banner94

AK PARTİ ANKARA ADAYI YİNE MELİH GÖKCEK DEDİ

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıkladı

AK PARTİ ANKARA ADAYI YİNE MELİH GÖKCEK DEDİ

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıkladı

uğur demirbaş
uğur demirbaş
26 Kasım 2013 Salı 15:54
1079 Okunma
AK PARTİ ANKARA ADAYI YİNE MELİH GÖKCEK DEDİ

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek. 

Ak Parti grup toplantısında ilk yerel seçim adaylarını açıklayan Erdoğan, adayları açıkladığı kentlerle ilgili hazırlanan görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, şunları söyledi: “Önümüzde 4 ay gibi bir süreç var. 4 ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım. Cuma günü kampanya sürecine dair bilgileri paylaşacağız ve bir kısım adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız. 1 Aralık, memurların istifada son günü. Partimizin teşkilatında aday olmak isteyenler için de son gün. Bu arkadaşlarımız da teşkilatlarla koordineli olarak istifa etmeleri gerekenler, burada il ve ilçe başkanlıklarımızın hepsi kimlerin istifa etmesi gerektiğini yakından takip ederek, hemen bu adımları atmaları gerekiyor. Şehirlerimiz, ilçelerimizin adayları belli oldukça bir takvimle bunların tanıtımlarını yapacağız. Her zamankinden çok daha hassas bir aday belirleme yöntemi izlendi. Bizim çalışmamızı hiçbir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum. Arkadaşlarımla gece birlere kadar bizzat çalışıyorum. Bugün 5 il, 5 büyükşehir adayını açıklayacağız. Belediye başkanı çıkarttığımız yerleri de çıkartamadığımız yerleri de masaya yatırıyoruz.
Çok sayıda yöntem kullandık ve kamuoyunun nabzını yakından takip ettik.“ Erdoğan, sırasıyla adayları açıkladı:
Gümüşhane: Ercan Çimen (Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı)
Bartın adayı:  Doktor Seyfettin Kalay
Kırşehir adayı: Mevcut Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci
Amasya adayı: Mevcut Belediye Başkanı Cafer Özdemir
Afyonkarahisar adayı: Mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban
Kahramanmaraş adayı: Fatih Mehmet Erkoç hali hazırda Kahramanmaraş il başkanı
Eskişehir adayı: Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan
Kayseri adayı: Mevcut Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki
Konya adayı: Mevcut Belediye Başkanı Tahir Akyürek
Ankara adayı: Mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek


Melih Gökçek kimdir?
25 Mart 1984 yerel seçimleri'nde Keçiören Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 1989 yerel seçimlerinde ikinci defa Keçiören Belediye Başkanlığı görevine aday oldu. Fakat seçimi kazanamadı. 1991 yılı hem siyasi hem bürokratik hayatında dönüm noktası yaşayan Gökçek, ANAP'tan istifa ederek Refah Partisi'ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak meclise girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 1994 Türkiye seçimlerinde 6.500 oy farkla büyükşehir belediye başkanlığını kazandı. Belediye Başkanlığı görevindeyken "Periler Ülkesinde" adlı heykeli Altınpark'tan kaldırtırken sarfettiği "Böyle sanatın içine tükürürüm" sözü, tartışmalar oluşturmuştur. Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Gökçek, 1999 yılı belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu, yapılan seçimlerde %55 oyla ve 30.000 oy farkıyla Ankara tarihinde iki kez üst üste seçilen ilk Belediye Başkanı oldu. 2004 yerel seçimlerinde üçüncü kez yine aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimleri seçimlerinde 4. kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen kişi oldu. Başkanlık yaptığı dönemde Büyükşehir belediyesi "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) ile ödüllendirilmiştir.10 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen en büyük ödül olan Avrupa Ödülü'nü parlemento başkanı Luis Marie de Puıg'den almıştır. Mayıs 2010'da OICC Toplantısı'nda Belediye Projeleri alanında 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 3'ünü toplayan Ankara, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi” ile Kentsel ve Bölgesel Planlama Birinciliği'ni, “Göksu Park” ile Çevre Düzenlemesi Birinciliği'ni ve “Mogan Park” ile de Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği'ni 54 ayrı ülkeden 170 temsilcinin arasında kazandı.
Son Güncelleme: 26.11.2013 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26