banner94

HEMŞERİMİZ MUSTAFA AKARSU HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde canlı bomba saldırısı sonucu bir patlama meydana geldi. Patlamanın Paris caddesi üzerindeki 2 nolu nizamiye kapısı girişinde gerçekleştiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, incelemelerde bulundu.

HEMŞERİMİZ MUSTAFA AKARSU HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde canlı bomba saldırısı sonucu bir patlama meydana geldi. Patlamanın Paris caddesi üzerindeki 2 nolu nizamiye kapısı girişinde gerçekleştiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, incelemelerde bulundu.

01 Şubat 2013 Cuma 16:36
4832 Okunma
HEMŞERİMİZ MUSTAFA AKARSU HAYATINI KAYBETTİ
Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde saldırısı sonucu bir meydana geldi. Patlamanın Paris caddesi üzerindeki 2 nolu nizamiye kapısı girişinde gerçekleştiği bildirildi. Patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Güvenlik şeridi çekilen bölgede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, incelemelerde bulundu.

Patlama sonucunda Hayatını Kaybedeb Konsolosluk güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu(47) Kızılcahamam Aşağı Balcılar (Uzunöz) Nüfusuna kayıtlıydı.

CANLI BOMBA SALDIRISI

Patlama nedeniyle girişteki nöbetçi kulübesinin yıkıldığı bildirildi. Öte yandan bir canlı bombanın güvenlik kulübesi önünde kendini havaya uçurdu. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlama nedeniyle canlı bomba ölürken ile bir güvenlik görevlisi de hayatını kaybetti.

Polisten gelen ilk bilgilere göre canlı bombanın orta yaşlı bir erkek olduğu milliyetinin tespit edilemediği açıklandı. İkinci bir bomba şüphesi olduğu için bölge güvenlik kordonu altına alındı. Çevreye yayılan ceset parçalarının saldırıyı düzenleyen bombacıya ait olduğu iddia edildi. Olayın ardından içeride bulunan herkes sığınaklara toplandı. Binada yaralıların olduğu belirtilirken, ağır yaralı biri kadın, iki yaralı dışarı çıkartıldı. Yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi. ABD Büyükelçiliği koruma müdürü olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

30 YAŞLARINDA, ERKEK, GRİ PALTOLU

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin ayrıntıların netleşmesi için güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ediyor.
Emniyet yetkilileri, patlamanın olduğu Paris Caddesi'ndeki ev ve işyerlerinden güvenlik kameralarının görüntülerini toplayarak incelemeye başladı. Saldırganın kimliğinin tespiti için çalışmalar sürdürülürken, ilk belirlemelerine göre saldırganın 30 yaşlarında, bereli, gri paltolu bir erkek olduğu öğrenildi. Toplanan güvenlik kamerası görüntülerinde de eşgale uyan görüntüler tespit edilmeye çalışılıyor.

PATLAMANIN ŞİDDETİYLE ÇEVREDEKİ EVLER DE ZARAR GÖRDÜ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki patlama nedeniyle çevredeki evler de zarar gördü. Patlama sonucu, ABD Büyükelçilik binasının duvarının yıkıldığı görüldü. Büyükelçiliğin olduğu Paris Caddesi'nin her iki yanı polis tarafından özel olarak korunuyordu. Bu caddeye giren araçlara da iki noktada da bulunan polis tarafından izin veriliyordu. Polis patlamanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

YOĞUN BİÇİMDE KORUNUYORDU

ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu bölge Ankara'da en yoğun korunan yerlerden biri konumunda. Atatürk Bulvarı ile Paris Caddesi arasında yer alan ABD Büyükelçiliği'nin hemen yanında eski TRT Genel Müdürlüğü'nün binasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bulunuyor. Milliyet ve Vatan gazeteleri ile karşı karşıya bulunan Büyükelçiliği'nin kaldırımlarında dahi büyük demir bariyerler tarafından korunuyor.

Aynı zamanda Ankara'da protokol geçiş yolu olarak da bilinen Atatürk Bulvarı üzerindeki ABD Büyükelçiliği'nin kaldırımları dahi işgal edecek derecede demir bariyerlerle korunması yargıya bile taşınmıştı. Bölgede güvenlik için güvenlik güçleri de bulunduruluyordu.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, patlamayla ilgili ''Detaylı bilgim yok, bilgi alacağım'' açıklamasında bulundu.

TANIK GAZETECİ KIVANÇ EL PATLAMAYI ANLATTI

ABD Büyükelçiliği'nin önünde patlamaya tanık olan Vatan Gazetesi Muhabiri Kıvanç El, patlamanın şiddetli olduğunu bildirdi. El, olay yerinin ikinci bir patlama ihtimali nedeniyle güvenlik çemberine alındığını ifade ederek, etraftaki araçların ve binaların da patlamadan zarar gördüğünü kaydetti.

Olay yerinin vize başvurularının yapıldığı alana yakın olduğu, Büyükelçilik kapısının tamamen parçalandığı belirtildi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

TÜM DÜNYADA FLAŞ HABER

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ni hedef alan kanlı saldırı, tüm dünyada medya tarafından flaş olarak duyuruldu.

Sky News, "ABD Büyükelçiliği dışında intihar saldırısı" derken en az iki kişinin öldüğü belirtildiğini kaydetti.

Kanala konuşan bir gazeteci de "her tarafı sarsan büyük bir patlama"dan söz etti.

BBC de, "ABD Büyükelçiliği dışında patlama" başlığını kullandığı haberinde intihar saldırısından kuşkulandığını belirtti. Haberde "düzinelerce ambulans ve yangın araçlar, olay yerine hızla yöneldi" denildi.

El Cezire, saldırıyı duyururken en az bir kişinin öldüğünü belirtti. "Kapısı zarar gören Büyükelçiliğin yan girişinden dumanlar yükseliyordu" ifadesini kullanan El Cezire, "patlamanın nedeninin ise henüz belli olmadığını" kaydetti.

DİĞER BÜYÜKELÇİLİKLERDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamanın ardından çevredeki büyükelçiliklerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Patlamanın meydana geldiği Paris Caddesi'nin Çankaya yönündeki girişi demir kalkan bariyerle araç trafiğine kapatıldı.

Polis ekipleri, araçları diğer cadde ve sokaklara yönlendirirken, cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

Ayrıca, büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

Öte yandan, bölgede polis helikopteri de kontrol uçuşu
gerçekleştiriyor.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KIZILCAHAMAMLI... 2013-02-02 10:18:01

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun Mustafa abimizin.Büyükelçi diyorki ''O olmasaydı canlı bomba içeriye girecekti ve onlarca Türk ve amerikalıyı kaybedecektik.Mustafa bir kahramandı''.Mustafa abimizin emekliliği gelmişti ve 3-4 aya kadar işten ayrılacaktı.Mekanı cennet olsun.

banner89

banner83

banner26