banner94

70 DERECE SICAKLIKTA YER YÜZÜNE ULAŞTI

​​​​​​​Kızılcahamam Belediyesi tarafından Küçük Kaplıca önünde açılan sıcak su sondaj çalışmaları sonucunda çıkan suyun açılışı yapıldı.

70 DERECE SICAKLIKTA YER YÜZÜNE ULAŞTI

​​​​​​​Kızılcahamam Belediyesi tarafından Küçük Kaplıca önünde açılan sıcak su sondaj çalışmaları sonucunda çıkan suyun açılışı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Şubat 2018 Çarşamba 13:34
878 Okunma
70 DERECE SICAKLIKTA YER YÜZÜNE ULAŞTI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Küçük Kaplıca önünde açılan sıcak su sondaj çalışmaları sonucunda çıkan suyun açılışı yapıldı.

Törene Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız,  Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyeleri Kemal Öztürk, Yusuf Şengül, İbrahim Yıldız, Murtaza Güngör, Songül Ergelen, Fatih Oral, Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Murat Can, Günaydın Yüce, Hamis Tüfekci, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, CHP İlçe Başkanı Yüksel Altun, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanımız Muhittin Güney; “Göreve geldiğimiz günden beri Türkiye’nin Doğa ve Termal Cenneti Yeşil Kızılcahamam’da termal suyun en iyi şekilde kullanılması için çalışmalar başlattık, suyumuzu artırmak ve tasarruflu kullanmak için araştırmalar içerisinde bulunduk ve neticede bugün burada yine mutlu bir gün yaşıyoruz. İlçemizin yer altı kaynaklarının ne kadar zengin olduğuna bir kez daha şahit olduk, çıkan sıcak suyumuz İlçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor katılımlarınız için teşekkür ediyorum diyen Belediye Başkanımız Muhittin Güney,  konuşmasının sonunda sondaj çalışmaları ve kuyu hakkında bilgi verdi. “Küçük Kaplıca önü sıcak su sondaj çalışmasının başlama tarihi 12 Aralık 2017, bitiş tarihi 07 Şubat 2018. Yani 58 günlük bir çalışma ile 322metre derinlikten 110 metrede 20inç ağızlı boru, 220 metrede 13/3.8inç üretim borusu ile kompresör üretim 20Lt. Sn. , Kompresör Sıcaklık 70 Derece, Pompa üretiminde sıcaklık 80 Dereceye çıkması beklenmektedir” dedi.

Açılışta Konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız; “Başlatılan sıcak su sondaj çalışmalarının olumlu neticelenmesinden dolayı ve beklentilerin üzerinde bir suyun çıkması bizleri sevindirdi. Bu nedenle sıcak suyumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Küçük Kaplıca önünde açılan sıcak su sondaj çalışmaları sonucunda çıkan suyun açılış töreninin sonunda İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından dua edilerek fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2018-02-08 01:50:30

Termal suyumuzu artırmanın yeni yolu ömrünü tamamlayan kuyuların yenilenmesi ve geri dönüşüm kuyU ve bağlantı hatlarının da yapımasıdır ve DERİ DÖNÜŞÜM HATTI ilçe merkezinden geçen kapalı dere sayesindede % 75 daha kolay bir iştir. Muhterem Başkanımızın bu hususlara VE 70 derece termal su ile “ Termal su altyapısı hazır, Eda termal - boşalacak Dev Hast. Ve hatta urumçi altarnatif tıbbı tebabet merkezinde” 100 - 300 yataklı fiziktedavi ve rehabilitasyon merkezini de hayata geçirerek ilçemizin sosyal ekonomik kalkınmasına ve en önemlisi saatlik/günlük pansiyonculuğu bitirerek SAĞLIK PANSİYONCULUĞUNU da HAYATA GEÇİRECEĞİ VE BAŞARILARINI DEVAMINI DİLEK VE TEMENNİSİ İLE.

banner89

banner83

banner26