banner94

EĞİTİM BİR-SEN VEFA BULUŞMASINI KIZILCAHAMAM’DA YAPTI

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) düzenlediği "Vefa Buluşması ve Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması Ödül Töreni" Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AKP'li vekiller Salim Uslu, Mahmut Kaçar ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

EĞİTİM BİR-SEN VEFA BULUŞMASINI KIZILCAHAMAM’DA YAPTI

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) düzenlediği "Vefa Buluşması ve Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması Ödül Töreni" Kızılcahamam'da gerçekleştirildi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AKP'li vekiller Salim Uslu, Mahmut Kaçar ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

18 Şubat 2012 Cumartesi 17:41
1214 Okunma
EĞİTİM BİR-SEN VEFA BULUŞMASINI KIZILCAHAMAM’DA YAPTI

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) düzenlediği "Vefa Buluşması ve Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması Ödül Töreni" 'da gerçekleştirildi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet 'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı , 'li vekiller , ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan katıldı.



Törenin açış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Başkanı , karma eğitim uygulamasını eleştirdi. Karma eğitimin 28 Şubat'ın bir dayatması olduğunu iddia eden , "Bu mecburiyet artık kaldırılmalı, demokratik eğitim hakkı verilmelidir diyoruz. Çocuğunu karma eğitim veren okullarda okutmak isteyen veliler var, çocuklarını kız lisesine veya erkek lisesine göndermek isteyen veliler de var. Devletin görevi, bunları "tu ' ilan etmek değil aksine bu talepleri karşılamaktır. Çoğulculuğun, farklılıkları zenginlik görmenin gereği ve tam karşılığı budur. Özellikle Doğu ve Güneydoğu 'da kızlarını kız liselerinde okutmak isteyenlerin oranı çok büyük, bırakınız istedikleri okullara göndersinler, devlet seçenekleri azaltmasın çoğaltsın. Hem "Haydi kızlar okula' diyeceksiniz hem de erkek öğrencilerle aynı okula dayatması yapacaksınız" diye konuştu.



-"DARBECİLERİN SANIK KÜRSÜSÜNE OTURMASI DA YETMEZ"-



, 12 Eylül referandumu ile 1980 darbesinin sorumlularının yargıya hesap verdiklerini söyleyerek, "12 Eylül referandumunda millete sırtını dönmeyi tercih edenler, demokratik parlamenter rejimi kesintiye uğratan, demokrasiyi askıya alan, milli iradenin merkezi olan 'yi kapatan 12 Eylül generallerinin yargılanamayacağını söylediler. Yanlış biliyorsunuz, doğru söylemiyorsunuz demekten kaçınmadık. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda darbecilerin mutlaka yargı önünde hesap vereceğini deklare edip sözümüzü söyledik. Zaman bizi haklı çıkardı. Darbeye gerekçe yapmak için binlerce gencin ölümüne, kardeş kavgasına seyirci kalan, onlarca gencin idamına imza atan 12 Eylül'ün generalleri, bugün yargıya hesap veriyor. Gencecik fidanları idam sehpasına çıkarmayı meziyet görenleri, sanık kürsüsünde görmek ve millete hesap vermesini seyretmek elbette önemli ama yetmez" dedi.



, "Darbecilerin sanık kürsüsüne oturtulması da yetmez" diye konuştu.



-"DEMOKRATİK, ÖZGÜR VE SİVİL TÜRKİYE'NİN ANAHTARI YENİ ANAYASADIR"-



1982 Anayasası'nın değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen , "Demokratik, özgür ve sivil 'nin anahtarı yeni anayasadır" dedi. Meslek kuruluşları ile işçi ve kamu görevlileri sendikaları konfederasyonların aralarında yer aldığı 13 kuruluşun katılımıyla oluşan Anayasa Platformu'nun bileşeni olarak " Konuşuyor" organizasyonlarıyla milletin yeni anayasaya dair görüş, öneri ve taleplerini dinlediklerini söyleyen , bu hafta sonu da 'da milleti dinleyeceklerini belirtti. , "Milletten aldığımız gücü, millet için kullanmaya devam edeceğiz. Yeni Anayasa yazılıncaya kadar, milletin taleplerini, milletin beklentilerini, milletin hayallerini yeni anayasa sürecine yansıtmaya özen göstereceğiz" dedi.



-"KESİNTİSİZ EĞİTİM ZULMÜ SON BULMALI"-



Bulundukları girişimlerle Milli Güvenlik Dersinin kaldırılmasına katkı sunduklarını söyleyen , "Sırada 28 Şubat mekanizmasının çocuklarımıza ve gençlerimize dayattığı kesintisiz eğitim var. Zorunlu eğitimin gerekliliğine inanıyoruz ancak kesintisiz eğitim zulmünün son bulması için de yoğun bir gayret gösteriyoruz. Vesayeti kalıcı hale getirmek, imam hatipleri ve meslek liselerini bitirmek amacıyla kurulan tuzakları kaldırmak için gerekli her türlü girişimi yapıyoruz. Vesayetin belinin kırıldığı bu süreçte, kesintisiz eğitim, artık bitirilmeli, son dört yılı isteğe bağlı olmak üzere 1+4+4+4 şeklindeki kesintili modele geçilmelidir diyoruz. Bu yönde atılan adımları heyecanla takip ediyor ve destekliyoruz" diye konuştu.



-"HER TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM DİYEN ÖYLE OLSAYDI SİLİVRİ AĞZINA KADAR DOLMAZDI"-



, Andımız'ın da kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Çocukların her gün pedagojik açıdan bilimsel olmayan ifadelerle dolu olan andımızı koro halinde söylemelerinin, artık sorgulanması gerekir. Bu, pedagojik mi, bilimsel mi, ne kazandırıyor? Türküm, doğruyum, çalışkanım deyince insanlar doğru ve çalışkan mı oluyor? Bunları her diyen böyle olsaydı bugün Silivri ağzına kadar dolmazdı" diye konuştu.



, ayrıca 'de artık başörtülü milletvekilleri görmek istediklerini de söyledi. , kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasaya ilişkin ise şunları kaydetti:



"Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı'nın 'ye sevk edilen şekline, hem yetmez hem de hayır dediğimizi artık sağır sultanlar bile duydu. Talebimiz çok açık: Kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkını fiilen kullanmalarını ve ilk toplu sözleşme masasının kurulmasını sağlayacak Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun, hizmet kolunu ve tarafsız Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nu içerecek şekilde bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz."



'nun konuşmasının ardından diğer katılımcılarda sırasıyla konuştu ve ardından düzenlenen yarışma kapsamında eseri ödüle layık görülen katılımcılara ödülleri tak
dim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26