banner94

“HASSAS” ATEŞ GECESİ

Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü ve Dünya Yaşlılık derneği ortak olarak Çamlıdere Çamkoru İzci kampında 4 günlük kamplarını tamamladı.

“HASSAS” ATEŞ GECESİ

Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü ve Dünya Yaşlılık derneği ortak olarak Çamlıdere Çamkoru İzci kampında 4 günlük kamplarını tamamladı.

07 Şubat 2013 Perşembe 12:08
2763 Okunma
“HASSAS” ATEŞ GECESİ

Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü ve Dünya Yaşlılık derneği ortak olarak Çamlıdere Çamkoru İzci kampında 4 günlük kamplarını tamamladı.

Çamlıdere Çamkoru izci kampında gerçekleşen Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü ve Dünya Yaşlılık derneği organizasyonunda 2013 yılının sevgi dostluk ve hoşgörü yılı ilan edildiğinden Ankara da yaşayan İmkanı kısıtlı, Engelli, Kimsesiz ve dezavantajlı 85 genç izci ile 2013 yılı kış kampını gerçekleştirdi. 4 gün süren kampın son gününde gerçekleşen Ateş gecesine, Doğal yaşam derneği başkanı Yıldırım Kaya, Dünya Yaşlılık derneği Nihan Atila ve davetliler katıldı.

Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü başkanı İzzet Çetin açılış konuşmasında; Sevgi Eli İzcilik ve Gençlik Kulübü ,Ankara’da yaşayan, Sosyal hizmet alanından faydalanan Yetiştirme Yurtları, Gençlik ve Toplum Merkezleri, İmkânı kısıtlı gençler ile eğitilebilir zihinsel ( Down sendromu ), bedensel ve işitme engelli gençleri farklı sosyal sınıflara ait (ailesi yanında kalan) gençleri ortak projelerde buluşturarak öz güvenini kazanmış iyi yurttaş iyi insan olmalarını, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı çağdaş bireyler olarak vatanına ve milletine karşı sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirmek için çalışmalar gerçekleştirir”  diyen Çetin sözlerinin sonunda; “Kampın son gününde Ateş gecemizi onurlandıran misafirlerimize , ve bizlere kamp boyunca desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Dünya Yaşlılık Derneği olarak sadece 65 yaş ve üstü yaş gurubunun değil; her an yaş alındığı için çocukların, gençlerin ve engellilerin de ilgi alanlarına girdiklerini belirten Dünya Yaşlılık Derneği(DÜYADER) Zamanı Tersine Kuranlar Proje ve Basın Koordinatörü Gazeteci Nihan Atila, "Bugün burada izci çocuklarımızla bir arada olarak onların gözlerindeki mutluluğu, birliği, kaynaşmayı ve sıcaklığı görmek atılan doğru adımların bizlere en güzel geri dönüşü oldu. Ne mutlu ki Celal Becikoğlu ve Kadir Kocaeli gibi değerli dostlarımız bu güzel ortamların yenisine vesile olarak hayırlı bir işe imza atacaklar" dedi.

"Kamp Ateşi'nin süpriz konukları"

DÜYADER konukları Bolulu ünlü iş adamı Celal Becikoğlu ve müzisyen Kadir Kocaeli kampın süpriz konukları oldu. Becikoğlu ve Kocaeli'nin de katılımı ile renklenen kampta izciler ile konuklar bir arada eğlendiler. İşadamı Celal Becikoğlu'nun kamptaki sempatik davranışları herkesi neşelendirdi. Müzisyen Kadir Kocaeli izcilerle beraber söylediği şarkılarla kampta coşkulu anlar yaşattı. Becikoğlu ve Kocaeli, Bolu'da düzenleyecekleri bir kamp organizasyonluğunu üstlenme sözü verirken burada izcileri çeşitli süprizlerin de bekleyeceğini müjdelediler.
Becikoğlu, "Dünya Yaşlılık Derneği ve Sevgi Eli İzcilik Kulübü'nün kimsesiz çocuklarımıza ve yaşlılarımıza gösterdiği hassasiyet önemli. Bolu'da, bu hassas ve hepimizi ilgilendiren konuda çocuklarımızın süpriz bir organizasyon ile yüzlerini güldürmek, onları eğlendirmek ve elimizden geleni yaparak mutlu etmek istiyoruz. " dedi. Bu organizasyonda hazırlayacağı özel programda çocuklarla beraber şarkılar söyleyeceğini ifade eden müzisyen Kadir Kocaeli ise "Onlarla bugün burada olmak bizleri çok duygulandırdı. İnşallah Bolu'daki özel programımızda yeniden bir araya gelerek güzel bir kamp yaşatacağız" diye konuştu.

İzcilik kampının son gününde yapılan Ateş gecesinde Ankara dan katılan gençler; skeçler, tiyatro gösterileri, oratoryo gösterileri, latin dansları ve izci şarkıları söyleyerek, İzcilik ateşi etrafında veda valsı ile sonlandırıldı.      


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa karaburçak 2013-02-08 12:34:32

inşallah birdahaki kampımıza

Avatar
hatice yılmazer 2013-02-08 19:49:03

muazzam söyleyecek söz yok yaşamak lazım

Avatar
ißrahim şirin 2013-02-12 19:56:19

kampımız çok güzeldi ve çok güzel şeyleryaptık ve eylendik ßizi ßurdan €ğléndik ve izzet liderimi ve ßütün liderle ve staf lara ßurdan slm ßidaki s€n£n€yé görüşürüz

banner89

banner83

banner26