banner94

ABDÜLKERİM ERDOĞAN BİRLİK SOHBETİNDE

Derneğin Sitelerdeki Genel Merkezinde yapılan söyleşiye Ankaralılar ve Dernek üyeleri katıldı..

ABDÜLKERİM ERDOĞAN BİRLİK SOHBETİNDE

Derneğin Sitelerdeki Genel Merkezinde yapılan söyleşiye Ankaralılar ve Dernek üyeleri katıldı..

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2019 Pazar 19:58
627 Okunma
ABDÜLKERİM ERDOĞAN BİRLİK SOHBETİNDE

Ankarada Birlik Derneği tarafından periyodik olarak yapılan Ankara'da Birlik Sohbetlerinin bu ayki konuğu Araştırmacı - Yazar Abdülkerim ERDOĞAN oldu..

Derneğin Sitelerdeki Genel Merkezinde yapılan söyleşiye Ankaralılar ve Dernek üyeleri katıldı..

Söyleşi öncesi Ankarada Birlik Derneği Genel Başkanı ve Kızılcahamamlı hemşerimiz Bayram MUTLU katılımcılara bir konuşma yaptı. 

Bayram MUTLU konuşmasında bilindiği gibi derneğimiz Hem Ankaralılar hemde Ankarada yaşayan vatandaşlarımızın birarada olduğu bir KENT derneğidir. 

"Bu sebeple Ankaralı hemşehrilerimizin ve Ankarada yaşayan vatandaşlarımızın Sorunu sorunumuz, üzüntüsü üzüntümüz, sevinci sevincimiz, mutluluğuda mutluluğumuzdur. Dernek olarak hemşehrilerimizin Düğününde, derneğinde, hastasında ve cenazesinde yanlarında olmaya çalışıyoruz.

Ankaramızın sokağında, mahallesinde yaşananlar olsun, tarihi, kültürü  ve turizmi olsun, gelenek ve görenekleri olsun, sanatı -sporu olsun, iş dünyası ve ekonomisi olsun hepsi bizim ilgi alanımızdadır. Bizim derdimizdir. 

O nedenle bugün burada Ankaramızın tarihini ve kültürünü bir üstadımızdan  dinlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bugün sizleri Ankaramızın tarihini ve kültürünü en iyi bilenlerden biri olan, karış karış bu kadim şehrimizi dolaşan, yaşayan, Ankara ve ilçeleri  için ayrı ayrı kitaplar yazan değerli büyüğümüz Araştırmacı-yazar Abdülkerim ERDOĞAN Bey 'le biraraya getiriyoruz dedi. Ve Ankarada Birlik Sohbetleri konuşmacı Erdoğanın söyleşisi ile devam etti.

Araştırmacı - yazar Abdülkerim ERDOĞAN da söyleşide Ankara'yı köy köy gezdiğini ve gezmeye devam ettiğini, Kızılcahamam, Kahramankazan, Çamlıdere, Mamak gibi 9 ilçeyi  gezerek her ilçe için ayrı kitaplar yazdığını belirtti. Şimdi de Şereflikoçhisar ilçemizle alakalı bir kitap çalışması içerisinde olduğunu anlattı.

Ankara'nın manevi liderleri Hacı Bayram i Veli Hz, Şeyh Ali Semerkandi hz, Ahi Şerafeddin hz, ve Bünyamin Ayaşi hazretleri ve diğer veliler  üzerine bir süre konuşan Erdoğan, Dernek Başkanı  Bayram Mutlu' nun Sorusu üzerine Kızılcahamam da bulunan Kırmızı Ebe ve Ayran taşının hikayesini dinleyenlere anlattı. 

Ankara'nın türbeleri, tarihi  ve kültürel yapıları ile ilgili de bir süre konuşan Abdülkerim ERDOĞAN Camilerimizdeki minber, mihrap gibi el işçiliği oyma ahsapların gelişigüzel tamir edilmemesi ve boyanmaması gerektiği konusunda topluluğu uyardı.  Bazı camilerde dernek yönetimlerinin camilerin eski halılarının eskicilere verilerek çok büyük bir hata yapıldığını belirtti. 

Ankara yöresinin sağlık açısından çok  önemli olan termal suları, şehrin akciğeri olan çam ormanları, yaylaları ve yemek kültürü de konuşuldu. Yöresel yiyecekler olan Bazlama, Gözleme, Höşmerim tatlısı, Beypazarı Baklavası ve sarması, kapama pilavı Ankara Tavası ve orman kebabı gibi pek çok yiyeceğin de konuşulduğu sohbetin ardından söyleşiye katılanlara Kızılcahamam' dan getirilen Gözleme ikramı yapıldı.

Söyleşi de Ankara Kalesi, ilk meclisi, Ankara'nın tarihi, turizmi, müzeleri ve kültürel değerleri ile ilgili konuda sohbet edildi. Konuşmacı katılımcıların sorularını cevapladı.

Dinleyenlerin büyük bir heyecanla dinlediği toplantı, Ankara'da Birlik Derneği Başkanı Bayram Mutlu' nun teşekkür konuşmasının ardından, plaket takdimi ve günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 24.11.2019 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26