banner94

KIRAN KIRANA ZİRVE MÜCADELESİ

Ligde artık son 5 hafta kaldı ve zirvede fark 3’e indi. Fenerbahçe kötü oyununda çıtayı bu hafta da yükseltirken, düşme hattı ise 4 takım arasında şekillendi.

Galatasaray bu hafta Kayserispor’u evinde 3-1 mağlup etti. Tartışmalı hakem kararlarınında olduğu maçta, sarı kırmızılılar aldığı bu galibiyetle zirveyle arasındaki puan farkını 3’e düşürdü. Galatasaray’ın haftalardır oynadığı baskın ve coşkulu oyunu bu farkın eriyeceğinin habercisiydi. Aldığı farklı galibiyetler, ligin sonunu iyi oynaması ve tecrübesi, bu farkı kapatmasının temel nedeni. Başakşehir’e göre daha zor bir fikstürü olsa da tüm maçlarını kazanırsa şampiyon olacağının getirdiği motivasyonun yanında teknik taktikten ziyade yine motivasyon ile takımı yöneten Fatih Terim’in tam isteyeceği ortam oluşmuş olması, sarı kırmızılıların yarışta daha önde olmasını sağlamış durumda.

Fenerbahçe, bu sezon daha ne kadar kötü oynayabilir dedikçe, her hafta oyunu daha da kötüye taşıdı. Alanya deplasmanından 1-0 mağlubiyetle dönen Fenerbahçe, 29 hafta sonunda deplasman galibiyet sayısı bir! Fenerbahçe bu sezon en fazla taraftar toplayan takım. Tüm kötü gidişatına rağmen bir maçta bile takımını yalnız bırakmayan Fenerbahçe taraftarı artık son 5 haftada, seneye bu takımdan gönderilecek , beceriksiz futbolcular yerine seneye takımda olacak genç oyuncuları izlemek istiyor. Ligin şüphesiz en kötü futbol oynayan takımı olan Fenerbahçe’de , kangren olan sorunlar bu yaz ne ölçüde çözülebilecek merak konusu. Seneye bu takımda olmayı hakeden anca1-2 futbolcu varken ve mali yapıda ortadayken nasıl bir değişim yaşanacak, bu değişim kulübe nasıl entegre olacak bilinmez.Zaten Fenerbahçe’de en kötü durum seneye de çok umudun olmayışı. Maçta farkı kaçıran Alanyaspor’da ise haftalar önce de yazdığım gibi Sergen Yalçın bu sezon artık tam bir Süper lig teknik direktörü olmuş durumda.

Fenerbahçe : 29. hafta, 7 galibiyet,  33 puan, -6 averaj,  kötü futbol, kötü futbolcular, umutsuz takım, takdire şayan taraftar. Haftaya ise rakip son 7 maçta 6 galibiyet alan Trabzonspor.

Lider Başakşehir ise tam da beklediğim gibi ligin sonlarına doğru takılmaya başladı. 01.02.2019 tarihli Dünyanın Sporunda , 8 puanlık farkın eriyeceğini, Başakşehir’in final maçlarında zorlanacağını yazmıştım. Bu hafta evinde Çaykur Rizespor’la 90+6 ‘da attığı penaltı golüyle 1-1 berabere kalan Başakşehir’in tek avantajı, Galatasaray’a göre avantajlı fikstürü. Bu fikstürü avantaja dönüştürürse şampiyon olurlar, yoksa Galatasaray 33. haftaki  maça şampiyon çıkar.

İtalya ve Fransa’da beklenen oldu ve bitime haftalar kala Juventus ve Paris SG şampiyonluklarını ilan ettiler. Juventus üst üste 8. Şampiyonluğunu ilan ederken bu dalda rekorun da sahibi oldu. İspanya’da Barcelona mutlu son için gün sayarken, Almanya ve İngiltere’de soluk soluğa yarış son haftaya kadar sürecek görünüyor.

Basketbolda ise sezonun beklenen zamanları geldi. Euroleague ve NBA’de başlayan play-offlar heyecanı arttırdı. Fenerbahçe-Zalgris ve Anadolu Efes-Barcelona serilerinde durum 1-1 . Saha avantajlarını ellerinden kaybeden temsilcilerimizin bu hafta ki maçları çok önemli.  Deplasmanda alacakları galibiyetler serileri İstanbul’a geri getirecektir.NBA’de ise sürpriz giden bir seri yok . En çekişmeli eşleşme ise şu an 2-2 olan Denver-San Antanio .

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Hafta içi oynanan şampiyonlar ligi çeyrek finallerinde, Tottenham 57 , Ajax ise 22 yıl sonra yarı finale çıktı. Bu sezon kupayı hedefleyen ve Ronaldo’yu transfer eden Juventus kupaya çeyrek finalde veda etti. Dünya futbolunun alt yapılarından Ajax’ınbaşarı gelsin gelmesin hiç bozmadan sürdürdüğü doğru planlaması onlara bu yıl meyvesini vermiş görünüyor.

HAFTANIN OLAYI

Süper Ligin son beş hafta kala yeniden başlaması. Başakşehir 8 puan öndeyken, şubat ayının ilk haftasında Dünyanın Sporunda yazan şampiyonluk oranlarının 3 ay sonra gerçekleşmesi.

Galatasaray %60 , Başakşehir %25, Beşiktaş %15.

İNENLER

Manchester United

Arsenal

Yeni Malatyaspor

UtahJazz

ÇIKANLAR

Trabzonspor

Aytemiz Alanyaspor

Boston Celtics

Fulham

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26