banner94

MHP ANKARADA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün, Akyurt Belediye Başkan adayı Hakan Türkdağ ve Kazan Belediye Başkan adayı Fazıl Köremezli'nin adaylıklarını Yenimahalle'de açık havada düzenlenen toplantıda açıklad

MHP ANKARADA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün, Akyurt Belediye Başkan adayı Hakan Türkdağ ve Kazan Belediye Başkan adayı Fazıl Köremezli'nin adaylıklarını Yenimahalle'de açık havada düzenlenen toplantıda açıklad

17 Haziran 2013 Pazartesi 11:31
1971 Okunma
MHP ANKARADA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün, Akyurt Belediye Başkan adayı Hakan Türkdağ ve Kazan Belediye Başkan adayı Fazıl Köremezli'nin adaylıklarını Yenimahalle'de açık havada düzenlenen toplantıda açıkladı.

Yenimahalle de yapılan acık hava toplantısına Kızılcahamam, Kazan ve Akyurttan çoksayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi ve MHP'den uzak durmasını istedi.

AK Parti'nin Türkiye'yi kutuplaşmaya sevkettiğini ifade eden Bahçeli, Erdoğan'ın Ortaçağ derebeylerinin izinde gittiğini savundu. "Erdoğan, kibrin tuzağına, kendini beğenmişliğin çukuruna, böbürlenmenin ve üstten bakmanın içerisine düşmüştür" diyen Bahçeli, "Başbakan 1930 model batılı diktatörler gibidir. Zorbaların takipçisidir, tek adamlığa özenmektedir" görüşünü savundu. 

"Adalet Ve Kalkınma Partisi kontrolden çıkmıştır. Başbakan Erdoğan Türk milletinin huzur ve güvenini vahim ölçüde bozmuştur" diyen Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dün Ankara'da yaptığı mitingde üç hilal ve bozkurt temalı bayrakların açılmasını eleştirerek, "Başbakan Erdoğan, açılan bozkurtlu ve üç hilalli bayraklara sanki önceden bilmiyormuşçasına dikkat kesilmiş, 'MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, inşallah bu yolda birlikte yürüyelim' diyerek komplo mucidi olduğunu göstermiştir. Eğer böyle değilse 25 kuruşu 25 metreden  vurabilecek şahısların, yanına kadar sokulabileceğini ve çok ciddi bir tehlikeye maruz kalacağını bilmiyor mu?" diye sordu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Profesyonel ya da amatör suikastçılar Başbakan'ın yanına kolaylıkla sızabilecek ve açık hedef yapabileceklerdir. Hemen yanı başında bulunan ve bu tezgahı hazırlayanalar, bilerek ya da bilmeyerek Başbakan'ın etrafını risklerle örmektedir.

Başbakan Erdoğan'ın konuştuğu platformun hemen yanı başında üç hilalli ve bozkurt amblemli afiş ve dövizlerin sallanması daha önceden kurgulanan iğrenç bir tezgahtır. Milliyetçi-ülkücü hareketi, Gezi Parkı hadiseleri ile sokağa çekmeye, marjinal unsurlarla aynı kareye almaya gayret eden Başbakan, bunu başaramayınca bu defa da AKP'nin yanında konumlandırmaya, duruşunu sulandırmaya yönelmiştir. Üç hilal ve bozkurdu taşıyanlar, AKP'li lejyonlardır. Üç hilali AKP mitinginde açanlar soytarılığın ve soysuzluğun liste başıdır. Bu mizanseni planlayan, projelendiren ve eylemi döken başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm failler Türk milletine ve milliyetçi-ülkücü harekete en büyük namertliği yapmışlardır."

Bunun hukuki karşılığının verileceğini bildiren Bahçeli, "Üç hilal; BOP'çuların senaryolarına, hainlerin oyunlarına payanda olmaz ve olamaz" dedi.

Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan Erdoğan'ı ve yanında sıra sıra dizilmiş çıkarcıları açıklıkla ikaz ediyorum; 44 yıllık kutlu mazisi boyunca üç hilali şerefle taşımış, resmi, özel işareti yapmış, bozkurdun itibar ve iddiasını heyecanla benimsemiş milliyetçi hareketin, bu bayatlamış numaralara karnı toktur. Bizim şeref payemizi varlık nişanelerimizi, iftihar simgelerimizi siyasi yankesicilere bırakmamız, milli irade dolandırıcılarının kullanımına devretmemiz, siyaset kalpazanlarına teslim etmemizin lafı bile olmayacaktır.

Üç hilalin gölgesine sığınarak meşruiyet gözleyenlere, kendilerini aklamak için bahane bulmaya çalışanlara, hıyanetlerini gizlemek için yana döne çareler üretmeye bakanlara tavsiyemiz; milliyetçi-ülkücü hareketten uzak durmaları ve belalarını başka yerde aramalarıdır. Başbakan Erdoğan'ın mitingine an çok yakışacak olan; PKK'nın ve İmralı canisinin resmi olacaktır. 

Bu hukuksuzluğun, ahlaksızlığın, anti demokrat tutumun ve siyasi kapkaççılığın hesabı acilen verilmelidir. Bir defa şunu herkes anlamlıdır ki, Başbakan Erdoğan'ın MHP'nin şerefli ismini ağzına alarak oyunlarına malzeme yapmaya çalışması beyhude bir çırpınış ve karşılığı olmayacak bir kumpastır."

Bahçeli, söz konusu pankartları açanların ifşa edilmesini de istedi.   

-Hayati risk-

Sincan'da üç hilal ve bozkurtlu bayrakların açılmasını "Çok tehlikeli bir oyun" olarak niteleyen Bahçeli, "Eğer bir siyasi partinin genel başkanı ve başbakanı, Ankara'nın sokaklarında giderken 1 kilometrede güvenlik altına alınıyor ve öyle işyerine veya ikametgahına gidiyorsa, mitinginde 25 metrelik güvenlik çemberinin içine kadar 30-40 kişinin bir siyasi partinin pankartı ile oraya gelebilmesi, Başbakan'ın hayati riskidir. Sayın Başbakan bunun farkına varmalı, MHP'nin pankartlarını taşıyan alçakları anarken kendisine suikast hazırlamaya yeltenenlere de dikkat etmelidir. Bu çok tehlikelidir" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "aklını başına alıp MHP ile oynamama" çağrısında bulundu. 

Türkiye'nin karmakarışık bir dönemden geçtiğini ve belirsizliklerin arttığını vurgulayan Bahçeli, "dün hükümetin Taksim'e yaptığı müdahalenin" büyük bir tepkisel dalgaya dönüştüğünü söyledi. Bahçeli ayrıca, Erdoğan'ın "zalim tutum ve tavrının" masumane taleplerini seslendiren ve demokratik taleplerini dillendiren vatandaşlara acımadığını savundu.

Devlet Bahçeli, vatandaşlara yapılan şiddet ve muamelenin PKK'ya gösterilmediğini, temel hak ve özgürlüklerin peşinde olan, çevreyle ilgili hassasiyetleri bulunan kim varsa hükümetin hışmına uğradığının altını çizdi. 

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, vatanın dağlarını teröristlerin kullanımına terk ederken, İmralı canisinin her türlü gözdağını sineye çekerken sessiz ve ağırdan almıştır ama iş Taksim'e gelince ortalığı kasıp kavurmuştur" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi kutuplaştırdığını savunan Bahçeli, milletin evlatlarını birbirine düşürmek için olağanüstü gayret sarf ettiğini kaydetti.

Erdoğan'ın zehir kustuğunu söyleyen Bahçeli, "Camilerde içki içildiği yalanına başvurması bundandır, başörtülü kızlarımıza saldırıldığı iddiası bu yüzdendir" dedi.  Başbakan Erdoğan, "şeytanın bile aklına gelmeyecek yollara" saptığını savunan Bahçeli, AK Parti'ye oy veren vatandaşları ve AK Partili milletvekillerini uyardı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli,  tüm sorunların demokrasi içerisinde çözülmesi gerektiğine işaret ederek Türkiye'nin Lübnan, Irak ve Suriye gibi istikrarsızlığın hakim olduğu yerlerden olmaması için çalışılmasını istedi. 

Bahçeli, sokakların büyüsüne kapılıp yerli ve yabancı provokatörlerin değirmenine su taşınmamasını istedi ve "Başbakan Erdoğan'ı koltuğundan edecek sokakların gelip geçici rüzgarı değil  sandığın fırtınası, sandığın kasırgasıdır" görüşünü dile getirdi.
































Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26