banner94

AK PARTİ  İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Kızılcahamam AK Parti Nisan Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısı, 18.04.2019 Perşembe günü, Başak Termal otel’de yapıldı.

AK PARTİ  İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Kızılcahamam AK Parti Nisan Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısı, 18.04.2019 Perşembe günü, Başak Termal otel’de yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
18 Nisan 2019 Perşembe 22:07
2246 Okunma

Kızılcahamam AK Parti Nisan Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısı, 18.04.2019 Perşembe günü, Başak Termal otel’de yapıldı.

AK Parti Nisan  Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, İl Başkan Yardımcısı Süleyman Kurnaz, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Barun, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Kızılcahamam Belediye Meclis Üyeleri Tunay Tamer, Sefa Yıldırım, Aliihsan Çalıkıranoğlu, Adem Emirn Atakul, Dursun Barun, Mustafa Erol, Uğur Uğurlu, Mahmut Kahveci, AK Parti Kızılcahamam Kadın Kolları Başkanı Merve Koçak, AK Parti Kızılcahamam Gençlik Kolları Başkanı Taha Sarı, Mahalle temsilcileri, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Toplantı, İlçe Başkanı Ahmet Barun’un açılış konuşmasıyla başladı. Barun Konuşmasında 2019 yerel seçimlerde mahalle, Çarşı, Pazar, Ev, Dernek, ve Esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarımızda canla başla çalışarak tamamladın, bu çalışmanın sonucunda Ak Parti bir belediye başkanı 9 meclis üyesi kazandı bu sebeple değerli dava arkadaşlarımıza son suz teşekkür ediyor şimdi vaatlerimizi yerine getirme zamanı olduğunu belirterek çalışmalarımızda başarılar diliyorum dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Taha Sarı, Kadın Kolları Başkanı Merve Koçak, yürütülen seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Seçim İşleri ve SKM Başkanı Ahmet Yurt, seçim faaliyetleri ve alınan oyların bilgileri hakkında konuşarak teşekkür etti. Yur, Toplantının yemekli olmasını Belediye Başkanı Süleyman Acar'ın isteği üzerine yapıldığını ve üçretini kendi karşıladığını belirtti.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, yaptığı konuşmada;

“Teşkilatımızın değerli mensupları. Muhterem dava arkadaşlarım. Hanımefendiler beyefendiler;

Sözlerime güzel bir seçim zaferini daha bizlere nasip eden yüce Allah'a hamd ederek başlamak istiyorum. Yaklaşık iki ay süren ağır ve yorucu bir seçim kampanyasını geride bırakarak, amaçladığımız hedefe ulaşmış bulunmaktayız. Bu güzel sonuca hep birlikte gayretle ulaştık. Bu sebeple tüm kademelerdeki arkadaşlarımı bu gayretlerinden dolayı bir bir tebrik etmek isterim. Şahsıma teveccüh göstererek azim ve kararlılığından ödün vermeden gece gündüz yanımda olan herkesi kucaklıyor ve şükranlarımı sunuyorum. Seçim kampanyası boyunca gerek yoğunluktan gerekse yorgunluktan gerekli iletişimi kuramadığım, unuttuğum arkadaşım olmuştur. İstemeden kırdığım, belki de üzdüğüm arkadaşlarım oldu ise bu vesile ile ilgili herkesten de özür dilemeyi bir borç bilirim.

Aziz dava arkadaşlarım, yola çıkarken demiştik ki ''Niyet Hayır Akıbet Hayır". Elbette niyetimiz hayır idi. Cenabı Allah’tan bu 5 yılın sonunda akıbetimizin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi bu hayırlı akıbetin oluşması elbette bizlerin ve teşkilatımızın çabasına bağlı, hamd olsun bunun bilincindeyiz. Bu azimle çalışacak 5 yıl boyunca birlikte yürüyerek, inşallah bu hayırlı sona birlikte ulaşacağız.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki; 5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçecek kısacık bir süredir. Bizlere uzun ve kalıcı gibi görünen bu süre, hem bu bakımdan çok kıymetli, hem de kısa zamanda çok iş yapma fırsatı sunacağı için çok ama çok önemlidir. Bildiğiniz gibi, kampanya süresince bir takım vaatlerde bulunduk. Halkımızın yeni istihdam ve hizmet alanları konusunda beklentileri var. Esnafımızın, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, ev hanımlarımızın beklentileri umutları var. Bu açıdan bakıldığında 5 yıl boyunca sorumluluk ve sırtımızdaki yüklerin ne kadar ağır ve veballi olduğu aşikârdır. Kısaca her gün bir öncekinden daha çok çalışarak bu davayı hak ettiği yere ulaştırmanın çabası içinde olacağız. Dün olduğu gibi bu süreçte de bizleri yalnız bırakmayacağınıza olan ümidim sonsuzdur.

Değerli dava arkadaşlarım

Belediyeler birçok şekilde yönetilebilir. Pek çok alanda halk takdir eder veya etmez hizmetler üretir, parayı ve insanı istediğiniz şekilde yönetir, kimi zaman halkı memnun eder, kimi zaman da sadece belli bir zümreyi memnun edersiniz. Yaptıklarınızın bir bölümü gelecek nesillere eser olarak kalır bir bölümünün de adı bile okunmaz. Şunu unutmamalıyız ki bizler unutsak ta unutmayacak iki makam vardır. Hak ve halk. Bu bakımdan tüm yaptıklarımızın bu iki makam tarafından bir gün mutlaka değerlendirileceği muhakkaktır. Bu toplulukta bunu bilincinde olmayan bir tek arkadaşımızın bile olduğunu sanmıyorum. İşte bu yüzden yapacaklarımızın ilk önce Hak nezdinde doğru olması, sonra halk vicdanında oturması ve netice olarak da kampanyamızın en büyük sloganı olan Gönül Belediyeciliğine uygun olması gerekir. 5 yıl bitip halkın önüne sandık bir kez daha konduğunda, başımız ağrıtacak hiç bir konunun bizi takip etmemesi lazım. Sokağa çıktığımızda alnımız ak, başımız dik durabilmeli. Devir teslim günü ilçe müftümüzün duasında vurguladığı gibi, doğrulukla girdiğimiz bu kapıdan yine doğrulukla ayrılmanın gururunu yaşayabilmeliyiz.

İşte bu hedefe ulaşmak için önemsediğim bir kaç başlığı sizinle paylaşmak isterim.

Ön yargı ve kulaktan duyma bilgilerle kanaat oluşturmayacak, sorunları açık seçik kendi ortamlarımızda tartışacağız. Şura aklını harekete geçirecek, meseleleri şahsileştirmemeye gayret edeceğiz..

Şahsi çıkarları ve beklentileri bir kenara bırakacak, halkımızın ve ilçemizin önceliklerine odaklanacağız. Suni mevzularla zaman ve enerji israfı yapmayacağız.

Bize oy veren vermeyen herkesin bu belediyenin imkânlarında eşit hakka sahip olduğunu asla unutmayacağız. Belediye imkânlarını ve her türlü malını aziz bilip, kullanırken duyarlı olacak ve asla gerek sandık gününü, gerekse hesap gününü unutmayacağız.

Görüş ayrılıklarından veya bazı tercihlerden dolayı büyük sorunlar üretmeyecek, sabırlı ve temkinli olmayı ahlak edineceğiz. Halkın her türlü görüş ve duygusuna önem verecek, farklı düşüncelerden dolayı kimseyi tahkir etmeyeceğiz.

Öncelikle bizler,hakka,adalete ve kanunlarımıza muhalif hiç bir konuda istekte bulunmayacak, bulunanlara yardımcı olmayacak bu konuda hassasiyetimizi her daim en üst düzeyde tutacağız.

Kendi vicdanımızda yer bulmayan hiç bir şeyi belediyemizden talep etmeyecek, arkamızdan şaibe oluşturacak her türlü iş ve icraattan uzak kalacağız.

Seçimlerde kader birliği yaptığımız cumhur ittifakının diğer unsuru olan yol arkadaşlarımızla ittifakın ruhuna uygun seviyede işbirliği içinde olacak ve prensiplerimize toptan uyum sağlayacağız. Son olarak gurur ve kibire kapılmayacak bize sunulan bu imkânların geçici birer bir dünya nimeti olduğunu hepimizin imtihan içerisinde bulunduğunu hiçbir zaman unutmayacağız.

Sözü fazla uzatmadan belirtmek isterim ki yol uzun zaman kısa sorumluluk ağırdır. Mesele seçim kazanmak değil gönülleri kazanmak, hayırda yarışmak, hayırlı işler ortaya koyabilmektir. Halk sandıkta ne istediğini beyan etmiştir. Bu zamana kadar nasıl birlikte yol yürüdüysek bundan sonrada hakka ve halka hizmet etmek içinde beraber olacağız. Niyetimizi hayr tutacak ve akıbetinde hayırlı olması için önce olanca güçle çalışacak sonrada dua edeceğiz. 2023 de yapılacak olan genel seçimlere referans olması açısından kazandığımız belediyelerde yapacağımız hayırlı hizmetlerin önemli olduğunu unutmamalıyız. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ı 2023 de yalnız bırakmamalı ve bu memleketin bekasına yine bu kadroların sahip çıkacağını unutmamalıyız. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar, gerek belediye çalışmalarında gerekse teşkilat çalışmalarında başarılar dilerim. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Başkan Süleyman acar konuşmasının sonun Kızılcahamam Belediyesinin 31 Mart 2019 sonu itibariyle olan borcu hakkında bilgi verdi.

KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ BORÇ DURUMU

İLLER BANKASI VE ÖZEL BANKALAR ÖDEMELERİ TOPLAMI: 24.762.943,68 TL

İLLER BANKASI YATIRIM HARCAMALARI ANA PARA TOPLAMI: 14.250.519.03 TL

(Hizmet binası, Seyirtepe, Cumhuriyet Meydanı, Yabanabad Kaplıca, Kadirbey Kale)

ÖZEL BANKALAR KREDİ BORCU ANA PARA TOPLAMI: 3.372.128,40 TL

İLLER BANKASI VE ÖZEL BANKALAR FAİZ GİDERİ: 7.140.296,25 TL


BÜTÇE EMANETLERİ FATURA BORÇLARI TOPLAMI: 16.290.318,08 TL

ASKİ (SU FATURA BEDELİ ANAPARA 4.424.942,32 + GECİKME ZAMMI: 5.311.474,40 TL

BAŞKENT EDAŞ (SOKAK LAMBALARI) : 2.215.851,50 TL

BAŞKENT EDAŞ (BELEDİYE) : 405.397,06 TL

PİYASA FATURA BORÇLARI : 8.357.595,12 TL


SENDİKALARA OLAN BORÇ TOPLAMI: 547.226,53 TL


KAMU İDARELERİ PAYLARI : 214.392,17 TL


TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARI PAYI: 718.627,39 TL


MALİYE VE SGK TOPLAMI: 52.142.793,43 TL

MALİYE (ANAPARA 10.119.120,63 + GECİKME ZAMMI 4.883.342,28)

SGK (ANAPARA 12.443.865,16 + GECİKME ZAMMI 21.839.642,28)

EMEKLİ SANDIĞI (ANAPARA 1.576.159,72 + GECİKME ZAMMI 1.280.662,79)


GENEL TOPLAM: 94.676.301,28 TL

JEOTERMAL ŞİRKETİMİZİN 2019 MART AYI SONU İTİBARI İLE BORÇ DURUMU

ANA PARA

GECİKME ZAMMI

TOPLAM

SSK

10.201.561,10

11.371.389,94

21.572.951,04

MALİYE

3.212.124,00

(TAKSİTLİ BORÇ)

600.000,00

VADESİ GEÇMİŞ GECİKME DAHİL)

3.812.124,00

TEK

586.500,00

(GECİKME HARİÇ)

586.500,00

SATICILARA BORÇ

105.000,00

105.000,00

26.076.575,04

Son olarak; Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Kurnaz ve Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız genel siyasetten bahsederek, Ak Parti Kızılcahamam İlçe Başkanlığı Nisan Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 19.04.2019 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26