banner94

ZİRVEDE PUAN KAYIPLARI

Ligin zirvesindeki takımlar bu hafta puan kaybettiler. Haftanın maçında Başakşehir ile Galatasaray berabere kaldı. Bitime 5 hafta kala zirve kızıştı. Avantaj Başakşehir’de.

ZİRVEDE PUAN KAYIPLARI

Ligin zirvesindeki takımlar bu hafta puan kaybettiler. Haftanın maçında Başakşehir ile Galatasaray berabere kaldı. Bitime 5 hafta kala zirve kızıştı. Avantaj Başakşehir’de.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
29 Haziran 2020 Pazartesi 00:14
415 Okunma
ZİRVEDE PUAN KAYIPLARI

Ligin zirvesindeki takımlar bu hafta puan kaybettiler. Haftanın maçında Başakşehir ile Galatasaray berabere kaldı. Bitime 5 hafta kala zirve kızıştı. Avantaj Başakşehir’de.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş evinde Konyaspor’u 3-0 ile geçti. Pandemi arasından iyi dönen siyah beyazlılarda Burak Yılmaz’ın iyi oyunu ve sezon başında vasat oynayan Diaby,  Nkoudou gibi isimlerin kendine gelmesi üstüne genç yeteneklerin takıma entegre edilmesi ile yakalanan iyi hava kalan haftalarda da sürecek görünüyor. Gökhan ve Caner takımdan ayrılırsa, 2-3 transferle takım daha iyi hale gelecek görünüyor. 2 haftada 8 gol atan Beşiktaş’ta hesaplar değişti ve artık hedefilk 4 haline geldi. Zirvedeki tüm takımların puan kaybıyla  Beşiktaş 3 puandan daha fazlasını kazanmış oldu.

Fenerbahçe evinde Malatyaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ilk yarısında temposuz bu sene klasik hale gelen vasat Fenerbahçe futbolunu izledik. İkinci yarıda ise kaptan Emre’nin oyuna girişi etkisini hemen gösterdi ve Fenerbahçe pozisyonlara girmeye başladı.  Hafta içi Başakşehir ile anlaştı iddiaları gündeme gelen Hasan Ali’nin ilk önce asistiyle öne geçen sarı lacivertliler, ardından amatörce yaptığı faul ile golü kalesinde gördü. Maçın sonu yine unutulmayacak maç sonu sekanslarına girdi. Dakika 89’da konuk ekip 1-2 öndeyken sahneye çıkan Ozan Tufan ardarda attığı iki golle takımını galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe’nin aldığı bu galibiyet takımı asla aldatmamalı. Geçen haftaki Kasımpaşa yenilgisinde oynanan futboldan farksız oynayan sarı lacivertliler için asıl gündem yıllardır başarısız futbol takımının karşısında taraftara ilaç olan Obradoviç’in gidişi oldu.

Üst üste yapılan görüşmeler neticesinde düşünmek için ülkesine dönen Obradoviç, hafta içi takımdan ayrılma kararını bildirdi. 1 yıl takım çalıştırmayacağını söyleyen efsane koç, Fenerbahçe’ye gelmeden önce tam 7 sene önce de, Panatinaikos’dan ayrıldığında da 1 yıl takım çalıştırmamıştı. Ali Koç göreve geldiğinden beri futbolda gün yüzü göremeyen taraftar, Avrupa’nın en iyi Dünya’nın sayılı koçlarından Obradoviç’in gidişi ile birkez daha hayal kırıklığı yaşamış oldu. En kötüsü ise hep dediğim gibi camiada tünelin sonunda ışık görünmüyor.

Temsilcimiz Ankaragücü İbrahim Üzülmez’in göreve geldiği maçta Trabzon deplasmanındaydı. Şampiyonluğun en önemli adaylarından Trabzonspor’dan bir puan alan Ankaragücü puanını 25’e yükseltsedeKayserispor’un sürpriz Sivasspor galibiyeti sonucu , son sıradan kurtulamadı.14. Sıradaki Çaykur Rizespor ile arasında sadece 4 puan bulunan Ankaragücü için umutlar devam ediyor. Trabzonspor ise şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetmiş oldu. Haftaya çok kritik Galatasaray maçı öncesi artık ibre tamamen Başakşehir’de.

Haftanın maçında Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Hareketli anlar olsada genel olarak çok keyifli bir oyun izlemedik.  Ali Palabıyık’ın basiretsiz yönetimi sürpriz olmazken, Galatasaray’ın birçok as oyuncusunun olmaması bile iyi kadro çıkarmasına engel olmadı.  İlk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda 51. Dakikada öne geçen ev sahibi ekibe 67. Dakikada Galatasaray Emre Akbaba ile cevap verdi. Mutlak kazanma parolasıyla oynayan Fatih Terim, kısıtlı kadrosuna rağmen oyunun bazı bölümlerinde oyun üstünlüğünü alsa da Başakşehir oyunu 1-1’e kitledi ve istediğini aldı. Beraberlik Başakşehir’i bozmadı ve son beş haftaya en avantajlı giren takım konumunda. Okan Buruk tarih yazmaya çok yakın. Galatasaray’ın matematiksel şansı devam etse de bu maçla artık şampiyonluk şansı bitmiş görünüyor.

Önümüzdeki hafta Galatasaray – Trabzonspor maçı sezonun kırılma maçlarından biri olabilir.

Premier Lig başta olmak üzere Avrupa liglerindeki kalite ve futboldaki seviyeyi izledikçe, ligimizde yapılan algı operasyonlarına TFF’nin çanak tutması,  ligimizde oynanan futbola bence gölge düşürüyor.

Premierlig’de 30 yıl sonra beklenen şampiyonluk geldi. Kloop yönetiminde müthiş bir takım haline gelen Liverpool ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.BundesLiga’da ise yine beklenen takım Bayern Münih şampiyon olurken,  La Liga müthiş bir çekişmeye sahne oluyor. Barcelona ile Real Madrid son haftaya kadar kıyasıya şampiyonluk için çekişecek görünüyor.

Basketboldan ise tek haber var. NBA 30 Temmuz’da Orlando’da bulunan Disneyland’da başlayacak. Mini turnuva şeklinde olacak NBA’de hangi takımın pandemidennasıl döneceği tam bir kapalı kutu.

Unutmayalım ki herşeyin başı sağlık..

Temizlik + Maske + Mesafe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26