banner94

TİHEK KIZILCAHAMAM’DA

Kötü Muamele İle Mücadele İçin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Eğitim Programını Kızılcahamam Çam Otelde düzenliyor.

TİHEK KIZILCAHAMAM’DA

Kötü Muamele İle Mücadele İçin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Eğitim Programını Kızılcahamam Çam Otelde düzenliyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Kasım 2018 Çarşamba 14:56
855 Okunma
TİHEK KIZILCAHAMAM’DA

Kötü Muamele İle Mücadele İçin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Eğitim Programını Kızılcahamam Çam Otelde düzenliyor.

TİHEK açılış programına TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Kurum Müdürüleri ve eğitimciler katıldı.

İşkence ve kötü muameleye sıfır tolerans.

Kızılcahamam’da üç gün devam edecek eğitim programında işkence ve kötü muameleyle mücadele konuşulacak. Türkiye’nin bu konudaki  ulusal yetkili kurumu olan TİHEK eğitim programlarına devam ediyor.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan ve katılımcıları selamlayan TİHEK Başkanı Süleyman Arslan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun görevlerinden biri de işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek ve bu konuda ulusal önleme mekanizması olarak görev yapmaktır” dedikten sonra kurumun işkence ve kötü muamele ile ilgili görevini şu şekilde açıkladı.

“Kurumumuz, ulusal insan hakları kurumu işlevinin yanı sıra eşitlik kurumu ve kısaca OPCAT olarak bilinen işkenceye ve diğer zalimane, gayriinsani veya küçültücü muamele cezaya karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek Protokol kapsamında ulusal önleme mekanizması olarak tanınmıştır. Ulusal önleme mekanizması, protokol hükümleri çerçevesinde kişilerin özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı yerlerde düzenli ziyaretler yapmak üzere oluşturulan sistemi ifade eder.”

Ulusal önleme mekanizması görevi kapsamında kurumumuzun;

Özgürlüğünden mahrum bırakılan ya da koruma altına alınan kişilerin ulusal önleme mekanizması kapsamındaki başvurularını incelemek, araştırmak, karara bağlamak ve sonuçlarını takip etmek.

Bu kişilerin bulunduğu yerlere düzenli ziyaretler gerçekleştirmek.

Bu ziyaretlere ilişkin raporları ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek görevleri bulunmaktadır.”

İşkenceye karşı sıfır tolerans TİHEK’in ana görevlerinden biridir.

 TİHEK Başkanı Süleyman Arslan konuşmasının devamında “ Bir kişiye dahi işkence yapılmaması, suçluların kanunla verilen cezası dışında başka bir cezayla veya yolla onurunun kırılmaması önem arz etmektedir” dedi.

Bu eğitimlerin gayesi insan haklarının korunması ve geliştirilmesidir.

Konuşmasının son bölümünde TİHEK Başkanı Sn. Süleyman Arslan kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı. “ Gerek bu eğitimlerin gerekse de en temelde insan hakları kurumlarının oluşturulma gayesi, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi olup bu gaye kaynağını insan onuru kavramında bulmaktadır. Böylesi önemli bir konu üzerine bilgi alışverişinde bulunacağımız bu programdan alacağımız verim inanıyorum ki insan hak ve özgürlükleri alanında da önemli çalışmalar yürütmemizi sağlayacaktır” sözleriyle düzenlenen eğitim programının önemini vurguladı.

Eğitim programının açılış konuşmasını Kızılcahamam Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü takip etti.

TİHEK Başkanı Sn. Süleyman Arslan’ın konuşması sonrası Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada insan haklarına ilişkin böyle önemli bir toplantının ilçelerinde yapılmasına ilişkin memnuniyetini iletti.

Eğitim, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla başladı.

Üç gün sürecek ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek olan programda katılımcılara; BM İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesine ilişkin Uluslararası Sözleşmeler, OPCAT, BM İşkenceye Karşı Komite kararları ve uygulamaları, İşkence ve Kötü Muamele Yasağı kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi İçtihatları konularında eğitimler verilecek.

Son Güncelleme: 07.11.2018 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26