banner94

5HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ SIFIR ARIK İLÇESİNDE BÖYLE KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapıldı.

5HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ SIFIR ARIK İLÇESİNDE BÖYLE KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Haziran 2020 Cumartesi 13:27
717 Okunma
5HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜ SIFIR ARIK İLÇESİNDE BÖYLE KUTLANDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından 5 Haziran Çevre Günü Etkinliği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezinde yapılırken programa Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Ak Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Belediye tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel yapılan Atık Getirme Yarışması’nda dereceye giren ilk altı kişiye ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Programda Açılış konuşması yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar konuşmasında :

“Ülkemizde Çevre duyarlılığı konusunda en önemli projelerden birisi yarınlara temiz bir dünya bırakmak, kaynakları daha verimli kullanarak israfı önlemek, atık miktarını azaltmak ve mevcut atıkları dönüştürmek amacıyla Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde çevre bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesidir. İlçemiz de Türkiye’nin ilk sıfır atık ilçesidir.

Bu vesile ile böylesine önemli bir projede ilçemizi Sıfır Atık ilçesi ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat KURUM Bey’e ve Emine ERDOĞAN Hanımefendi’ye bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kızılcahamam Belediyesi ve halkı olarak bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için bugüne kadar elimizden gelen çabayı gösterdik

Belediyemiz tarafından bastırılan “Sıfır Atık Kartı” ile puan toplayan vatandaşlarımız atık topladıkça çeşitli ödüller kazanacak. Ama bu puan sistemi ile asıl amacımız vatandaşın çevre bilinci konusunda daha duyarlı olmasını sağlamak. Vatandaşlarımız sıfır atığa destek olup puan topladıkça, kendisi sayesinde çevrenin daha temiz, daha sağlıklı olduğunu bilecek, böylece daha temiz bir çevre oluşturmak adına daha motive olacak.” dedi.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy da konuşma yaparak yarışmada derece alanları tebrik etti, Çalışmalarından dolayı Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a ve Ekibine teşekkür etti.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hazırlanan “Sıfır Atık Kartı” ilçe Protokolüne dağıtıldı ve tüm Kızılcahamam Halkına dağıtılacağı belirtildi. Vatandaş geri dönüştürülebilir atık getirdikçe kartlarına atık toplama puanı yüklenecek ve vatandaşlar bu puanları belirlenen yerlerde kullanabilecekler.

Program sonrasında yarışmacılardan Mine Öztürk’ün doğum günü ilçe protokolü tarafından kutlandı. Ardından İlçe Protokolü 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni gezdiler.

Son Güncelleme: 06.06.2020 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26