banner94

EN İYİ OKUL MAHALLEM'DEKİ OKUL

Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde başlayan planlamalar öğretmeni, öğrenciyi ve velileri zor duruma düşürecek.

EN İYİ OKUL MAHALLEM'DEKİ OKUL

Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde başlayan planlamalar öğretmeni, öğrenciyi ve velileri zor duruma düşürecek.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 10:44
3642 Okunma
EN İYİ OKUL MAHALLEM'DEKİ OKUL
 
    Yeni eğitim modeli çerçevesinde, 222 ve 1739 sayılı kanunlarda yapılan değişikliklerle ilçelerde başlayan planlamalar öğretmeni, öğrenciyi ve velileri zor duruma düşürecek.
   
    Edindiğimiz bilgilere göre; 4+4+4 yeni eğitim sisteminde bazı okulların orta okula dönüşeceği, bazı okullarında ilkokula dönüştürüleceğini ve Kazım Karabekir İlköğretim okulunun ve Çağatay İlköğretim Okulunun ise ortaokul olarak kalacağı söylenmektedir.
 
    Bu düzenlemede 1956 yılında İlk Okul olarak Eğitimine Başlayan Kazım Karabekir İlköğretim okulunu kapsamaktadır. Ortaokul olarak kalması planlanan Kazım Karabekir İlköğretim okulu ve Çağatay İlköğretim okulu Merkezde bir çok bölgenin minik bedenlerini ağırlamakta ve kolay ulaşımı ile eğitimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaktadırlar. Bu yüzden bölgelere hitap eden tarihe de imzalarını atmış ilkokul olarak kurulan okulların İlkokul olarak kalmasını ümit ediyoruz. Soğuksu bölgesinde oturan birinci sınıf öğrencilerinin karda kışta, yağmurda güneşte, iki ayrı tepelerde bulunan okullara ulaşımları dikkate alınması gerekmektedir. Okulların yeniden düzenlenmesi, yapılan değişikliklerle öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantılarda bu hususların dikkate alınacağını okulların, ilkokul ve ortaokul olarak düzenlenmesi konusunda bilgileri kamuoyuyla paylaşılarak düzenlemeler yapılması buna göre, mevcut yapıları itibariyle 6-9 yaş çocuklara uygun olan okullar ilkokul, 10-13 yaş grubu öğrencilere uygun okullar da ortaokul olarak planlanmasını istiyoruz.
 

İlçemizde ki okullarda yapılacak bu değişikliğin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, yeni eğitim sistemine uygun bir şekilde eğitime hazır hale getirileceğini umut ediyoruz.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2012-05-09 11:20:56

Kardeşim benim çocuğum kazım karabekire gitmekte bile zorlanıyor.Orası ortaokul olursa ben çocuğumu nasıl orhangazi veya cumhuriyete göndereceğim.Bu kararı düşünenler acaba ücretsiz servis uygulamasıdamı yapacak.Ben okulumun ilkokul kalmasını istiyorum.

Avatar
DUYARLI 2012-05-09 12:22:24

ALDIĞIMIZ DUYUMLARA GÖRE KAZIM KARABEKİR İLKOKULU'NDA LABORATUVAR OLMASI ORTAOKUL OLMASI İÇİN YETERLİYMİŞ.BİR OKULA LABORATUVAR YAPILMASI ÇOK MU ZOR? AYRICA BENİM 2.SINIFTA OKUYAN ÖĞRENCİM OKULUNA ÖĞRETMENİNE VE SINIFINA ALIŞTI.YENİOKUL YENİ ÖĞRETMEN YENİ BİR SINIF ONU HİÇ ETKİLEMEYECEK Mİ? BU KÜÇÜKLERİN HİÇ Mİ SÖZ HAKLARI YOK.

Avatar
Veli 2012-05-10 11:48:10

Öncelikle Kızılcahamamda doğmuş, ilkokulu Kazım Karabekir İlkokulunda okumuş, çocuklarımı o okulda okutmuş ve şu an iki torunumu orada okutan bir emekli olarak, yapılması düşünülen tasarlanan bu olayı kınıyorum. Kızılcahamamın en merkezi, ulaşımı en kolay olan bir okulu ortaokula dönüştürmeye çalışmak o küçük çocuklara yapılmış en büyük cezadır. Aynı şekilde velilere de. Kiminin arabası yok kiminin var. Kiminin vakti yok, kiminin var. Ateş olmayan yerde duman çıkmaz hesabı, bu işi bir oldu bittiye getirmeyin. Ben okulumun aynı şekilde kalmasından yanayım. Tüm halkımızda, velilerimizde aynı şekilde kalmasından yana. Yetkililerin bu konuyu çok iyi düşünmelerini istiyorum. Saygılarımla.

Avatar
Hulki 2012-05-10 12:34:30

Perihan Erdoğan İlköğretim Okulu
(Perihan Erdoğan İlkokulu-Oerhan Erdoğan Orta Okulu)
Çağatay İlköğretim Okulu
(Çağatay İlkokulu -Çağatay Orta Okulu)
Cumhuriyet İlköğretim Okulu
(Cumhuriyet İlkokulu)
Kazımkarabekir İlköğretim Okulu
(Kazımkarabekir Ortaokulu)
Orhangazi İlköğretim Okulu
Orhangazi İlkokulu
Bu durumda İlçemizde 4 İlkokul 3 Ortaokul açılmış olur.
Branşı sınıf öğretmeni olan Okul larında İlkokul Müdürü Branşı Kültür dersi olan Müdürler klendi orta okulunda Müdür olarak kalır.Perihan ERdoğana İlkokuluna Bu İlköğretim okulunun branşı sınıf olan arkadaşı geçici olarak görevlendir.ilkokulun Müdür yardımcısı yap. Çağtay İlkokuluna da Bu ilköğretim okulunu bransı sınıf öğretmeni olan 2 idarecisi gönder birini Müdür birini Müdür yardımcısı sorunsuz bu işi çöz.

Avatar
Ahmet 2012-05-10 14:50:34

Müdürlerin rahatı bozulacak diye binlerce öğrenciyi mağdurmu edilecek.Ne saçma sapan bir öneride bulunmuşsun..Yazıklar olsun

Avatar
Hulki efendiye, 2012-05-10 15:54:10

Sen neyin derdindesin? 3-4 müdür memmun olacak diye koca ilçenin çocuklarınımı harcıyon.Çocuklar perişan olacak.Sınıflar dağılacak.Öğretmenler değişecek.Sende müdürleri kurtarmanın derdine düşmüşsün.Ayıp be.

Avatar
Hulki 2012-05-11 09:36:02

Sizlerin fikri şaçma.Ankarada İstanbulda büyük şehirlerde çoçuk okutanlar ne yapacaklar.derdimiz Müdür kurtarmak değil.Bu uygulanacaksa okullarin Fizki durumları göz önüne alınarak yapılabileceğin en iyisi benim teklifimdir.Çağatay ve Perihan da 2 Bina var Birisi Orta okul birisi İlkokul olarak kullanılır.Yenice Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesini orta okulda okuyacak öğrencileri için Kazımkarabkir olmazsa Orhangazi de olabilir.Yani Cumhuriyet ve Kazımkarabekir İlkokul Orhangazi Orta okul olabilir.Müdürlerin ayarı nerde olacağı aklıma bile gelmedi.o sonradan hal olacak iş kardaşşşşşşşşşşşşş

Avatar
abidin 2012-05-12 14:34:51

Değerli okuyucular, yukarıdaki haber muhtemel senaryolardan sadece bir tanesidir. Ve bu durumun nesillerimizin eğitiminde çok da önemi yoktur. Asıl önemli olan yeni sistemle çocuklarımızın nasıl bir eğitim alacaklarıdır. Yapılan düzenleme tamamen oldu bittiye getirilmiş olup bu konuda doğru düzgün hiçbir çalışma yapılmamıştır. Özellikle önümüzdeki beş yıl boyunca çocuklarımız yeni sistemin deneme kobayları olarak kullanılacaktır ve çocuklarımız doğru düzgün bir eğitim almayacaklardır. Bu sistemin eksileri artıları ancak beş yıl sonra kavranmaya başlanacak, sonraki beş yılda ise sistemin eksikleri ancak giderilecektir. Böylece bir nesil de deneme tahtası olarak heba edilecektir. Aslında yapılması gereken yeni sistemin her yönüyle ele alınıp bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra kademeli olarak uygulamaya konulmasıdır. Ayrıca müdürler, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin (ben de dahil) yer değiştirmelerinin, ne olacaklarının bir önemi yok. Önemli olan nesillerin iyi yetiştirilmesi.

banner89

banner83

banner26