banner94

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi

02 Şubat 2012 Perşembe 16:16
2777 Okunma
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi
 
 
Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanunun geçici 12. Maddesi gereğince gerek yeşil kart sahibi olanlar gerek herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar 01.01.2012 tarihi itibari ile Genel Sağlık Sigortalı kapsamına zorunlu olarak girmiş bulunmaktadır.
 
Bu bağlamda yeşil kart dâhil olmak üzere herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın 01.01.2012 tarihinden itibaren 1 ay içerisinde T.C. Kızılcahamam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na müracaat ederek zorunlu olarak gelir testi yaptırmanız gerekmektedir.
 
            Yapılan gelir tespiti sonucunda; aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması halinde primleriniz devlet tarafından karşılanarak Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında, aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte birinden fazla olması halinde ise Kanunun 60. maddesinin (g) bendi kapsamında tescil işlemleriniz Merkezimizce gerçekleştirilecektir.
 
            Bu kapsamda tescil edilmeniz durumunda aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarı; Asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilir ise 35,46 TL (G1),
Asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olduğu tespit edilir ise 106,38 TL (G2),
 
Asgari ücretin iki katından fazla olduğu tespit edilir ise 212,76 TL (G3)   genel sağlık sigortası primi ödeyerek sağlık yardımlarından faydalanmanız mümkün olacak bu tutarlar gelir durumunuz ve asgari ücretteki artışlara bağlı olarak değişecektir.
 
Buna göre; söz konusu süre içerisinde (31.01.2012 tarihine kadar)  Gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaz iseniz, asgari ücretin iki katı tutarı üzerinden hesaplanan ( 212,76 TL) genel sağlık sigortası primi alınmak üzere resen tesciliniz yapılacaktır.
 
 
 
                                                           Çiğdem ACAR
                                                          Merkez Müdürü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26