banner94

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlerde ittifakı görüştü. Saat 16.00'da başlayan kritik görüşme 16.55'te sona erdi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlerde ittifakı görüştü. Saat 16.00'da başlayan kritik görüşme 16.55'te sona erdi

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Kasım 2018 Çarşamba 20:03
814 Okunma
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlerde ittifakı görüştü. Saat 16.00'da başlayan kritik görüşme 16.55'te sona erdi. Erdoğan bu görüşme sonrası partide bu akşam kurmayları ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek yerel seçimlerde daha önce bittiği açıklanan ittifakı yeniden ele aldı. İki lider son olarak 16 Ekim’de bir araya gelmişti. 23 Ekim de ise Bahçeli grup toplantısında yerel seçimlerde ittifak olmayacağını ifade ederek, "kendi yolumuzu çizeceğiz" demişti. Erdoğan ise, bu sözlere, "herkes kendi yoluna" şeklinde karşılık vermişti.

Anketler ve teşkilat etkili oldu

Yerel seçimlerde ittifakın bitmesine karşın "Cumhur İttifakı"na sahip çıkan Erdoğan ve Bahçeli yerel seçimlerde de ittifakın formülünü aramak için 55 dakika görüştü. İki liderin bu konuyu ele almak üzere daha önce olduğu gibi yeniden bazı isimleri görevlendirerek çalışma yapılması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, yerel seçimde ittifakın yeniden gündeme gelmesinde hem CHP-İYİ Parti arasındaki ittifak sürecinin hem de bazı illerde ittifakın önemine dikkat çeken anketlerin etkili oldu. AK Parti ve MHP teşkilatlarından parti yönetimlerine de ittifakın kazançlarına dair bilgiler de aktarıldığı ifade edildi. Tüm gelişmelerin görüşmede ele alınırken, Erdoğan, "Taban ittifak istiyor" değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Mevcutlar açıklanacak

AK Parti cumartesi günü İstanbul'da yapacağı toplantıda öncelikle mevcut görevde olan ve devamına karar verilen bazı il ve ilçeler başta olmak üzere birçok adayını açıklayacak. Erdoğan'ın açıklayacağı adaylar arasında 20'yi aşkın il olduğu da ifade ediliyor. Bu çerçevede Antalya, Denizli, Gaziantep, Konya, Artvin, Denizli gibi illerin adayları açıklanacak. Antalya'da Menderes Türel, Gaziantep'te Fatma Şahin, Denizli'de Osman Zolan, Konya'da İbrahim Altay gibi isimlerin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti'nin Manisa, Adana ve Mersin gibi MHP'nin de güçlü olduğu illere ilişkin son karar daha sonra verilecek. İstanbul'da Binali Yıldırım, Ankara'da ise Mehmet Özhaseki isminde parti içinde büyük oranda uzlaşma olsa bu simlerin açıklanmasının da beleneceği ve son çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Çelik'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeye ilişkin, “Önemli ve verimli bir görüşme yapıldı. Yerel seçimdeki iş birliğiyle ilgili son derece olumlu bir noktadayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Saat 16.00'da başlayan görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Çelik, “Gayet memnuniyet verici bir görüşme oldu. Yerel seçimlerdeki iş birliği için son derece olumlu bir noktada olduğumuzu ifade edebilirim. Cumhur İttifakı'na dönük olarak herkesin sahiplendiği güçlü irade bir kez daha teyit edilerek tazelenmiştir” ifadelerini kullandı.

“Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız bir araya gelecekler”

Bundan sonraki süreçte takvimin nasıl ilerleyeceğine değinen Çelik, “Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız bir araya gelecekler. Bu görüşme gerçekleştikten sonra tekrar kendi vardıkları sonuçları Genel Başkanlarımıza rapor halinde sunacaklar. Bu raporun ardından liderler tekrar bir araya gelecek. Böylece yerel seçimlere dönük ittifaka ilişkin çerçeve ortaya çıkacak. Fakat şimdi çok olumlu bir aşamada olduğumuzu ve bundan sonrasında da daha olumlu bir noktaya geleceğimizi ifade edebilirim” şeklinde konuştu.

“Cumartesi günü 40 ildeki adaylarımızı ilan edeceğiz”

Çelik konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“AK Parti'nin Cumartesi günü, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir tanıtım toplantısı olacak. Burada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 ildeki adaylarımızı ilan edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26