banner94

YİĞİT IŞIK'IN YENİ YAZISI

Bu hafta ligimiz ve Avrupa’nın büyük liglerinde adeta kartlar yeniden dağıtıldı. Ligimizde Galatasaray ve Beşiktaş zirveye yürürken, 1. Ligde Osmanlıspor,  Avrupa’da ise sezona formsuz başlayan devler toparlandı ve liglerinde zirvelere ortak oldular.

YİĞİT IŞIK'IN YENİ YAZISI

Bu hafta ligimiz ve Avrupa’nın büyük liglerinde adeta kartlar yeniden dağıtıldı. Ligimizde Galatasaray ve Beşiktaş zirveye yürürken, 1. Ligde Osmanlıspor,  Avrupa’da ise sezona formsuz başlayan devler toparlandı ve liglerinde zirvelere ortak oldular.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
11 Şubat 2019 Pazartesi 08:21
369 Okunma
YİĞİT IŞIK'IN YENİ YAZISI

Bu hafta ligimiz ve Avrupa’nın büyük liglerinde adeta kartlar yeniden dağıtıldı. Ligimizde Galatasaray ve Beşiktaş zirveye yürürken, 1. Ligde Osmanlıspor,  Avrupa’da ise sezona formsuz başlayan devler toparlandı ve liglerinde zirvelere ortak oldular.

Haftanın açılış maçına Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanından 1-0 mağlup döndü. Maça hakem Alper Ulusoy’un skandal kararları damga vururken, genel olarak etkisiz oyun sergileyen Fenerbahçe’de üç puanı haketmedi diyebiliriz. Ancak hakem ilk yarıyı öyle kötü yönetip, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü kaybedince maç adeta yerle bir oldu. Gösterdiği sarı kartlar ve kırmızı kartın yanlışlığı, Kayserispor’un faul olan golünü vermesi sonuca direk etki etti. Fenerbahçe adına ise Ersun Yanal’ın oyuna müdahaleleri olan Frey ve Eljif, takımın kötü oyununa tuz biber ektiler. Frey haftalar önce yazdığım gibi ligimizde değil, 1. Ligde dahi oynayabilecek bir futbolcu değilken, Ersun Yanal, 10 kişi takıma dahil ederek takımın el frenini çekti ve gol yemeyi bekledi. Berbat maç, berbat yönetim, hatalı değişiklikler sonucunda Fenerbahçe ilk 10’a kendini atmayı hala başaramadı.Fenerbahçe’nin ligde önündeki iki maçı ise Konyaspor deplasmanı ve Beşiktaş.

Beşiktaş ise evinde Bursaspor’u ağırladı. Adeta Burak’la taraftarın barışma maçı olan karşılaşmayı Burak’ın iki golüyle kazanan Beşiktaş zirveyle arasındaki puan farkını 9’a düşürerek, haftayı 3. Sırada tamamladı. Maçta son iki sezon ki pas oyununu hatırlatan Beşiktaş, Burak ve Kagawa transferleriyle sezon sonuna kadar üst sırayı zorlayacak görünüyor. Maçtan hemen önce ise Milli Takım – Şenol Güneş dedikodusu gündeme bomba gibi düştü. Maç sonu Güneş, bu durumu inkar etse de , en geç sezon sonu Milli Takımımızın başında Şenol Güneş’i göreceğimiz artık net.

Galatasaray, Belhanda’nın yıldızlaştığı maçta Trabzonspor’u evinde 3-1 yendi ve Başakşehir’le puan farkını 6’ya indirdi.  Haftalardır yazıdığım gibi, şampiyonluk yarışında %60 Galatasaray’ı daha avantajlı görüyorum. Son yıllarda Başakşehir’in ligin sonunu getirememesi bu yılda olacak mı bilinmez ancak tecrübeli hocası ve buraların psikolojisini kaldırmayı bilen bir takım olduğu için Galatasaray bu yarışta daha avantajlı. Maça ise yine verilen verilmeyen kararlarla hakemler damga vurdu.  Diagne’nin ikinci sarıdan atılmaması, tartışmalı penaltı kararı gibi oyuna etki eden hatalar, ülkemizde VAR sisteminin de yanlış uygulandığının kanıtı. Bu sistemi bence ligimizde beceremedik. Sistemin amacı olan hakemin pozisyonu izleyip kurala göre karar verme durumu, hakemin pozisyonu yorumlamasıyla karışınca bu kadar net bir sistemde dahi farklı kararlar çıkmasına neden oluyor. Bu hafta aynı sözü söyleyen Soldado’nun oyundan atılması, Nagatomo’nun ise atılmaması onlarca örnekten sadece biri.

Şampiyonluk yarışında ise %60 Galatasaray, %25 Başakşehir, %15 Beşiktaş’a oran veriyorum.

1.Lig’de Osmanlıspor rüzgarı fırtınaya dönmüş durumda. Bu hafta Başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen mor beyazlı ekip, son 10 maçında 9. Galibiyetini aldı ve Gençlerbirliği’ni geride bırakarak 2. Sıraya yükseldi. Ligde lider ise 5puan farkla Denizlispor.

Premier Lig’de haftanın maçında Manchester City evinde Chelsea’ye yarım düzine gol attı. 6-0. Aguero’nun hat-trick yaptığı maçta adeta gövde gösterisinde bulunan City, Liverpool’dan artık psikolojik üstünlüğü almış durumda. Manchester United ise deplasmanda Fulham’ı 0-3 yendi. Bu sonuçla Mourinho’nun gidişinden sonra oynadığı 9 maçın 8’ini kazanan Kırmızı Şeytanlar bir anda ligde 4. Sıraya kadar yükseldiler.

La Liga’da Madrid derbisinde Atletico ve Real karşılaştı. Kazanan 1-3 ‘le Real Madrid oldu. Bu sonuçla Madrid’in beyazları, Manchester United gibi kötü başladığı sezonda ,23. Hafta sonucu 2. Sıraya yükseldi. Bu sene bana göre izleme zevki olmayan La Liga, Real Madrid’in bu toparlanışıyla dikkatleri de üzerine çekmeyi artık başardı.

Premier Ligde Manchester United, İspanya’da Real Madrid’e benzer bir diğer hikayede BundesLiga’da. Sezona son derece formsuz başlayan Alman devi Bayern Münih, bu hafta Schalke 04’ü 3-1 ‘le geçti ve Dortmund’un sürpriz beraberliği ile, 2.sıraya yükselerek farkı 5 puana kadar indirdi.

Ve basketbol..

Fenerbahçe Beko başarılarına her geçen yıl yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu hafta Euroleague tarihinin en erken play-off’a kalan takımı olan sarı lacivertliler, Avrupa’nın zirvesinde ve yine şampiyonluğun en önemli adayı. Ligimizde ise bu hafta Türkiye Kupası haftası. 13-17 şubat tarihleri arasında Ankara’da oynanacak turnuva sonucu şampiyon belli olacak.

NBA’de ise gündem All-Star takımları ve takas haftasıydı. All-Star’da en fazla oyu alan iki isim Lebron James ve Giannis Antetokounmpo  aldım verdim usulü takımlarını seçtiler ve bence ortaya tarihin en fazla güç farkı olan iki takımı oluştu. Lebron kontratı bitmek üzere olan yıldızları, Giannis ise daha çok Avrupa’lı oyuncuları ve arkadaşlarını seçti. All-Star haftası diğer yarışmalarla bu konuya daha derinlemesine değineceğim. Takaslarda ise beklenen olmadı ve  Anthony Davis New Orleans’ta kaldı.Takımların kritik takas hamleleri oldu ancak bana göre hiçbir takasın bu sezonun gidişatına etki etmeyecek. Tek istisna Philadelphia’nın takasları olabilir.

HAFTANIN OLAYI

VAR kararları ve hakem hataları bu hafta ligimize damga vurdu. Bu hataların olmaması için getirilen VAR sisteminin düzgün uygulanmayışı, hakemlerin keyfi kararları maç sonuçlarına önemli etki etti.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

BundesLiga’da şampiyonluğa giden Dortmund, evinde  3-0 öne geçtiği Hoffenheim karşısında maçtan 3-3 berabere ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli 2 puan bıraktı. Dünyanın en ateşli stadyumlarından biri olan, Signol Iduna Park’ta 3-0’dan puan kaybı haftanın sürpriziydi.

İNENLER

Gençlerbirliği

Ersun Yanal

Yeni MalatyaSpor

Chelsea

ÇIKANLAR

Real Madrid

Bayern Münih

Manchester City

Manchester United

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26