banner94

ARA BİTTİ HEYECAN BAŞLADI

Milli ara sona erdi ve ligler tüm hızları ve heyecanları ile başladı. 

ARA BİTTİ HEYECAN BAŞLADI

Milli ara sona erdi ve ligler tüm hızları ve heyecanları ile başladı. 

uğur demirbaş
uğur demirbaş
15 Eylül 2019 Pazar 23:18
352 Okunma
ARA BİTTİ HEYECAN BAŞLADI

Milli ara sona erdi ve ligler tüm hızları ve heyecanları ile başladı.  Tüm maçlardan daha önemlisi, bu hafta göğsümüzü kabartan bir başarı geldi. Sümeyye Boyacı Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonasında ikinci oldu ve ülkemize gümüş madalya getirdi. Bu cumhuriyet tarihimizde bir ilk!

Sümeyye Boyacı, Londra’da Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası 50 metre sırtüstü kategorisinde 44.74’lük derecesiyle kıl payı bir farkla Dünya İkincisi oldu.  Yarışın ardından Sümeyye şunları dedi: "Rakibim kolları olduğu için 3 salise ile birinciliği yakaladı. Ben cumhuriyet tarihimizin yüzmedeki ilk kadın dünya ikincisi oldum. Bu da benim için çok büyük bir gurur. Henüz 16 yaşındayken dünya ikincisi olabilmek benim için apayrı bir gurur. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceğiz. Bayrağımızı yine dalgalandırdım." Sümeyye bizlere şunu gösterdi ki insanın azmi ve kararlılığı varsa engeli yoktur. Tebrikler Sümeyye!

Süper Lig’de ise haftanın açılış maçında Galatasaray Kasımpaşa’yı konuk etti. Evinde Liverpool ile birlikte Avrupa’nın en uzun evinde yenilmezlik serisine sahip takım olan sarı kırmızılılar maçı yıldız transferi Falcao’nun golüyle 1-0 kazandı. Galatasaray 4 hafta sonunda 7 puana ulaştı ancak 4 hafta boyunca  temposuz, ruhsuz ve son iki senesinden uzak bir futbol sergiledi. Galatasaray’da temel sıkıntı önceki haftalarda da yazdığım gibi taktik ve teknikten uzak futbol anlayışı. Ancak bu durumdayken de saha içi liderliği alacak, takımda diğer oyunculara baskı hissettirecek bir futbolcu yok.  Şampiyonlar Ligi başlıyor ve ligde de zorlu bir fikstür Galatasaray’ı bekliyor.  Bu oyunla önümüzdeki 3-4 hafta da Galatasaray çok zorlanır,  Falcao yetmez, toparlanması şart.

Beşiktaşdeplasmanda ligin yeni ekibi Gazişehir Gaziantep’e 3-2 mağlup oldu. İlk 4 haftada 1 galibiyetle lige başlayan siyah beyazlılar için her hafta benzeri şeyler yazıyorum ve sezon boyunca da böyle gidecek görünüyor. 19 Ağustos 2019 tarihli Dünyanın Sporunda Avcı Beşiktaş birlikteliğinin uzun sürmeyeceğini ve bu geçiş sezonunda Beşiktaş’ın başarısız olacağını düşündüğümü yazmıştım. Beşiktaş için yetersiz ve nerdeyse tamamı yeni kadrosu ile bu sezon ilk 5 zor.

Ankaragücü ise beklenmedik bir skorla evinde Yeni Malatyaspor’a 4-0 yenildi ve ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Gençlerbirliği ise son dakika golüyle Trabzonspor deplasmanından 1 puanı kurtardı ve ligdeki ilk puanını aldı.

Trabzonspor kadrosu ve futbol atmosferi ile bu sezon başarılı olacağına inanıyorum ancak bir türlü kabuğunu kıramadı. Gençlerbirliği ile evinde 2-2 berabere kalan bordo mavililer ligde 4 maçta 1 galibiyet alabildi. Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ın aksine iyi futbol oynuyor ve başarı için umut var.

Futbolda haftanın sürprizi PremierLigten geldi. Son şampiyon Manchester City ligin beşinci haftasında Norwich City’ye 3-2 mağlup oldu ve 29 Ocak 2019’dan beri ligde ilk yenilgisini aldı. Diğer şampiyonluk adayı Liverpool ise Newcastle United’ı 3-1 yenerek City ise puan farkını 5. Haftada 5’e taşıdı. Bir diğer sürpriz sonucun yaşandığı BundesLiga’daBayern Münih lider Leipzig ile 1-1 berabere kaldı.

Dünya Basketbol Şampiyonasında şampiyon finalde Arjantin’i 95-75 yenen İspanya oldu. Bu sonuçla tarihinde 2. Kez kupayı kaldıran İspanya’da turnuvanın MVP’siRickyRubio maçı 20 sayı ile tamamladı. İspanya yenilgisiz şampiyon olurken, MarcGasol  aynı yıl hem NBA şampiyonluğu hem de Dünya Şampiyonluğu yaşayarak tarihe geçti.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın olayı şüphesiz gururumuz Sümeyye Boyacının başarısı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

ABD basketbol takımının Dünya Şampiyonasına erken vedası

İNENLER

Beşiktaş

Göztepe

Kayserispor

Başakşehir

ÇIKANLAR

Keçiörengücü

Çaykur Rizespor

Sevilla

İnter

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26