banner94

3 ARALIK ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile sitemize gelen mesajları sizlerle paylaşıyoruz.

3 ARALIK ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile sitemize gelen mesajları sizlerle paylaşıyoruz.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
03 Aralık 2014 Çarşamba 10:55
1038 Okunma
3 ARALIK ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile sitemize gelen mesajları sizlerle paylaşıyoruz.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin GÜNEY;
Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Muhittin Güney ; “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Ülkemiz, güçlü ve dinamik yapısıyla, sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Kızılcahamamımızda yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, tüm ülkemizdeki engelli bireylerin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Serdar Akbaş Büyük Birlik Partisi İlçe Başkan Yardımcısı;

Akbaş Bir Engelli olarak Mesajında Şunları Kaydetti; Dünya Sağlık Örgütünün ve Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı araştırmalar sonucu dünyanın ve ülkemizin sahip olduğu nüfusun %10 unu engelliler oluşturuyor.

 

    Bu da konunun gerçekten tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve İlçemizde var olan sosyolojik bir olgu olduğunu gösteriyor.

 

    Engellilerin günlük hayatta karşılaşmış oldukları en büyük problem sahip olunan "engeller" değil; engelliliğin oluşturduğu farklılığı bahane eden toplumun, engellilere karşı geliştirdiği 'engelleyici tutumlar" dır.

 

     Bu tutumlar çoğu zaman kasıtlı olmayan ve hatta merhamet duygularıyla yapılan davranışlardır. Bu tutumların değiştirilebilmesi "herkes için, herkesi içine alan, kimseyi dışlamayan" bir toplum modeli oluşturmaktan geçtiğine inanıyorum. Bunun için de toplum olarak, herkesin farklı ve herkesin eşit olduğuna inanmamız ve bu inancımızın pratik yansımalarını bireysel ve toplumsal yaşamımızda ortaya koymamız gerekiyor.

 

     Bu konuda toplumsal duyarlılığın ve bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunacağı inancıyla 3 Aralık Engelliler Gününü kutluyor, Tüm Engelli vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum…

AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Sefa YILDIRIM

AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Sefa YILDIRIM 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yıldırım; AK Parti iktidarının engellilere verdiği öneme işaret  ederek, “Özellikle son yıllarda AK Parti iktidarı ile, engelli kardeşlerimiz için yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ve engellilerin her bakımdan gelişmelerini sağlayacak tedbirlerin alınması için yapılanlar da büyük önem arz etmektedir. AK Parti hükümeti ve iktidarı, engelli vatandaşlarımız için yapılanları hiçbir zaman yeterli görmedi. Kardeşlerimizin her türlü eksiğinin karşılanması için de onların her türlü eleştiri, görüş ve desteklerini de beklemekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için mücadele etmeye devam etmekteyiz. Üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir. Bu vesileyle değerli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam temennimle kendilerini en derin duygularla selamlıyorum” dedi.

CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Veyis KADİRCAN

CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Veyis KADİRCAN 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Tüm dünyada 3 Aralık Engelliler Gününün, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler ve sosyal mesajlar verilerek kutlandığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü WHO’ya göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşadığını, Türkiye’de ise nüfusun yüzde 12.29’u yani 8.5 milyonunun engelli bireylerden oluştuğunu kaydeden Kadircan, . Bizler görev sorumluluğumuz kapsamında herkesin bir gün engelli adayı olabileceği gerçeğinden hareketle, yaptığımız bütün çalışmalarda bu vatandaşlarımızı göz önünde bulunduruyor ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten duygularımızla kutluyoruz.’’ dedi.

Başkent Ankara Dernekler Fedarasyonu Genel Başkan vekili ve Genel Başkanımız Sn. Beyhan SARI 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı..

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle hatırlatmak isterim ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya, engel durumuna göre sportif yaşamaya, her alanda rekorlar kırmaya mani olarak görülmemelidir.
Bedensel engeli olmasına rağmen hayata devam eden ve durumunu kendisine engel olarak görmesi gereken tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyorum.
Temel amacımız eğitim ile güçlendirilmiş, yetenek ve becerileri ile üreten bireyler olarak topluma kazandırılmaları, onların yaşama tutunmalarını sağlayarak engellerini azaltmakttır
Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan Engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirten Başkanımız Sarı Dünya Özürlüler Günü`nün engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılması konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyorum dedi..
 


Son Güncelleme: 02.12.2015 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26