banner94

BÜYÜKELÇİ KAZANDA FİDAN DİKTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Ankara'nın Kazan ilçesinde ağaç dikti.

BÜYÜKELÇİ KAZANDA FİDAN DİKTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Ankara'nın Kazan ilçesinde ağaç dikti.

08 Nisan 2012 Pazar 15:31
1222 Okunma
BÜYÜKELÇİ KAZANDA FİDAN DİKTİ
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Ankara'nın Kazan ilçesinde ağaç dikti.

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan ABD Büyükelçiliği'nin hatıra ormanında ağaç dikme töreni düzenlendi. Törene, Büyükelçisi Francis Ricciardone, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkan Yardımcıları Beyhan Sarı ve Abidin Arıkök ve İlçe Emniyet Müdürü Ergün Güngör katıldı. Ricciardone, ağaç dikimi sırasında eşine ve çocuklara da yardım ederek onlarla birlikte ağaçlara su verdi.

Amerikan Büyükelçiliği'nin Ankara'da hatıra ormanı bulunmasından dolayı çok büyük onur duyduğunu belirten Ricciardone, 2 bin ağaç dikeceklerini, Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Kazan Belediyesi'ne 3 bin 500 ağaç tahsis ettiğini söyledi. Ricciardone, "Büyükelçiliğimizin Kazan bölgesinde ağaç diken ilk diplomatik misyon olmasından gurur duyuyorum. Bugün Türklerle Amerikalıların birilikte Ankara'da doğal yeşil alanlar yaratmalarına örnek olmuştur. Başkan Obama'nın dediği gibi, Türkiye ve Amerika

arasında hem dostluğumuzu yenilemek için geldik" diye konuştu.

"Çevremiz sahip olduğumuz en kıymetli şeylerden biridir" diyen Ricciardone, "Onu korumak sadece bugün için değil gelecek nesiller için de önemlidir. Atatürk'ün dediği gibi, 'Biz doğayı korudukça, doğa da bizi korur" diye konuştu.

Gazetecilerin, 'Hafta sonlarınız nasıl geçiyor?' sorusu üzerine Ricciardone, hafta sonları da çalıştığını belirterek, "Dağlarda gezmeyi ve yürümeyi seviyorum. Mesela gelecek hafta Fethiye-Antalya arasındaki Likya yolunda gezeceğiz. Amerika'dayken bisiklet kullanmayı seviyordum. Burası çok dağlık ve trafik çok olduğu için kullanamıyorum. Dışarıda yapılan sporları seviyorum" ifadelerini kullandı.

Ricciardone, eskiden Kızılcahamam'a fakat şu anda Ankara'nın yakın yerlerine gittiklerini belirterek, "Sadece biraz yürümek için hafta sonu eşimle beraber yakın yerlere gidiyoruz" dedi. 'Hafta sonu yoğun güvenlik önlemleri altında sıkılmıyor musunuz?' sorusuna ise Ricciardone, "Hiç sıkılmadım. İşimiz çok yoğun olmasına rağmen, işimi seviyorum. Türk arkadaşlarımla buluşmaktan çok mutlu oluyorum" karşılığını verdi.

Ricciardone, İran-Türkiye ilişkileri konusundaki soruya, "Başka bir törene katılmak için buraya geldim. En azından haftada bir gün onları bırakalım" diyerek cevap vermedi.

Kazan Belediye Başkanı Ertürk de, Kazan'ın düz olduğunu belirterek, Büyükelçi ile bisiklete binebileceklerini kaydetti. Ertürk, Amerikan Büyükelçiliği'nin çevre konusunda da duyarlılıklarını gösterdiğini söyleyerek, törenin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olmasını temenni etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26