banner94
İŞTE 20 YIL SÜREN SOYKIRIM: 
 
HOCALI...
 
 
 
 
 
Yusuf AKGÜL
 
 
 
    
 
Başlarında Robert Koçaryan’ın bulunduğu Taşnak çeteleri, 26 Subat l992’de, Azerbaycan’ın Karabağ Hocalı bölgesinde 613 Türk’ü kadın-erkek, genç-ihtiyar, çoluk-çocuk demeden kursuna dizerek katletmişler, 1 milyon insanı da kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşürmüşlerdir.
 
  
 
Ermeni Taşnak çetelerinin gerçekleştirdiği, yüzyılın katliamı - soykırımı olarak tanımlanan bu insanlık suçunun, vahşetin, soykırımının üzerinden 20 yıl geçti.
 
 
 
Dünyanın dört bir yanındaki "Türk" veya "Müslüman" kimlikli toplumlara yapılan her türlü insanlık dışı uygulamaya kulaklarını tıkayan sözde Hür Dünya, bütün belgeleri ve canlı tanıklarıyla gün gibi ortada bulunan HOCALI KATLIAMI karşısında 20 yıldan beri hep susuyor, büyük bir pişkinlikle hiç gündemine almıyor..
 
 
 
Hocalı’dan yükselen derisi yüzülmüş çocuk çığlıkları, göğüsleri kesilmiş anne feryatları, kurşuna dizilmiş genç- yaşlı iniltileri, geride kalanların acılı ağıtları dalga dalga yayılırken; bütün bunlara duyarsız kalan soysuz İnsanlığa inat, Türkiye Türkleri olarak bizler, insanlık ve millettaşlık adına dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza karşı vicdani görevimizi yerine getirmeliyiz.
 
 
 
Azerbaycan Parlamentosunun l994’te, Ankara Keçiören Belediye Meclisinin de 2005’te resmi olarak “SOYKIRIM” kabul ettiği bu insanlık suçunu, bizler de protesto etmeliyiz.
 
 
 
Ermeni vatandaşımız Hirant Dink’in ne idüğü belirsiz mihraklarca kurulan bir tezgah sonucu öldürülmesine “Hepimiz Ermeniyiz!” sloganlarıyla tepki gösterenlerin, Hocalı Katliamının 20. yıldönümünde Ermeni devlet terörüne karşı ayni duyarlılığı göstermelerini ve “HEPİMİZ HOCALI’YIZ ! - HEPİMİZ TÜRK’ÜZ!“ demelerini bekliyoruz…
 
 
 
“Bir Millet / İki Devleriz!” diyen Azerbaycanlı millettaşlarımızın mağduriyetlerinin
 
giderilmesi ve Türk milletinin dünya kamuoyu önünde rencide edilen milli gururunun onarlması için Türk aydınları, devlet adamları ve sivil toplum kurulusları “HOCALI KATLIAMI”nı gündeme taşımalı ve Karabağ Türklerin haklılığını her fırsatta ortaya koymalııdırlar.
 
    
 
ABD ve AB ülkelerinin siyasetçilerine şirin görünmek adına küresel güçlere uşaklık eden Ermeni lobisi, tarihi gerçekleri ters-yüz etmek suretiyle Türk milletini dünya kamuoyu önünde suçlu duruma düşürmek ve adalet timsali bu milleti cezalandırmak istemektedir.
 
 
 
Yüzyılın katliamı ve Türk soykırımı olan HOCALI’nın 20. yıldönümü münasebetiyle Ermeni terörünü şiddetle ve lanetle kınıyorum.
 
 
 
Basta Siyasi Partilerimiz, Belediyelerimiz ve Üniversitelerimiz olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımızı milli-sivil-demokrat hassasiyetleri olan gençlik teşkilatlarımızı; kanlı katliamın yıldönümü bağlamında, Ermeni terörünü kınama mesajları yayınlamaya, ortak protesto eylemleri düzenlemeye çağırıyorum…
 
 
 
***
 
 
 
 
 
AÇIK TEŞEKKÜR:
 
 
 
Azerbaycan Ankara Büyük Elçiliği, Azerbaycan Gençlik Teşebbüsleri İçtimai Birliği
 
ve Kizılcahamam Belediyesi işbirliğiyle, İlçemizde kurulması planlanan
 
 
 
“HOCALI ANIT PARKI” projesinden dolayı;
 
 
 
Belediye Başkanımız Sayın Coşkun Ünal’a
 
 
 
ve emekleri geçen bütün hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26