banner94

MANEVİ BÜYÜĞÜMÜZ KOCAELİDE ANILDI

Kızılcahamam Pazar Kınık köyünün yetiştirdiği, Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşayan alim ve evliyadan Fıkıh Müderrisi Hacı Ahmed Hilmi Ankaravi Hazretleri yaşadığı ve kabrinin bulunduğu Kocaeli'nde düzenlenen bir toplantıyla anıldı.

MANEVİ BÜYÜĞÜMÜZ KOCAELİDE ANILDI

Kızılcahamam Pazar Kınık köyünün yetiştirdiği, Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşayan alim ve evliyadan Fıkıh Müderrisi Hacı Ahmed Hilmi Ankaravi Hazretleri yaşadığı ve kabrinin bulunduğu Kocaeli'nde düzenlenen bir toplantıyla anıldı.

04 Şubat 2012 Cumartesi 02:54
1378 Okunma
MANEVİ BÜYÜĞÜMÜZ KOCAELİDE ANILDI
 Kızılcahamam Pazar Kınık köyünün yetiştirdiği, Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşayan alim ve evliyadan Fıkıh Müderrisi Hacı Ahmed Hilmi Ankaravi Hazretleri yaşadığı ve kabrinin bulunduğu Kocaeli'nde düzenlenen bir toplantıyla anıldı.

Kocaeli Bilim,Kültür,Sanat Derneğince düzenlenen 'Kocaeli Manevi Büyüklerini Yad Ediyor.Es-Seyyid Hacı Ahmed Hilmi Efendiyi Anma programı' Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapıldı. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Mülki ve İdari Erkanın yanında Kocaeli'ler toplantıya büyük ilgi gösterdiler. Kızılcahamam ve 5 yıl görev yaptığı Devrakani'li gönül dostları olumsuz hava şartlarına rağmen gelerek toplantıya katıldılar.Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda torunu Nuran Kortel'in konuşmasının ardından hayatı ile ilgili kısa bir film gösterisi yapıldı.Tasavvuf müziği konseri ile devam eden toplantının panel'înde birbirinden değerli akademisyen,bilim adamları ve yaşayan büyük değerlerimizden olan araştırmacı-yazar Ahmet Nezih Galitekin Beyefendi,Hacı Ahmed Efendi'nin hayatı,kimliği ve kişiliği hakkında çok değerli bilgiler verdiler.Toplantı Selim Şenol'un da yer aldığı kişilere plaket takdim töreni ile sona erdi.

Kızılcahamamlılar toplantıda Ankara Milletvekili  Prof.Dr.Emrullah İşler, KızılcahamamBelediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Belediye Meclis Üyeleri; Hasan AkkayaMehmet ErgünHasan Hüseyin Ersoy ve Mehmet Salih Uslucan Belediye personeli Ünal AyazUgur Demirbaş ve İbrahim Yurt ile Yabanabat Kızılcahamam ve Köyleri Derneği Genel Başkanı Selim Şenol, Genel Başkan Yardımcısı Durali Uygun,Genel Sekreter İsa Sever,Genel Sayman Durmuş Gürcan ve Servet Sağlam'ın bizzat katılımıyla temsil edildi.

                 Kendisinin 'Muhibb'ül Fıkh Li Hıfz'd-Din' adlı eserini orjinal metniyle kitap haline getiren ve yayınlayan Selim Şenol;toplantı vesilesiyle emeği geçenlere ve başta Belediye Başkanımız Coşkun Ünal olmak üzere,.Milletvekilimiz Prof.Dr.Emrullah İşler ve katılımcılara teşekkür ediyor.şükranlarımı sunuyorum.dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26