banner94

OTOBANDA OTOBÜS KAZASI 5 ÖLÜ 40 YARALI

Kızılcahamam Çeltikçi Otoban gişelerinde otobüs kazası meydana geldi.

OTOBANDA OTOBÜS KAZASI 5 ÖLÜ 40 YARALI

Kızılcahamam Çeltikçi Otoban gişelerinde otobüs kazası meydana geldi.

14 Şubat 2012 Salı 10:02
6895 Okunma
OTOBANDA OTOBÜS KAZASI 5 ÖLÜ 40 YARALI

     Ankara-İstanbul Yolu Kızılcahamam - Çeltikçi mevkiinde, saat 09.00 sıralarında meydana gelen kazada, Astur Turizm'e ait, Abdurrahman Akçay yönetimindeki 06 HA 1567 plakalı otobüs, önceki gün akşam saatlerinde Urfa'dan İstanbul'a hareket etti. İçinde 54 yolcu 4 personel bulunan otobüs, kar yağışının da etkisiyle Otoban Çeltikçi mevkiinde yoldan çıktı. Yol kenarındaki bariyerlere çarpan otobüs yan yattı. Çarpmanın etkisiyle otobüsün camından fırlayan 1'i çocuk 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.

     Kaza sonrası otobüsten kendi imkânlarıyla çıkan yaralıların şaşkınlığı dikkat çekti. Yolculardan bazıları otobüse yaslanarak, bazıları ise yol üzerindeki çalıların üzerine yatarak kendini soğuk havadan korumaya çalıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle sağlık ekipleri yetersiz kalınca, olay yerine çok sayıda takviye ambulans istendi. Bu sırada bazı kazazedeler jandarma aracına alındı. Kazadan yara almadan kurtulanlar ise bir araçla Karayolları Misafirhanesi'ne götürüldü.

EKİPLER YERDE YATAN YARALILARI SOĞUKTAN KORUMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCADI

Yerde yatan yaralıları soğuktan korumak için jandarma, polis ve itfaiye erleri büyük çaba harcadı. Yaralıların üzerini örten ekipler, yaralıları sakinleştirmek için büyük uğraş verdi. Bu sırada bir polis memuru, üşüyen yaralı muavine beresini, itfaiye eri de montunu verdi.

KAZAZEDELERİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kazayı duyarak olay yerine gelen yaralı yakınları, yerdeki cesetleri görünce sinir krizi geçirdi. Askerle tartışan yaralı yakınları güçlükle sakinleştirildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise cenazelerin başında gözyaşlarına boğuldu.

ŞOFÖRE ALKOL MUAYENESİ YAPILDI

Yaşanan kazanın ardından otobüs şoförü jandarma tarafından gözaltına alındı. Trafik ekipleri ise gözaltına alınan şoföre alkol muayenesi yaptı. Şoförden alkol çıkmadığı öğrenildi.

YERDE YATAN YARALILAR UZUN SÜRE AMBULANS BEKLEDİ

Yoğun kar yağışı altında, yol üzerinde bulunan yaralılar uzun süre kurtarılmayı bekledi. Takviye sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazesi ise savcının yaptığı incelemenin ardından morga kaldırıldı.

Öte yandan, çevrede çalışma yapan itfaiye ekipleri, otobüsün altında kimsenin kalıp kalmadığını kontrol etti. Kürekle otobüsün altını kazan itfaiye erleri, otobüsün altında kimsenin bulunmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.









 



















Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26