banner94

ATATÜRK KIZILCAHAMAM’DA KARŞILANACAK

Bundan 79 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; İstanbul’a

ATATÜRK KIZILCAHAMAM’DA KARŞILANACAK

Bundan 79 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; İstanbul’a

15 Temmuz 2013 Pazartesi 15:26
1099 Okunma
ATATÜRK KIZILCAHAMAM’DA KARŞILANACAK

Bundan 79 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; İstanbul’a Dil kurultayına giderken Kızılcahamam’ımızı ziyaret etmiş ve ilçemizi için büyük bir onur olan bu ziyaretle birlikte Kızılcahamam Atayı bir gece misafir etme şerefine ulaşmıştır.

1934 yılının Temmuz Ayının 16’sında Büyük Kaplıca önünde büyük bir heyecanla Atatürk’ü bekleyen Kızılcahamam halkı ve resmi erkân Ata’yı büyük bir coşku ile karşılamış ve bağrına basmıştır. “Türkiye’nin Termal Cenneti Kızılcahamam’ımızın eşsiz güzelliklerini gören 79 yıl önce bununla ilgili İçime suyunun “Altın” gibi olduğunu Termal sulardan ve ormanlardan daha iyi yararlanılarak, yeni tesislerin yapılması” gerektiğini söyleyerek verdiği mesajın güncelliğini koruyan  Atatürk’ümüzün ilçemizde görmek istediklerini yapmak ve yapabilme adına ve O’nun hatırasını yaşatabilmek için Kızılcahamam Belediyesi olarak 16 Temmuz 2013 Salı günü saat 16.00’ da Ata’mızın ilçemize gelişi; döneme ait değerlerle birlikte canlandırılacak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kızılcahamam Halk Kütüphanesi Müdürü Tahir Ekmen'in girişimleriyle, çalışanları tarafından aynı gün Atatürk Fotoğraflarının yer aldığı Resim Sergisi Soğuksu Milli Parkı Atatürk'ün o yıllarda ilçemize gelip konakladığı bölgede açılacaktır.

 

Ata’mızın ilçemizi ziyaretini canlandırma törenine, Ata’mıza saygı, değer vermek ve O’nun yâd etmek adına 16 Temmuz 2013 Salı günü saat: 16.00’da Büyük Kaplıca önünde bütün halkımızı Ata’yı karşılamaya davet ediyoruz.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26