banner94

ATATÜRK KIZILCAHAMAM'DA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin 79. yılı coşku ile kutlandı.

ATATÜRK KIZILCAHAMAM'DA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin 79. yılı coşku ile kutlandı.

16 Temmuz 2013 Salı 19:10
2459 Okunma
ATATÜRK KIZILCAHAMAM'DA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin 79. yılı coşku ile kutlandı.

Her yıl Kızılcahamam Kültür, Sanat ve Su Festivali kapsamında  gerçekleşen Atatürk'ün Kızılcahamam’ gelişinin 79. Yılında festival programının dışında gerçekleşti, 16 Temmuz 2013 Salı günü  Büyük Kaplıca önünde Atatürk’ün şehre gelişi ile birlikte Soğuksu Milli parkında içtiği bir tas su içtiği ve bir gece konakladığı soğuksu milli parkında “Bu Cennet Yurt Köşesinde Mutlusunuz Kızılcahamamlılar”  bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı.

Atatürk'ü Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit ile Kızılcahamam Belediyesi Yabanabad seğmenleri karşıladı. Kızılcahamam Büyük Kaplıca önünde Atatürk'e bir oyun sergileyen seğmenler daha sonra Atatürk ile beraber Soğuksu Milli Parkı'na çıktı. Soğuksu Milli Parkı'nda Atatürk'ün "Altın Su" adını verdiği yerde bir süre dinlenildi. Ardından Atatürk'ün dinlendiği çam ağacının bulunduğu bölgeye gidilerek seğmenlerin gösterileri ile program devam etti.

Belediye Başkanı Coşkun Ünal Atatürk'e temsili olarak Soğuksu Milli Parkının tapusunu hediye etti. Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Atatürk'ün 1934 yılında Kızılcahamam'ı keşfettiğini, buranın Türkiye'nin Termal Cenneti olması gerektiği üzerine bir çok söz söylediğini belirtti. Onun fikirlerini hayata geçirmekten başka bir şeyin ellerinden gelmediğini anlatan Başkanı Coşkun Ünal, onun çizmiş olduğu yolda Kızılcahamam'ı ilerleteceklerini söyleyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Paşanın Kızılcahamam’a gelişinin 79. Yılı kutlu olsun dedi.

Atatürk'ü canlandıran Kızılcahamam Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sami Serttek Ulu Önder Atatürk'ü sevdiğini ve böyle bir rolü canlandırmak çok gurur verici bir olay dedi.söyledi. Serttek; Atatürk'e benzer olmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydetti.












































































Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26