben yaptığı konuşmada ”Bu turistik beldede oteller yapılmalıydı. Kaplıca suyundan daha modern tarzda istifade edilebilirdi. Ormanların bakımı ve yenilerinin yetiştirilme gayretleri bu yerlere büyük imkânlar sağlardı.” diyerek yapılacak çalışmalarla Kızılcahamam'ın çok gelişebileceğini ifade etmiştir. Kendisine ikram edilen suyu içerek "Kızılcahamamlılar, bu su altın gibi" ifadesini de kullanmış ve suyumuzun farklılığını belirtmiştir. Yine Atatürk konuşmasında "Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz" sözünü söylemiştir.

O günden bugüne gelinen noktada görüyoruz ki, bugün TÜRKİYE'NİN DOĞA VE TERMAL CENNETİ YEŞİL KIZILCAHAMAM olarak her yerde tanıtımını gururla yaptığımız ilçemiz, Atatürk'ün o gün söylediği sözlerin de yansıması ile arabaların sığmadığı, termal özellikleri ve doğal güzellikleri ile dünyaya nam salmış, Başkent Ankara'nın da adeta gözbebeği olmuştur.

Kızılcahamam, için daha yazılacak çok şey olduğu gibi yapılacak ta çok şey olduğuna inanıyorum. Bugün gelinen noktanın daha da yukarılara çekilmesi için bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başarıda asla sınır yoktur. Kızılcahamam için daha çok şeyler başarmaya, daha çok şeyler yapılmasına her zaman ihtiyaç vardır. Yöneticilerinden esnafına ve tüm halkımız bunun bilincinde bir şekilde Kızılcahamamımızı daha da yüksek noktalara getirmek için çalışmalarımıza devam etmeliyiz.

Şükürler olsun ki Allah, bir çok güzelliği ilçemize nasip etmiş, Termal suları, tarihi yerleri, muhteşem doğası ile hayranlıkla takip edilen bir ilçe olarak inşallah misafirlerimizi ağırlamaya ve bu güzel ilçede yaşıyor olmanın ayrıcalığı ile hayatımıza devam edeceğiz. Ve her zaman Atatürk'ün de dediği gibi bu cennet yurt köşesinde daha da mutlu olacağız.

Bizler  böyle bir ilçede yaşamaktan ve bu ilçenin hizmetkarı olma şerefine nail olmaktan dolayı Yüce Allah’ımıza ne kadar şükretsek azdır. Termal Ve Doğa Cenneti Yeşil Kızılcahamam  sloganı ile bizler de ilçemize yapacağımız hizmetler ile Bu Cennet Yurt Köşesi Kızılcahamam’a layık olmaya çalışacağımızdan şüpheniz olmasın diyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,  hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Belediye Başkanımız konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı’ da konuşma yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83. Yıl dönümü kutluyorum dedi.

Kızılcahamam CHP İlçe sözcüsü Mehmet Demirbaş,  ise konuşmasında selamlama yaparak herkese teşekkür etti.

 


Son Güncelleme: 18.07.2017 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26