banner94

JEOPARK İÇİN KIZILCAHAMAM'DALAR

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi yaz Doğa Okulu uygulamasının ikinci ve üçüncü günlerinde önemli etkinlikler sergilendi.

JEOPARK İÇİN KIZILCAHAMAM'DALAR

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi yaz Doğa Okulu uygulamasının ikinci ve üçüncü günlerinde önemli etkinlikler sergilendi.

30 Ağustos 2012 Perşembe 17:50
1751 Okunma
JEOPARK İÇİN KIZILCAHAMAM'DALAR

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi  yaz Doğa Okulu uygulamasının ikinci ve üçüncü günlerinde önemli etkinlikler sergilendi.

28 Ağustos 2012 Salı günü sabah dersinde An. Ün. DTCF öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Doğan, Fosil kavramı üzerinde durarak, ne zaman ve nasıl oluştukları ile önem ve fonksiyonlarını anlattı. Ayrıca ülkemiz ve ilçemizdeki fosil yataklarının hangi dönemde ve nasıl oluştuğu grafik ve haritalar yardımı ile ifade edildi.

Aynı gün öğleden sonra ise Beşkonak bitki ve hayvan fosilleri ile Çamlıdere Pelitçik-Yahşihan fosil ağaçları jeositleri gezildi. Prof. Dr. Uğur Doğan bu jeositlerdeki fosillerin de ne zaman ve nasıl oluştuklarını anlatarak fosil numüneleri incelendi.

Dönüş güzergahında ise Buğralar kanyonu, Kızık fayı ve yol yarmalarındaki jeolojik  tabakalar incelenerek gerekli izahat yapıldı.

Akşam yemeğinden sonra da Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı gözetiminde öğrencilerle beraber “Fosil keşif  atölyesi” etkinliği gerçekleştirildi ve öğrenciler, daha önce hazırlanan kalıplar aracılığı ile farklı fosil örnekleri hazırlayıp boyadılar.

29 Ağustos sabah programında yine Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı, genel olarak ülke ve ilçemiz çevresindeki farklı bitki türlerinin tanıtımını yaptı. Çevremizdeki ağaç, çalı ve otsu bitkilerin dağılımı, özellik ve fonksiyonları yanında orman çeşitleri ile orman içindeki bitki popülasyonunun dağılımı  ve bu zenginliği tehdit eden riskler üzerinde duruldu.

Öğleden sonra ise Soğuksu Milli Parkı Kuyubaşı mevkiinde farrklı bitki türlerinden oluşan “vejetasyon çalışması” yapıldı. Öğrenciler bu bölgedeki farklı bitki türlerinden numüneler topladılar.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26