banner94

BBP KURULTAYA HAZIRLANIYOR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ocak 2012'de gerçekleştirilecek 8. Olağan Büyük Kurultay öncesi Parti Genel Merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

BBP KURULTAYA HAZIRLANIYOR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ocak 2012'de gerçekleştirilecek 8. Olağan Büyük Kurultay öncesi Parti Genel Merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

02 Şubat 2012 Perşembe 16:33
715 Okunma
BBP KURULTAYA HAZIRLANIYOR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 29 Ocak 2012'de gerçekleştirilecek 8. Olağan Büyük Kurultay öncesi Parti Genel Merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.


Açıklamasına 29 Ocak'ta partisinin 19. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak başlayan Destici, şöyle devam etti:


"BBP, 19 yıllık siyasi hayatında millet menfaatini ön planda tutarak siyaset yaptı. Buna uygun siyasi tavır benimsedi. Bunu yaparken hiçbir gücün baskısına boyun eğmeden onurlu bir duruş sergiledi. Tankların namlusu BBP'ye dönmemişti. Buna rağmen Muhsin Yazıcıoğlu ve BBP 28 Şubat zihniyetine karşı en sert tepkiyi koydu. 367 krizi yaşandığında da BBP, 'millet ne derse herkesin ona uyması gerekir' diyerek hukukun ve milli iradenin üstünlüğünü benimsedi. BBP hiçbir dönemde parti menfaatini birinci hedef

yapmadı. Her zaman 'milletim, devletim, ülkem' dedi ve siyasi ahlakı elden bırakmadı. Bu, dönem dönem yanlış algılansa da, arkası iyi irdelendiğinde BBP'nin her hükümetin olumlu işlerinde yer aldığını ve olumsuz işlerinde de kendi bildiği doğrusunu anlattığını fakat değiştiremediği işlerde de saygılı bir şekilde muhalefet yaptığını görürüz. Siyasi ahlakımız da fikrimiz de buna uygun olarak devam eder."

Destici, referanduma verdikleri 'evet' oyunun yanlış anlaşıldığını da vurgulayarak, "Referandumda 'evet' oyumuzu AK Parti'ye destek olarak yansıttılar, iftira attılar. Ama seçimler yapıldığında böyle bir şeyin olmadığını anladılar. Bu CHP veya başka bir parti olsaydı yine evet derdik. Paketin kimden geldiğine değil, içinde ne olduğuna bakıyoruz" dedi.

Genel Başkan Destici, her türlü olumsuzluğu net olarak dile getirdiklerini, bunları yaparken siyasi ahlakı elden bırakmadıları için bunların muhalefetten sayılmadığını, öyle sayılabilmesi için siyasilerin birbirlerine hakaret etmesi gerektiğini fakat kendilerinin hiçbir zaman böyle çirkin bir siyasetin içinde bulunmadıklarını ve bundan sonra da asla bulunmayacaklarını da dile getirdi.

Destici, ayrıca, davanın sadece kendisine emanet olmadığını belirterek şöyle dedi:

"Rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yapmış herkese emanettir. Bu emanete sahip çıkmaları için tüm arkadaşlarımı çağırıyorum. BBP'nin kurultayı geniş bir vizyonun 'Büyük Birlik Büyük Türkiye' sloganı ile ortaya konacağı bir kurultay olacak."

Destici, son olarak birlik olmanın önemini dile getirerek, "27 yıldır terör belasıyla karşı karşıyayız. Bu birlik olamayışımızdan kaynaklanır. Eğer milyonlarca insan açlık, yoksulluk, işsizlikle mücadele ediyorsa bu da birlik ruhunun olmayışındandır. Gençlerimiz milli ahlakımıza sahip olarak yetişmiyorsa bu da birlik anlayışının olmayışından kaynaklanır. Kısacası, Türkiye bu zor durumlara karşı birlik olmak zorundadır" diye konuştu.

Mustafa Destici konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Fransız Parlamentosundan çıkan yasa hakkında ne düşünüyorsunuz ?" sorusuna, "Kararı lanetliyorum. Bu karar, Türk tarihimizde bize yapılmış en büyük hakaretlerden biridir. Hiçbir dönemde soykırım diye bir şey yaşanmamıştır. Bizi soykırımla itham etmek, bunu yasallaştırmak en büyük hakarettir. Fransa, minnet ve şükran duyması gereken bir millete bunu yapmıştır. Tarihte bunun cevabını alacaktır" şeklinde

cevap verdi.

Başka bir gazetecinin, "Helikopter kazasıyla ilgili polis ve cumhuriyet savcısı partide arama yapsın şeklinde yazılanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz ?" sorusuna, "Kongre öncesi bu tür yazıların çıkması düşündürücü. Kaza süresince önemli bir noktaya geldik ve bu kolay olmadı. İlk günden beri içerden ve dışardan bir ok provokatif hareketler yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanıyla paylaştığım bilgi netleştiği anda artık bu olayın ne olduğuyla ilgili kimse kaçamak cevap veremeyecek. Bu birilerini rahatsız etmiş gibi

görünüyor. ya da bize bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Bunlar bizi ilgilendirmiyor ve cevap verecek de değilim. Yazılanların hepsi bizim tarafımızdan gerekli yerlere taşınmıştır. Ellerinde belge varsa basında fitne olarak kullanmak yerine savcılara teslim etsinler. Basında konuşanlar, savcılara gittiklerinde bir şey konuşamıyorlar, kendilerini kurtarmaya çalışıyor" cevabını verdi.

Büyük Birlik Partisinin 8. olağan Büyük Kurultayına katılmak isteyen Kızılcahamamlılar için 29 Ocak 2012 pazar günü saat:08:30'da Kızılcahamam Büyük Birlik Partisi İlçe Binası önünden arac hareket edecektir.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26