banner94

SPOR YAZARIMIZ

Ligde sıralamaların değiştiği, özlediğimiz futbolun nispeten geri döndüğü, hareketli, bol olaylı nefes kesen bir haftayı geride bıraktık. Dünya’da ise birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlar vardı. Ankara’mızın takımları ise her biri ayrı ayrı olaylar yaşadı.  Hadi başlayalım!

SPOR YAZARIMIZ

Ligde sıralamaların değiştiği, özlediğimiz futbolun nispeten geri döndüğü, hareketli, bol olaylı nefes kesen bir haftayı geride bıraktık. Dünya’da ise birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlar vardı. Ankara’mızın takımları ise her biri ayrı ayrı olaylar yaşadı.  Hadi başlayalım!

uğur demirbaş
uğur demirbaş
17 Aralık 2018 Pazartesi 08:43
684 Okunma
SPOR YAZARIMIZ

Ligde sıralamaların değiştiği, özlediğimiz futbolun nispeten geri döndüğü, hareketli, bol olaylı nefes kesen bir haftayı geride bıraktık. Dünya’da ise birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlar vardı. Ankara’mızın takımları ise her biri ayrı ayrı olaylar yaşadı.  Hadi başlayalım!

Bu hafta, zirveyi ilgilendiren çok önemli iki maça sahne oldu. Cumartesi lider Başakşehir, son haftalarda kazanmayı unutan Galatasaray’ı konuk etti. Maç 1-1 sona ererken, Abdurrahim Albayrak’ın ‘’puan farkını koruduk’’ açıklaması maç sonuna damga vurdu. Galatasaray bu beraberlikle zirvenin 8 puan gerisinde kaldı ve bu hafta kendini averajla 5.sıradabuldu. Bundan birkaç hafta önce ben Başakşehir’in hep önemli maçlarda takılacağını düşünüyordum. Ancak ligin diğer şampiyonluk adaylarının formsuz ve kafalarının saha içinde olmayışı,adeta adım adım Başakşehir’i şampiyonluğa götürüyor.  Bu yolda Başakşehir’in en önemli avantajı birbirini cok iyi tanıyan ekibin, sistemli ve disiplinli Abdullah Hocanın elinde olması ve belki de daha önemlisi, tabiri caizse kafa rahat bir futbol oynamaları. Taraftar baskısı, medya baskısı olmaması, maaşlarının düzenli ödenmesi bu başarı ortamının en önemi anahtarları. Taraftar baskısı olması önemli ama olmamasını avantaja dönüştürmüş durumdalar. Bakalım bu çıkış ligin 2. yarısında da devam edecek mi?

Galatasaray’da ise haftalardır yazdığım gibi temel sıkıntı Fatih Terim’in kötü gidişata önlem alamaması.Ligde son 8 maçta 1 galibiyet alan, Avrupa’da şampiyonlar liginin en kolay grubundan çıkamayan takımda, Fatih Terim’in taraftarı yanına almasından dolayı sanki sorun yönetimde, hakemlerde, var kararlarında vs . hep başka yerlere bağlanıyor. Öyle ki gruptan lider çıkmayı garantileyen Porto’ya İstanbul’da yenilen takımın yöneticisi binlerce tebrik telefonu aldığını söylüyor. Galatasaray bu değil, Galatasaray o grupta son hafta liderlik mücadelesine çıkabilecek, ligde ise Başakşehir’in 8 puan gerisinde değil kötü zamanında bile ensesinde olacak takımdır. Sorun bence , esas sorumluya hesap sorulmayıp bu nedenle de ’’vasata alışmaları’’.  Sarı kırmızılı ekip, devre arasında beklenen forvet transferini mutlaka yapacaktır. Ancak bu ortama Luis Suarez ya da Harry Kane’de gelse son 13 maçta 1 değil , 4 galibiyet alınırdı. Sorun başka!

Ligde zirvenin diğer önemli maçında Beşiktaş ve Trabzonspor Dolmabahçe’de karşılaştı. Maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Maça iyi başlayan Trabzonspor 2-0’ı yakaladı ancak Gökhan ve Caner’in oyuna girmesiyle hareketlenen Beşiktaş bir anda rakibini boğdu ve oyun üstünlüğünü ele geçirdi. 90+6’da gelen golle 2-2’yi yakalayan Beşiktaş için maçtaki en önemli soru, Gökhan dururken Necip’in sağ bek başlaması, Caner’in de neden 11 de olmaması. Bu yıl Beşiktaş’ın kronik sorunu olan doymuş futbolculara inat ortaya çıkan Güven ve Dorukhan’a takımın gözü gibi bakması gerekiyor. Beşiktaş bu seneyi başarılı bitirecekse bu onların sayesinde olacak. Hafta içinde ise Beşiktaş’ta ilginç bir gelişme yaşandı. Pepe mali durum nedeniyle aniden sözleşmesini feshetti ve takımdan ayrıldı. Hatta Pepe’nin kulüp çalışanlarının da maaşlarını kendi cebinden ödediği konuşuluyor. İşin ilginci ise bu olay gündemde sanki normalmiş gibi haberleşiyor ve kimse bu durumun nedenini araştırmıyor.

Trabzonspor ise son 4 haftada oynadığı futbolla ligimizin izlemesi en keyifli takımı haline geldi.Geçtiğimiz haftalarda yazdığım gibi takımdan ‘’adamlar’’ tayfasının elemanlarından Burak ve uzun yıllar takımın kalesini koruyan Onur’un uzaklaştırılması adeta havalanmak isteyen balondan yük atmaya benzedi. Yıllardır şu fikirdeyim ki, eğer Trabzonspor geçmiş olayları bırakıp, geleceğini düşünürse, hem teknik direktörü hem yönetimi hem futbolcularıyla, o zaman başarısız olmaması için hiçbir sebep olamaz. Bu yıl takımda düzgün bir yönetim ,efendi bir hoca ve hırslı, vazgeçmeyen bir oyuncu grubu var. Tek sıkıntısı kadro derinliğinin olmaması. Devre arasında yapacağı, bana göre başta lider bir stoper transferiyle, 2. yarıda şampiyonluğun en güçlü adaylarından olacaktır. Gençleri Yusuf, Uğur, Abdulkadir, Hüseyin ise Milli Takımımız için büyük şans.  Skoru tutma becerisinde eksiklik yaşayan takımı ilerleyen haftalarda güzel günler beklediği aşikar.

Bu hafta Ankaragücü ise beklenmedik 4-0’lık Sivasspor mağlubiyetiyle haftayı 11. sırada tamamladı. İsmail Kartal yönetiminde bir ara üst sıraları zorlayan takım, son 5 maçta 1 puan alabildi. Maç sonu Kartal’ın açıklamaları ise takımdan gönderilmesine neden oldu. Eğer İsmail Kartal’ın söylediği gibi takımda 6 aydır hatta 1 yıldır para alamayan futbolcular varsa, o takımı Zidane’da çalıştırsa zaten hızla dibe vurur. Bunu açık yüreklilikle dile getiren İsmail Kartal’a kızmamak gerekir ki aksine dobra oluşunu tebrik etmek gerekir. Bu takımda çok emeği olan Kartal’ın Ankaragücü’nü nerden alıp nereye getirdiği bir açıklamayla unutulmamalıdır.İsmail Kartal karakteri, duruşu ve efendiliğiyle çok iyi yerleri hakediyor. Takımın son haftalarda bu duruma düşmesi başta yönetimin sorumluluğunda, sonra teknik heyettedir. Ancak şu an bulunduğu 11. sıra çokta enseyi karartacak bir durum değil. Yakalayabileceği 3-4 maçlık bir seri takımı üst sıralara tekrar atacaktır. Umarım şehrimizin takımı bir an önce toparlar ve o son yıllarda yaşadığımız kara tablolar tekrar önümüze gelmez.  Bence gereksiz olan bu teknik direktör ayrılığı ise inşallah iki taraf içinde hayırlı olur.     

Gençlerbirliği ise hafta hafta Süper lig’e yaklaşıyor. Bu hafta aldığı Gazişehir galibiyetiyle zirvedeki yerini sağlamlaştıran kırmızı siyahlılar için misafir olduğu 1. Ligde artık son 18 hafta!

Şehrimizin takımlarından Osmanlıspor ise son haftalardaki çıkışını sürdürdü. Haftayı deplasmanda Altay galibiyetiyle tamamlayan takım, son 5 maçta topladığı 13 puanla, play off potasına girdi.

Dünyanın en zevkli ligi, Premier Ligde ise haftanın maçı Anfield Road’daydı. Manchester United’ı konuk eden Liverpool, United’ı dağıttı ve maçtan 3-1 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü. Manchester’da ise  Mourinho’nun miadı çoktan doldu. Alex Ferguson’dan sonra bir türlü istenilen topu oynayamayan Kırmızı Şeytanların başında kalmaya devam ettiği hergün Jose’nin kariyerine zarar veriyor.  Arsenal ise deplasmanda Southampton’a 3-2 mağlup oldu ve tüm kulvarlardaki 22 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Bu haftaki sonuçların ardından Arsenal haftayı 34 puanla 5. sırada, Manchester United ise 26 puanla 6. sırada tamamladı.

BundesLiga’da Dortmund, Seria A’da Juventus, Ligue 1’de ise Paris SG açık ara liderliklerini bu haftada sürdürdüler. Bu üç ligde diğer takımlar sıralamalarını belirleme derdindeler.

Ve basketbol,

Euroleague’de Fenerbahçe Beko evinde aldığı rahat Milano galibiyetle zirvedeki yerini korurken, Anadolu Efes ise deplasmanda Olympiakos’a kaybetmesine rağmen bu haftayı da 4. sırada tamamladı. Ligimizde ise Fenerbahçe Beko, 10’da 10’la liderliğini sürdürdü. Bu haftanın çarpıcı sonuçlarından biri de Galatasaray’dan geldi. Basketbolda istediği gibi bir sezon yaşayamayan sarı kırmızılılar Sakaryaspor’u 33 sayı farkla, 89-56 yenerek, önümüzdeki haftada ki Fenerbahçe derbisi öncesi moral kazandı.

NBA’de ise bu hafta takımlar ve puan durumundan farklı bir efsaneden bahsedeceğim. DIRK NOWITZKI.  20 sezondur aralıksız formasını giydiği Dallas Mavericks’de yazın 1 yıllık kontrat imzalayan ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle ligin ilk 26 maçını kaçıran Alman Efsane, 27. Maçta Phoenix Suns’a karşı parkeye dönerek 21. sezonuna başladı ve ‘’ bir NBA takımının formasını en uzun süre giyen basketbolcu’’ ünvanını aldı. Bu rekor daha önce Kobe’de idi .  Nowitzki’nin kariyerinde 1 şampiyonluk, 1 sezon MVP’si  ve sayısız  All Star yer alıyor. Kariyer ortalaması ise 21.2 sayı. 1998 yılında draft edilenAlman yıldız adını altın harflerle NBA tarihine yazdırdı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi ligimizde tüm takımların arasından sıyrılıp, ikinci sıraya yerleşen Evkur Yeni Malatyaspor’dan geldi. Erol Bulut yönetiminde istikrarlı futboluna devam eden takım, son 7 haftada tek mağlubiyet aldı ve kendini bir anda 2. sırada buldu. Bu sıralamayla birlikte Abdullah Avcı liderken, eski yardımcısı ise onun en yakın takipçisi durumuna geldi.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın Olayı, Fenerbahçe taraftarının 4 sezondur yarım kalan aşkına kavuşması oldu. Başkan Ali Koç, taraftarın baskısına daha fazla kayıtsız kalmadı ve Ersun Yanal tekrar Fenerbahçe’nin teknik direktörü oldu. Ancak en merak edilen soru ise, tarihinin en erken şampiyonluğuna, tarihinin en iyi kadrolarından biri ile ulaşan Yanal, elinde ki bu vasat kadrodan bir mucize çıkarabilecek mi?

İNENLER

Abdurrahim Albayrak

Ankaragücü

Kasımpaşa

Jose Mourinho

ÇIKANLAR

Erol Bulut

Gençlerbirliği

Furkan Korkmaz

Mbaye Diagne

Kaynak: taraftarium canlı maç izle

Son Güncelleme: 24.02.2019 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26